Om trovärdighet och känslor

Ska snart visa er hur vår nya arbetsplats blev här hemma…
Ibland får man ju göra det bästa av det man har och kompromissa med vissa saker.

Här sitter jag iaf nu och försöker få ur mig något.
Men ibland är det trögt.
Det finns en hel massa som behöver komma ut – men ibland fegar jag ur helt enkelt.

Trovärdigheten tror jag är viktig för de allra flesta av oss.
För mig är det jätteviktigt att alla tycker att jag är trovärdig som person.
Oavsett vad jag gör eller skriver om.

För även om livet ibland hanterar oss ganska brutalt så har vi ju kvar intressen och passioner för olika saker.
För mig är inredning och fix i hemmet en passion och något som får mig att må bra.
Jag väljer noggrant ut vilka detaljer som passar in hos oss.

Många saker har lämnat oss det senaste året.
För vi behöver det inte och har inte utrymmet.
Några saker har tillkommit, men summan av kardemumman är ändå minus på “sakkontot”.

Just nu vet jag inte riktigt vem jag är.
Eller vem jag vill vara.
Men det kanske inte är viktigt?

För hur det än är så fortsätter ju livet.
Inte på samma sätt som tidigare, utan med lite nya ögon.
Det som har hänt har hänt.

Nu undrar jag vad DU som läsare vill läsa om här hos mig?
Är det trovärdigt för dig om jag delar med mig av vårt hem, om inredning och vad vi pysslar med?

Jag vet inte varför jag brottas med alla dessa tankar.
Många andra som går igenom sjukdomar och svåra saker kan kombinera detta.
Alltså att dela livet och det som ibland är svårt samt inspirera och visa det man brinner för?
De är ju trovärdiga för mig, varför skulle då inte jag vara det?

Tacksam om ni vill hjälpa en vilsen själ på rätt köl igen…
Eller iaf en liten vägvisare ♥

Varm kram Anna

21 thoughts on “Om trovärdighet och känslor

 1. Monica

  Fina Anna!Är det någon som är trovärdig i sitt bloggande så är det du.Jag älskar att läsa när du visar din inredning ,som du brinner för vilket märks.Du berättar så gripande om livets upp o nedgångar.Läser många bloggar ,men du berör mig med din ärlighet.Fortsätt på den vägen, jag fortsätter att följa dig du fantastiska Anna.Varma kramar/Monica ❤️

  • Söta du, tack snälla för de fina orden som går rakt in i mitt hjärta <3
   Det känns så fint för mig att veta att jag berör både dina och andras känslor.
   Tack för att du finns här och läser mina tankar och gillar det materiella när jag visar det.
   Varma kramar Anna

 2. Monika

  Anna, självklart är det trovärdigt om du blandar. Det är för mig ganska självklart att du har kvar din passion och ditt intresse för inredning och din blogg blir trevligare att läsa om det är en “salig” blandning. Vill inte missa dina tankar och kloka ord kring besvärliga saker heller.
  En helt annan sak angående saker. Minns att Tyra önskade och fick en äppelsvarv i present för några år sedan. Svarvar ni för fullt detta äppelår eller är svarven en sak som lämnat ert hem? Konstig fråga kanske men den dök upp i mitt minne häromveckan när jag tänkte på torkade äppelskivor.
  Kram Monika

  • Tack rara du <3 Det är fint att höra dina tankar.
   Äppelsvarven har vi kvar, det var ett tag sedan vi använde den, men nu dignar äppelträden i min systers trädgård så då kan vi ju göra äppelskivor som är så gott <3
   Kram Anna

 3. Läser varje gång du postat ett inlägg och jag gillar din blogg precis som den är. Det vill säga blandad med tankar och funderingar om livets alla sidor, familjen, inspiration, inredning, recept….ja allt du har med i din blogg!
  Du är bäst <3
  Kramar Helene

 4. inger

  Vackra Anna. Håller med alla ovanstående. Du är bäst du ÄR trovärdig
  Underbar blogg. Inte bara glamour. Så funkar ju inte livet. Fortsätt som du gör. Kraaaam Inger

 5. Birgittha Johansson

  Jag tycker att du ska fortsätta att skriva som du gör. Alla dina tänkvärda ord värmer och skapar eftertanke! Kram // Birgittha

 6. Emmy

  Anna, vännen. Jag vet ju inte varför du fått dessa funderingar kring trovärdighet. Om någon händelse fått dig att tänka så. Men jag tänker att vi är alla olika. En del som går igenom tuffa saker som tex sjukdom tappar intresset för det materialistiska som tex inredning och för en del blir det ännu viktigare för att det påminner om ”det vanliga” tex före sjukdomen. Det viktigaste är att man gör det som känns rätt för en själv. När det gäller bloggande och andra sociala medier tror jag det är viktigt att fråga sig vad som känns bra och för vem man gör det. Bloggar du för att det är en ventil för dig, något som får dig att må bra eller bloggar du för att dina läsare förväntar sig att du gör inlägg. Jag har träffat och träffar många människor i mitt jobb som drabbats olika tuffa saker och alla reagerar olika. Jag träffar även personer som är stressade över saker som de tror förväntas av dem fast det är de själva som skapar dessa förväntningar. Blev många ord… Men det jag vill säga är, gör det som känns äkta och rätt i ditt hjärta och fundera inte så mkt på vad läsarna tycker och tror. Stor kram Emmy

  • Fina Emmy, tack för att du läser och ger så fin feedback.
   Jag tror att det är nån slags minikris efter allt som hänt som gör att jag tvivlar på mig själv.
   För mig är hemmet viktigt och jag skapar lugn genom att ha ordning och struktur i hemmet.
   Jag vet inte om just det hjälper nån annan, men mig hjälper det i den här situationen.
   Och när jag känner efter vad jag brinner för så är det ju just det här. Att skriva om alla tankar och känslor,
   men även dela min passion för inredning och saker vi fixar med här hemma.
   Så tack för att du fick mig att tänka efter gällande vad som är viktigt för mig.
   Varm kram Anna

 7. Milla

  Jag förstår ditt dilemma. Det var just detta tvivel, eller kanske mer ointresse, som fick mig att sluta blogga (för det har jag väl så gott som efter ett år ?). Efter min sjukdomsperiod ville jag liksom delge allt men så vände det helt. Jag tappade verkligen lusten till mycket men särskilt att dela med mig. Hoppas det inte drabbar dig för älskar ju verkligen din personlighet o viktiga tankar! Kram!

  • Hej fina du,
   Tack för dina fina tankar <3
   Bloggandet är ju verkligen något jag älskar och det är en slags terapi för mig.
   Att fixa och greja hemma är en passion och det är så viktigt för mig att skapa lugn och harmoni hemma.
   Jag blir stressad av för mycket saker och försöker ordna och strukturera upp allt i min takt.
   Det har liksom blivit ännu viktigare nu.
   Plus att jag ju mår bättre de gånger jag skriver om alla mina tankar och dessutom får så fin respons.
   Kanske vill jag få andra att reflektera och tänka över livet med..
   Tack för att du läser <3
   Varm kram Anna

 8. Åh hjärtat, det är klart du kan. Du vet att jag brukar tjata om att det är så himla härligt att dela andra människors livsvärld genom att kika in i blogsfären. Du är ju allt det som finns i din livsvärld – oavsett om det är vardagsdilemman eller sjukdomar, jobbissues eller etiska och moraliska ställningstaganden, inredning eller andra fritidsintressen, kläder, prylar eller kärleken till något annat. Jag förstår din vilsenhet och hur du i ditt nya jag (för så är det när vi gör resor in i oss själva och tillbaka ut igen) ibland vacklar och inte helt känner dig hemma ännu. Det är snarlikt min situation just nu. Jag är annorlunda efter den sommar som gått. Jag gör och tänker annorlunda och jag märker att människor runt mig reagerar och jag reagerar på deras reagens. Jag mumlar som ett mantra till mig själv: Var inte rädd Mia. Heaven’s got a plan for you on earth. Stor kram

  • Rara du, alltid så klok och alltid med feedback som gör mig varm.
   Alltid med omtanke och eftertanke.
   Och det gillar ju jag.
   För visst är det så, det är svårt att liksom hitta vad som är “jag” igen, liksom i en ny tappning, Anna 3.0 typ.

   Hur mår du själv kära vän?
   Jag kopierar ditt mantra och lägger till några andra kloka ord som jag fick med på vägen: “Jag jobbar på att bli hel och frisk igen, det är mitt jobb just nu.
   Ta hand om dig!
   Varma kramar Anna

 9. Hej vännen<3!
  Jag kan bara instämma med det dina läsare skrivit.
  Det är så viktigt att vi tillåter oss att göra det som Vi själva mår bra av. Det finns inget som rätt eller fel.
  Gå din egen väg så blir det så bra!
  Många kramar, Tina

  • Hej fina Tina <3
   Tack söta du, det värmer att läsa dina ord.
   Jag lovar att följa min inre känsla och försöka tro mer på mig själv.
   Ta hand om dig!
   Varma kramar Anna

 10. MariaB

  Anna,
  din blogg är fantastiskt fin och trovärdig. “Ytliga ting” som inredning och kläder blandas med dina innersta tankar och du delar med dig på ett otroligt generöst sätt med ditt kämpande och “jä*lar anamma”. Jag känner verkligen att din blogg ger mig något extra jämfört med många andra bloggar som bara har “ytan”, den får mig att reflektera och tänka till.
  Kramar till dig!

  • Hej Maria,
   Tack snälla du för din fina feedback. Det värmer så otroligt att läsa dina fina ord.
   Tack verkligen <3
   Varma kramar Anna

 11. Hallå min lilla knasfia…
  Alla tvivlar nog på sig själva ibland…men att bara skriva kloka ord varje dag blir ju inte så trovärdigt heller…
  Inte när man vet att hela DU ÄR inredning och ordning och reda.
  Jag tycker du ska fortsätta bara vara du som jag vet att alla vill…;)
  Å det är ju så att ytliga ting får oss ju att må bra på nåt konstigt vis..å så är det med det.
  Kram sötis

Comments are closed.