Om att ha rakat av sig håret

21 maj 2018.
Jag vill ha kontrollen själv.
Det här är precis innan rakning.
Jag kände mig ganska nervös och skakig.
Men målinriktad.

Så.
Det är gjort nu.
Min man har filmat och jag har laddat upp klippet på youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=p2Avk8bnnHQ&t=29s

Sjukt?
Nej, det tycker inte jag.
Jag gör det som en manifestation till alla som krigar mot cancer.

En rosa blombukett till den finaste frisör som finns.
Hon är helt enkelt en alldeles fantastisk person.
Med ett hjärta av guld.
Å så klart skulle blommorna vara rosa.

Håret….

Sköljning och huvudmassage….
Så värdigt att bli behandlad så här.
Förra gången utsatte jag ju min syster för att klippa bort mitt hår….
Var desperat och hade inte en tid förrän två dagar senare.
Men min älskade syster gjorde ju det för mig.
Nu ville jag inte utsätta henne för det igen.
Hon gör så mycket annat, så mycket annat.

Å så här ser jag ut.
Anna – med -rakat – huvud.

Och det känns helt ok.
Jag var så förberedd jag kunde vara.
Å jag är så tacksam för att E ville göra detta för mig idag.

Nu önskar jag Er alla en fin kväll!
Kärlek,
Anna

 

 

26 thoughts on “Om att ha rakat av sig håret

 1. Kristina

  Modiga fina du. Jag klippte mitt tjocka slitna hår idag tyckte det blev lite kort. Men så tänkte jag på dig och att du idag valt att raka av ditt hår. Hur modigt är inte det. Var nu försiktig i solen köp dig många fina hattar, kepsar och sjalar.
  Håller tummarna att du får må bra efter behandlingen. Va rädd om dig och gör sånt du mår bra av.
  Kram Kristina

 2. inger

  Vackra Anna. Såå modig. Beundrar dig jättemycket
  Hoppas din nästa dos blir lite lindrigare för dig
  Kraaaam Inger

 3. Monica .

  Fina Anna! Förstod att du skulle vara lika vacker med rakat huvud.Du har ju så fin huvudform.Du ser cool ut om man får säga så i den här situationen.Fortsätter att följa med dig på din fortsatta resa.Varma kramar /Monica❤️

 4. Fina du! Du är verkligen en förebild med ditt positiva sätt. Och en väldigt vacker människa.
  Var nu rädd om ditt vackra huvud i solen men det vet du säkert redan.
  Ta hand om dej.
  Kramar& kärlek
  Helene

 5. Min älskade fina starka modiga vän <3

  Du är en av de vackraste jag vet…ända inifrån och ut.

  Vilken otrolig artikel!!
  Tårarna trillar av stolthet när jag tänker på…att den där starka modiga osjälviska underbara…. hon är min vän!
  Jag ringer dig i morgon 1000 kramar Katarina

 6. Utrolig fin er du ❤️ Og så unik på din måte å dele og fortelle din reise på . Takk for at du deler og viser både på godt og vondt . Tøff er du ! Ønsker deg en god natt .
  Klem Christina

 7. Mathilda

  Du är så fin Anna, alltid <3 För att du är du! Och du är en så viktig och vacker förebild. Jag tänker ofta på dig men nu äntligen blir det en kommentar… Vill verkligen säga TACK för att du är så öppen och ärlig i allt du går igenom nu. Delar med dig och på så vis hjälper andra. Du gör verkligen det bästa möjliga av det svåra som är tycker jag! Och det är så sant det där att man visar sig stark och modig genom att våga vara sårbar och skör. Alla känslor får finnas och det skriver du så berörande om. Sorg, rädsla och ilska men också så mycket värme, kärlek och tacksamhet. Tack för att du är du, så vänlig, ödmjuk, varm och öppen. Du är fantastisk! <3 Var rädd om dig (men det vet jag att du är). Skickar kärlek, värme och många mjuka kramar! <3<3<3

 8. Rebecca

  Du är fantastisk Anna! En förebild! Och väldigt vacker. 🙂 Jag kan inte annat än att stämma in i Mathildas kommentar här ovan. 🙂
  Sedan har jag lust att skriva: Skit på dig cancer-jävel!
  Massor kramar till dig Anna!

 9. Anneli Ö

  Anna, du starka, vackra och modiga kvinna är “one of a kind”.
  Se på dina bilder som du lagt ut ifrån gårdagen och titta på sista
  bilden där ditt hår är borta, wow vilken kraft och styrka det är i dina ögon.
  Så bestämd och målmedveten. Den bilden ska du ha på din näthinna genom
  denna resa. Mängder av varma styrkekramar till dig / Anneli

 10. Åh… Anna du ÄR ju verkligen smashing även med rakat huvud!!! SÅ snygg och cool (gillar egentligen inte att använda ordet cool, men hittade inget annat passande). Din fina frisör har rätt, din huvudform är verkligen fin och det ser så jämnt och fint ut, övergång från ansiktet till själva huvudet. Snyggt!
  Beundrar som sagt din styrka att orka vara snygg (fast du är säkert snygg även utan make-up också) och bry dig om ditt utseende! Jag såg hela filmen med tårar i ögonen… du verkar verkligen ha ett hjärta av guld, som frågar din frisör hur det känns för henne… inte alla som skulle tänkt på det.
  Vilken härlig dialekt du har! Jag har ju aldrig träffat dig IRL, utan bara sett dig på bild och läst dina ord. Det blir lite annat att höra en människa helt plötsligt 😉
  Hoppas din fortsatta behandling inte blir lika tuff för dig!
  Många kramar till dig, jag tänker på er!
  /Maria

 11. Christine

  Finaste Anna, om du bara visste exakt hur mycket jag beundrar dig för din styrka, ditt mod och din förmåga att tänka positivt! Du blev såklart vacker även utan hår, du har en vacker huvudform. Som många skriver så rinner tårarna när man läser om hur tufft du har det, men samtidigt blir jag varm i hjärtat och får en skön känsla inom mig för du utstrålar så mycket positivt som smittar av sig på mig.
  Kram till dig fina Anna och till din fina familj!

 12. Ylva H

  Fina Anna, vacker på insidan och vacker både med och utan hår! En varm kram till Dig 💕

 13. Mimmi

  Tillbaka till dig med full kärlek! Jag försökte råka av mitt eget hår. Innan hade jag frågar min man och han sa: jag fixar inte det. Men när vi väl var där hjälpte han mig! Det är kärlek det!
  Kan bara säga att det fixar sig, håret växer ut. Jag fick korkskruvar för första gången i mitt liv och blev på kuppen grå/vithårig.
  Håller alla tummar o tår! /Mimmi från seminariet om cancer på brofästet

  • Hej Mimmi <3
   Det är alltid härligt att höra om när man tagit sig igenom den här resan...
   Visst växer det ut, nu handlade det er om att ta kontrollen över cancern.
   Ta hand om dig!
   Varma kramar Anna

 14. I Monica

  Otroligt allt som sker i ditt liv men håret är ju inte det viktigaste även om vi nästan tycker det ibland. Vad kvinnor är vackra och du likaså! Sett fler som du och inte tänkt att vad modigt, fast det är det ju, utan mer tänkt att det är ju samma person likafullt och precis lika fin, både inuti och utanpå. Är det som lämnar spåren, det vackra. Allt gott till dig och hoppas verkligen det inte ska vara så mycket biverkningar för dig, att du ska må bättre än efter förra gången. Styrka och änglar som omger och skyddar dig önskar jag.

  • Hej Monica <3
   Nej håret är ju väldigt ytligt. Just nu handlade det ju om att ta kontrollen över cancer. Jag orkar inte kamma av håret...
   Stort varmt tack för din fina omtanke <3
   Kramar Anna

Comments are closed.