Ett säkert kort

Bord duka dig!

Nybakt bröd…

Kycklingsallad

Jag och Emmy

Söt kruka oh blomma från Emmy!

Bullar!

Godmorgon alla solstrålar!!

När Emmy, alias Remsan, var här så tog jag inga risker och chansade inte utan gick på ett säkert kort. Jag bjöd på en sommarfräsch kyckling- och pastasallad med massor av sommarens bär, frukter och grönsaker i. Kycklingfilén hade jag, håll i er nu, bara helt sonika stekt till i smör med lite salt peppar och massor av sesamfrön. Den fick sen vila en stund tills jag blandade ihop salladen.
Jag hade en morotstzatziki till och den gör man ju på samma sätt som vanlig bara att man byter ut gurkan mot morot. Viktigt är att man låter yoghurten rinna av en bra stund innan. Ibland gör jag även äppeltzatziki.

Jag bakade fusksurdegsbröd som jag satte till på kvällen innan. Receptet på brödet hittar ni här.

Jag var uppe tidigt den morgonen och bakade bullar. Men bullar är inte min starka sida, det är min systers grej. Hon är typ VÄRSTA bullbagaren, jag skojar inte! Ni skulle tro att hennes bullar jäste med anabola eller nåt, jag vet inte vad hon gör men stora och fluffiga blir de!!
Nåväl, jag skulle iaf baka bullar och surfade runt efter nåt nytt recept. Något som jag också tycker är trist med bullar är det där med jäsandet. Jäsa mig hit och dit, jobbigt!!
Så med det här receptet bakar man ut hela degen på en gång och jäser sen EN gång i en timme!! Perfekt om du frågar mig som är en otålig en;)
Till bullarna gjorde jag en fyllning med margarin faktiskt för smör flyter ut så (och det tipset har jag fått av systern min;) men jag hade smör i degen. Åter till fyllningen, jag hade massor av florsocker och vaniljsocker i och så lite röd karamellfärg bara för att jag äääälksar rosa!!
Men när det gäller fyllning är det ju egentligen bara fantasin som sätter gränser. Jordgubbssylten flöt ut en del tyckte jag så det gör jag nog inte om…

Igår städades hela huset (igen! typ tredje veckostädningen på en vecka) och massor av tvätt togs om hand, så nu kan vi snart ta semester tror jag;)

♥ Kramelikram Anna ♥

Ps: Emmys inlägg om vår träff kan ni läsa här.

8 thoughts on “Ett säkert kort

 1. Dom ser så härligt somriga ut dina bilder 🙂 Salladen såg jättegod ut. Har faktiskt aldrig testat jordgubbar i en sallad, förutom i fruktsallad då 🙂
  Önskar dig en fin lillördag!
  Kram och godmorgon!

 2. Tusen tack för din fina kommentar.
  Oj vilken god kycklingsallad det där såg ut att vara 😛
  Med jordgubbar i också, vilken lyx.
  Hoppas du får en fin dag. Kram

 3. Men ååå…
  Sååå gott!!
  Å så fina ni är!

  Den salladen lät som något i min smak…måste jag testa…;)
  Bullar skulle det behöva bakas här också…får vällan se om det kan klämmas in någon dag…
  Kram o ha en toppen dag!
  Katarina

 4. Allt ser uuunderbart gott ut..:-) Och ni ser ut att ha jättemysigt tillsammans!

  Önskar dig en fortsatt fin vecka
  Många kramar Susanne

 5. Till att börja med: STORT GRATTIS i efterskott!!! Har varit lite off i bloggvärlden några dagar… Vilka fina presenter du fått, Mateus faten är ju bara för fina 🙂 Funderar på att investera i ett till jag, ett mörkblått!

  Hoppas du hade en toppen födelsedag!! 🙂

  Mmmm vad goda bullarna ser ut! Smart med karamellfärg i för färgen skull, det har jag aldrig tänkt på. Bullar är alltid roligt men rosa bullar blir ju till och med ännu roligare!

  Hoppas du har en skön kväll!
  Kramar

 6. Hej, vilket toppenrecept på bullar, passar mig som vill att allt ska gå lätt och fort. Har inte bakat bullar på väldigt länge men känner mig redo nu när semestern snart är här. Gott att ha med ner till stranden.
  Kram Liselott

 7. What? You fooled me! Jag trodde helt klart att du marinerat kycklingen. Sesamfröna lurade mig. Mycket gott var allt i alla fall!
  Jag har inte smakat Lottas bullar, men du bjöd en som överhuvudtaget inte kan baka bullar. Grymt goda! Och så älskar jag ju rosa 🙂
  Tack ännu en gång för en trevlig dag! Kram vännen.

 8. Jag vill önska dig och din kanon fina blogg en trevlig sommar. Jag vet att det är en vecka kvar till min semester men vill ända springa in och önska dig en glad sommar.
  Det blir ju lite glesare mellan kommentarerna, men vill medd att jag lovar att komma tillbaka efter ledigheten.
  KÄRLEK till dig!!!

Comments are closed.