Om tålamod och energidippar

Glasdekorationer… kan inte riktigt få nog av dem. Denna hittade vi på 
Mittbrods i Borgholm i lördags.

Heeeeej,

Helgen passerade utan inlägg från mig…
För jag fann inte tiden att sätta mig.
För jag kanske inte visste vad jag skulle skriva.
För jag bara visste helt enkelt inte….

Den här helgen blev det lite mycket och det kände jag igår.
För är det något som verkligen tar stryk under det här så är det
både tålamod och energi.
Tålamodet tar liksom tvärstopp och energin tvärslut – så där pang liksom.
Kanske borde jag känna signaler, men allt händer så fort.

Min man har tagit grönt kort och varit på golfbanan en del.
Jäääääätteroligt och han gillar det verkligen.
Unnar honom verkligen det!
Tanken är att jag med ska börja spela sen.
Just nu känner jag inte att jag har huvudet med mig till det.

Det jag finner svårast just nu är att jag inte har tillräckligt mammatålamod.
Då känner jag mig som en sämre sortens mamma….
För att jag ibland bara vill stänga av och vara för mig själv.
För att jag inte vill åka till badstranden flera gånger om dan….
För jag får inte direkt vara i solen, och badar gör jag inte heller med tanke på bakterier….
Så jag känner en begränsning…
I livet och i mig själv.
Och då tappar jag tålamodet och energin tar slut som en tvärnit.

Jag kanske inte alls är en sämre sortens mamma just för att jag tänker så….
Men alla mammor känner ju så ibland.
Att man inte räcker till.
Att man inte är den mamma man vill vara.

Men vi pratar om det.
Jag förklarar varför tålamodet tar slut.
Och vi försöker hela tiden fylla på med fina upplevelser och ta vara på 
tiden. Fylla på för att orka med nästa omgång.
Med Borgholmsbesök, äta gott, picknick på kvällen…
Sånna saker som är mysiga och ger ny energi.
Det är vi bra på.

Nu ska vi susa bort till frissan med juvelen.
Ja, mitt klippkonto är ju inte särskilt dyrt just nu om man säger så…;)

Hoppas ni mår fint!
Varma kramar Anna

4 thoughts on “Om tålamod och energidippar

 1. Monika

  Anna, hoppas du kommer igång med golfen. Vi tog grönt kort alla 4 i familjen samtidigt. Tyckte det var jätteroligt, frisk luft och promenader. Sonen ledsnade efter några år men dottern tyckte det var kul, hade talang och blev bäst i familjen. Min man och jag har spelat på så många banor, i Sverige, Tyskland, Italien och Frankrike. Vi har säkert varit på banan i Kalmar 3 gånger. Lite läskigt första hålet över vatten när det är en massa människor som tittar men minns när jag kom över och sen fick i nästa boll, birdie! Min rygg tillåter inte golf längre och jag saknar det så mycket.
  Kram Monika

 2. Monica .

  Fina Anna!Förstår om du känner att din energi dippar.Beundrar dig oerhört att du trots det gör så mycket med familjen.Att mamma tålamodet inte är på topp hela tiden är du inte ensam om.Du är en jätte fin mamma till din dotter,med all klokhet o stora kärlek som du förmedlar.Är med dig i mina tankar.Varma kramar/Monica ❤️

 3. Hej vännen..
  Har läst i kapp lit eså nu sitter jag o grinar igen… tårar som droppar…mest för att du är så förb…långt bort…
  Skulle vilja kramas och kanske pussas lite med… å prata o prata o skratta o promenera…å ha picknick o dricka vin o allt det där andra med… saknar dig så in i bängen gullhöna…. ska börja kolla på när jag/vi kan komma ner….
  Ringer dig nån dag o kollar vilka veckor som är “bra” veckor för dig!
  Kraaaaaaaaam

 4. Det finns belöning för allt slit vid någon obeständ tid. Tålamod, hur ska man kunna ge sig själv det tillräckligt, när det behövs som bäst?

Comments are closed.