Mycket tänkvärt och en vinst!

Tänk att jag vann denna fina väggbonad!!!!
Vilken julklapp va:-)

Tack Lotta, Fyra Årstider och tack Louise Interiör!!

Where there is Love there is LifeEn bröllpospresent från de fina vännerna…

Krukan med “Love beginns in a moment” och hjärtat är även de bröllpospresenter från samma fina vänner ♥


Go’ kväll alla rara ♥

Igår var jag hos min terapeut för sista gången. Jag har gått hos henne sen hösten 2009 när min kropp strejkade efter transplantationen. Det kändes tungt måste jag erkänna, samtidigt som det ju var dax nu. Vi grät båda två. Det är mycket som vi avhandlat och gått igenom och MYCKET som hon har tagit mig igenom. Jag känner mig DJUPT tacksam och ENORMT berörd av det vi delat.
Det är dax att gå vidare, nu är jag HEL igen. För jag skulle ju gå hel ur det här, och när jag känner att jag nu tagit mig hit, till andra sidan stranden, så känns det ändå vemodigt på något vis. Vemodigt men med en otrolig lättnad naturligtvis.
Jag tänker även på hur mycket jag har fått möjlighet till eftersom jag varit sjuk, det är inte samma backup för alla de runt omkring….
Massa kärlek till Er ♥

Något annat tänkvärt var det här som svärmor delade på Facebook idag från Personligt Ledarskap’s sida:

När du skäller på mig mamma är det svårt för mig att älska mig själv

Vid nattningen igår kväll hamnade jag i ett oväntat, underbart och smärtsamt utvecklingssamtal med sjuåringen. Det innehöll så mycket klokskap att jag väljer att återge det oredigerat här nedan.

H: Mamma, jag vill säga en sak till dig… Jag kommer alltid att älska dig!
Jag: Och jag vill säga en sak till dig. Jag kommer alltid att älska dig! Jag är nyfiken älskling… Älskar du dig själv också?
H: Oftast gör jag det. Men när du skäller på mig är det svårt för mig att älska mig själv.
Jag: Oj, det där vill jag gärna att du berättar mer om!
H: Jo, när du pratar med arg röst så känns det som att jag är dum och när jag känner mig dum är det svårt för mig att älska mig själv.
Jag: Vad skulle du vilja att jag gjorde istället för att skälla på dig?
H: Du vet ibland när du sjunger mamma och jag ber dig att vara tyst? Och så är du tyst en stund och så börjar du sjunga igen?
Jag: Ja…?
H: När du börjar sjunga igen då är det ju bara för att du hade glömt att jag bad dig att vara tyst, eller hur?
Jag: Ja.
H: Så är det för mig också mamma. Om jag inte gör som du vill så är det bara för att jag har glömt vad du vill. Om jag går ner på mitt rum på morgonen för att hämta kläder till exempel och så kommer jag inte upp igen. Då behöver du inte bli arg på mig för då har jag bara glömt att jag skulle hämta kläder för att jag såg något annat roligt på mitt rum och så började jag hålla på med det. Så då räcker det om du säger till mig med trevlig röst.
Jag: Tack för att du berättar det här för mig! Jag gillar när du berättar hur jag kan bli en bättre mamma för jag älskar dig och vill vara en så bra mamma som jag kan vara.
H: Mm… Mamma, ska du vara hemma med mig imorgon?
Jag: Ja, det är söndag så vi skall vara hemma tillsammans hela dagen.
H: Bra, då kan vi prata mer om det här imorgon. Du kan ta fram papper och penna och anteckna det jag säger så att du kommer ihåg det sedan.

Ibland när jag återger samtal jag haft med min dotter får jag höra kommentarer som ”men oj, vilken speciell unge du har!”. Jag tror faktiskt inte att hon är så speciell. Möjligen är hennes förmåga att sätta ord på sina upplevelser och känslor speciell, men upplevelserna och känslorna tror jag att hon delar med de flesta andra barn.

Jag tror att barn alltid älskar sina föräldrar.
Jag tror att när vi föräldrar skäller på barnen så blir det svårare för barnen att älska sig själva.
Jag tror att barn vill samarbeta med och bidra till de människor som betyder mycket för dem.

Vad tror du?

av Petra Krantz Lindgren

För handen på hjärtat så skäller man ibland på sitt barn, nästa gång ska jag tänka på det här innan jag höjer rösten…

Ha en fin kväll, jag ska slå in lite klappar, natta min prinsessa, titta på Äntligen Hemma och sippa lite varm glögg med min man ♥

♥ Varma kramar Anna ♥

9 thoughts on “Mycket tänkvärt och en vinst!

 1. Stort grattis till vinsten!! Vilken tur du haft som vunnit den fina väggbonaden 🙂 Presenterna från dina vänner var ju toppen, de verkar veta vad du tycker om och passar i ert hem 🙂 En fin kväll önskar jag dig! Kram

 2. AC

  Grattis vilken tur!!!!
  Så fina presenter…..
  Nu blir det äntligen hemma jul, det ser jag fram emot.
  Kram
  AC

 3. GRATTIS till dig fina Anna<3

  Åhh vad me fina presenter..nästan som julafton..;))

  Ja visst är det så..man behöver tänka till ibland.

  Må så gott
  Stoor kram Susanne

 4. Grattis till den FINA vinsten :))

  Jag blir så rörd av att läsa när du berättar om ditt liv, att du lyckats ta dig igenom något så svårt!
  Vilken kämpe du är! Och vilken syster du har 😉
  Du verkar vara en härlig människa, så “vem det nu än är som bestämmer” valde att satsa på rätt person!

  Hoppas du får en fin vecka!
  Inte alls länge kvar till JULAFTON nu 😀
  Kramar Frederica

 5. Hej Anna! Vad fint och rörande du skriver! Du verkar ha haft en jäkla resa! Och jag läser mellan raderna att det har gjort dig väldigt stark och närvarande! Jag önskar dig en riktigt fin jul! Och stort grattis till vinsten! Kram Anna

 6. Grattis vilka fina vinster & presenter!!
  Fin tänkvärd text med:-)
  Visst är det mysigt med alla dessa julprogram..Äntligen hemma igår & Ernst idag!
  Kram Helena

 7. Hanna

  Anna!

  Gråter när jag läser detta inlägg. Dels är jag så himla glad att du är hel igen och kan lämna ännu en sak bakom dig. Förstår det kommer kanske att kännas konstigt att “stå på egna ben” nu när du har haft förmånen att prata med någon som du tyckt om så länge. Dels gråter jag för jag känner hur väldans lång väg jag har till jag tror jag kan kalla mig hel igen. I dagsläget känns det som om jag aldrig kommer att kunna göra det, fast det vet jag ju innerst inne inte är sant.
  Jag är så glad för din skull!
  Stora kramar i julstöket //Hanna

 8. Hejsan.
  Så kul med din vinst, passade ju perfekt nu till jul, även fina saker ni fått av vännerna era.
  Klart det måste kännas lite sorgset att inte behöva gå till terapeuten längre, det är ju några år som du varit där, alltid jobbigt sådant tycker jag. Huvudsaken är ju att du mår bra:)
  Kram på dig

Comments are closed.