Om längtan

“Å va fin, den kan du ha i en glaskupa med en ljusslinga”, sa Katarina ♥
när söstra mi och jag glatt visade vilka fina saker vi hade köpt på Zara Home,
när vi var i Stockholm för ett par veckor sedan.

Jag längtar efter mys, så renen får agera “höstpynt” helt enkelt.

Just nu längtar jag efter:

* att få behålla det jag stoppar i mig…
Jag är nästan konstant yr och blodtrycket är så lågt så inga hastiga rörelser, då snurrar allt omkring mig
* att få energi, ork, kraft och lust
Jag är så orkeslös, ledsen, trött och matt.
* att känna glädje, eufori och vara fri från oro
Jag är orolig, nedstämd och allt som hänt kommer ikapp
* att resa långt bort till fjärran breddgrader 
Jag vill känna solen värma min trötta kropp, få solkyssta kinder och känna livet i mig
* att få vara frisk och slippa ha vipkort i vården
Hur känns det att vara frisk? Vad betyder det egentligen…?
* mys och totalt befriad från bekymmer
Så som man tänker sig julefrid… Allt är fridfullt, vackert, inbjudande, rogivande, kärleksfullt…

Vad längtar DU efter?

“Var det någon som lovade att livet skulle vara rättvist?”
så sa min farmor berättade sköterskan med röda tofflorna som jag hade på medicinkliniken, när vi 
träffade på henne på ett fik i somras.
Nej, det är väl ingen som har lovat det…
Men just nu är jag ganska feed-up på elände….
Jag har fått så nog och kroppen talar ju sitt tydliga språk.
Trots att jag bara vill hitta urkraften inom mig, resa mig ur leran, och skrika att det är nog nu!
…så finns inte en tillstymmelse till energi i min kropp.
Det syns inte alltid så tydligt, för jag är duktig på att måla över eländet.
Men jag är inte samma glada, sprudlande, livsbejakande Anna.

Mötet med dietisten igår var jättebra.
Hon såg på mig att jag hade tappat ännu mer i vikt än sist vi sågs.
Jag kämpar på och äter lite och ofta.
Vi ska ha uppföljning i början av december, men hon har även skickat ett meddelande till min husdoktor om vidare utredning.
För jag orkar inte riktigt strida själv nu.

Tack för att ni orkar lyssna…
Hoppas innerligt att stämningen ska vändas uppåt här snart.

Ta hand om Er!
Varma kramar Anna
♥ 

8 thoughts on “Om längtan

 1. inger

  Vackra Anna. Hoppas verkligen att dom kan utreda vad dom är fel med “lilla” magen. Inte alls roligt för dig. Fattar inte att du orkar skriva. Du väljer dina ord och skriver så bra om allt. Hoppas verkligen att allt kommer bli bra för dig snart. Kraaaam Inger

 2. Malin

  Känner så för dig och jag hoppas verkligen att du snart ska vara på bättringsvägen. Vissa delar av det du skriver om kan jag känna igen mig i, även om våra resor har sett helt annorlunda ut. Jag har spenderat många månader på sjukhus då min dotter var med om en bilolycka och den tiden har verkligen satt spår i mig. All prio låg givetvis på att hon skulle bli bra, det fanns verkligen ingenting annat som var viktigt. Samtidigt fanns det en sådan längtan efter att få komma hem, att få vara tillsammans hela familjen i vårt hus och inte på något sjukhusrum, att få sova i våra egna sängar, att ha myskvällar i soffan, inte behöva ha personal som springer in och ut under dagar och nätter (självklart gör de bara sitt jobb och de flesta var jättebra, men jag tyckte ändå det var jobbigt att ha så mycket människor runt oss hela tiden), kunna laga mat tillsammans, kunna sitta ute i solskenet och så mycket av det här vardagliga små sakerna som man annars så lätt tar för givet. Det här är en tid sedan nu och allt har gått bra, min dotter är helt återställd vilket vi är så lyckliga och tacksamma över, men fortfarande är det en jobbig tid att se tillbaka på.
  Hoppas verkligen att det vänder för dig nu Anna, så att du fylls av glädje och styrka igen! Och nej, livet är verkligen inte rättvist.. men vi hejar och tror på dig Anna<3
  Kram Malin

  • Hej Malin,
   Tack snälla för dina fina ord och för att du delade med dig av din historia.
   Det måste ha varit väldigt jobbigt, hur det än är så kan man ju ta det jobbiga själv, men när ens barn mår dåligt blir man ju förtvivlad.
   Tack för din värme och omtanke Malin.
   Ta hand om dig!
   Varma kramar Anna

 3. Ååå älskade vännen.. SÅ fin han blev där i glaskupan…;) Vilken tur att du gjord som jag sa.. <3
  Det gör ont i mig att du inte blir bra vännen… det är verkligen din tur att få känna livet i dig!
  Jag har tillbringat dagen med mamma och det är en sån blandning av känslor…
  En del är lycklig för att hon är lycklig… en del av mig ler åt att jag får hjälpa henne tvätta håret och få på trosorna åt rätt håll… en del av mig skrattar åt att jag får tjata på henne att hon måst begå på toa….en del av mig ler åt att jag får styra henne åt rätt håll då vi går i butiken…. en del av mig skrattar då hon frågar samma sak för 5:e gången…
  En helt annan del av mig skriker i vild panik….. tänk om det där är jag om x antal år…….

  Det spelar ingen roll vad vi drabbas av…allt är lika hemskt… ingen ska behöva gå igenom det du gjort hjärtat… du är så bra på att sätta ord på känslor…å man kan relatera det till sig själv, sina egna demoner…. för min del skrämmer alzheimer mig mer än nåt annat…men alla sjukdomar är värst av alla på sitt sätt……

  Jag vill bara säga att oavsett om man är frisk, sjuk i vilken sjuka som helst.. så är du en sann förebild.. en kämpe utan dess like och snart är du igenom det här med…ytterligare en dyr erfarenhet rikare <3 puss o kram hjärtat love U

  • Du är fantastisk på att ge hjärtat <3
   Dina ord läser jag om och om igen och känner sån ödmjukhet och värme.
   Livet ger och tar, eller hur...
   DU ger så otroligt mycket glädje och energi <3
   Puss o kram finaste <3 Love U back <3

Comments are closed.