En prickig sessa…

Mammas lilla tjej… Nyduschad och nerbäddad. Vaknade med feber inatt, 39,1…
Idag upptäckte vi ett par prickar. Eftersom det gått vattkoppor i klassen är jag relativt säker på att det är det hon har.

Mammas jordgubbssaft med blommiga isbitar hjälper lite… Och glass, när man är sjuk kan man äta piggelin även till frukost. För är det något jag lärt mig så är det att det viktigaste när man är sjuk är ATT man får i sig kalorier i vilken form det än må vara. Dessutom är vi så noga med tandborstningen så det är ok att få isglass till frukost, om det är det man vill ha.

Igår kväll fick jag ett ryck och städade och rensade i Tyras garderob. Oj…. Man kan tro att det är en filmstjärna man har till dotter!!!!

För hon har en del kläder…. Och det är inte BARA jag som köper till henne;)) Det är liksom så lätt att en liten klänning bara kan slinka med så där. Senaste tillskottet var en söt blå/vit/röd randig som farmor kom med igår ♥
Mormor och moster I gillar att skämma bort oxå;)

Nu återstår bara att ta itu med resten av lilla sessan rum. Organisera upp allt och rensa ut!

Förra söndagen var jag på Inredningsparty hos en vän i byn. Så nu har jag/vi ÄNTLIGEN (jag menar ni fattar ju så jobbigt det varit innan;) fått ordning bland redskapen i köket. De tenderar att ligga i lådan och bara “rassla runt” och det gillar inte jag. Lådan fastnar när man ska dra ut den för att de ligger i vägen, HUA!!

“För ett tappert hjärta är ingenting omöjligt”

Nu, dax att ge tösen mer att dricka och fler isbitar:)

Har du haft vattkoppor som barn?
Jag har haft det och det ska ligga kvar enligt min läkare… Men ska ringa för säkerhets skull.

♥ Kramelikram Anna ♥

11 thoughts on “En prickig sessa…

 1. Lilla gumman… hoppas hon får det lindrigt så hon slipper klådan. Annars lindrar potatismjöl…
  Glass och gott att dricka är dundermedicin 😉
  Kram

 2. Stackars liten!! Självklart får man äta piggelin till frukost när man är sjuk, morgon middag kväll om man så vill med 🙂 Som du säger, det allra viktigaste är att man får i sig något!! Hur gammal är er sessa?

  Jag hade vattkoppor när jag var liten. Minns att det gjorde ont att duscha… men inte att det kliade så mycket. Men det gjorde det säkert 😉 Det går på jobbet just nu, så vi får väl se hur många barn som blir smittade…

  Kram till dig och krya-på-dig-kram på tjejen!

 3. Hej !!!

  ååå fyy, stackarn =( Mamma hade potatismjöl på mina koppor och baddade dom med en ipren !
  Hoppas det går över fort !!!
  Vilken garderob, ä galet avundsjuk, en sån skulle man ha 😉
  Kramar

 4. Lilla skruttan!
  Klart hon ska äta det hon vill ha! Piggelin och mammas saft låter ju som en alldeles utmärkt medicin:) Hoppas att hon får en lindrig variant, skönt att hon får det som barn iallafall, tror det blir värre ju äldre man blir… Har jag hört:)
  Jag hade vattkopper när jag var liten och det blir jag påmind om varje gång jag kollar mig i spegeln. Har nämligen en liten grop mitt i pannan där en liten koppa suttit och blivit sönderkliad;)

  Vilken garderob hon har! Inte dåligt, men måste erkänna att min är ganska proppfull med;);) Och ändå har jag inget att ha på mig…:)

  Nu ska jag kolla på fotboll!

  Kram på dig vännen!

 5. Klart man ska ha lite piggelin o jordgubbssaft när man är sjuk. Här kör vi också lite sjukstuga innan semestern börjar och man är som sagt glad för allt som dom små pillar i sig.
  Vilken ordning du hade fått i lilltjejens garderob, nu blev jag inspirerad att göra ett röj här hemma med, skulle verkligen behövas.
  Hoppas tjejen kryar på sig snart!
  Ha det gott!
  Kram Johanna

 6. Men lilla gumman det var ingen rolig start på sommarlovet!!
  Men vi får hoppas att hon får en lindrig variant.
  Och mammas nygjorda saft ser jääääte god ut =)
  Och glass kör vi alltid med här hemma när vi är sjuka.
  Så himla smart låda du köpt till köket med alla små lådorna.
  Såååå himla fin fasaden blir,helt i min stil =)
  kommer att bli helt fantastiskt när det är klart.
  Hoppas att du har ett skönt sommerlov trots skit väder
  och sjukdommar 😉

  Kram Thess

  P.S Tack för dina fina ord inne hos mig,dom värmer!

 7. Nej Stackan då! Hoppas hon får det lindrigt! Har poxclin hemma som du kan få. Det är mot klådan då man har vattenkoppor. Kram kram

 8. Hej! Men stackars Tyra, vattkoppor mitt i sommaren. Fast bra att ha haft! Vi åkte på smittobesök förra våren för att få vårt avklarat och barnen fick det rejält – vattkoppor överallt! Huvva! Hoppas det går bra ändå, vårt knep var att duscha i lagom hårda strålar så de inte gjorde sönder, men ändå liksom dämpade lite om du förstår. P&L är peace and love, festivalen! Bor i Borlänge och är självklart på plats! Igår såg vi Roxette, Uggla och lite Winnerbäck. Idag är det Regina Spektor och Eldkvarn. Fast det är inte mitt år i år, det är väldigt mycket som är helt obekant och i och med att vi håller på och fixar hemma så är orken lite sisådär. Men det är förstås kul ändå 🙂 Och trädet är faktiskt inte Myrten utan Myrsine som är lite tåligare, jag är inte direkt känd för mina gröna fingrar 🙂 Ha en fin dag i solen, kram Anna

 9. Stackars din flicka. Jag kommer faktiskt ihåg när jag hade det som liten, det kliade så..

  Ha de så bra!
  Kram Madde

  Ps, vad duktig du är som städat garderoben. Jag ska ta mig an min nästa vecka 😉

 10. Men lilla snuttan då…å nu mitt i sommaren…:(
  Om du haft det kommer du inte få det igen…däremot kan ALLA som haft vattkoppor när som helst få bältros. Jag hade det i 18-års åldern och min pappa har dragits med det nu i ett par månader…inte att leka med. Det gör hemskt ont…MEN det är tack och lov ovanligt.

  Jisses vilken välstädad garderob hon har…lilla filmstjärnan..;)
  Jag har också just varit på inredningsparty. Jag såg de där fina lådorna…men beställde en ljuslykta…haha…tyckte jag kunde behöva en till…;)
  Kram Katarina

 11. oj usch o fy för vattkoppor..men det är en tröst att hon har dem nu o inte sen då hon blir äldre.. Jag hade vattkoppor då mina 4 barn hade det..o då va jag väl i 30 års åldern.o vi låg alla 4 i samma säng, haha..o åt glass.. för det får man göra.o din saft ser läcker ut.. samma sak med hennes garderob.. jag blir avis.. Krya på er.. här har vi en som som ligger o har lunginflammation , 39 i feber….ha de bra!

Comments are closed.