Om att ha haft en riktig skitdag

Ett halvt glas proviva nyponsoppa och fyra rån med skivad avokado.

– Jaha, vad är det med det då? –
Jo, vissa dagar kan det vara en prestation utan dess like att peta i sig det här.
Vissa dagar krävs det så enormt mycket pannben och vilja att äta för att överleva.

Har man inte varit i det eller nära cancern så är det svårt att veta och förstå.
Det är svårt att veta hur mycket kraft och energi som krävs av oss som kämpar.
Men oftast finner man en kraft och vilja för att önskan att leva är så stor.

Idag har det varit en riktig skitdag.
Allt rann rakt igenom mig.
Jag har redan gått ner för mycket i vikt, så jag blev rädd.
“Jag är rädd, kan du stanna hemma idag?”

Så klart stannade min man hemma dag.
Min älskade hjälte till man.

Vi ringde 1177 och cytostatikamottagningen.
Fick tabletter utskrivna samt råd om att få i mig vätska skedvis.
Min man fick mata mig med nyponsoppa…

Tabletterna gjorde verkan som tur var.
Jag tvingade i mig näringsdryck som inte var särskilt god.
Men jag vet att i det här läget handlar det om att få i sig.

När eftermiddagen kom låg jag fortfarande nerbäddad i pyjamas…
Min syster kom med ett lass yt- och handsprit.
Fick i mig skalet på en päronsplitt, för nu handlar det om kalorier för att återfå energin.
Lyckades sen ta en dusch och fräscha till mig.
Lakanen snurrade i tvättmaskinen…
Mannen skurade badrummet grundligt.

Vi tog ett varv runt kvarteret så jag fick lite luft. 
Satt på en bänk och andades en lång stund.

Cancer suger skiten ur människor.
Men lusten att leva är så stor att man inte ger upp.
Men man får respekt för livet.
Det är inget man tar för givet.
Varken den som är sjuk eller anhörig.

Så.
Det här har på en del sätt varit en riktig skitdag.
Men jag har inte varit ensam.
Jag har haft min man vid min sida som gjort allt för mig.
Jag har kramat min syster som stoppat lakanen i tvättmaskinen.
Jag har pratat med mamma i telefonen.
Jag har fått fantastiskt fina sms.
Jag har fått underbara kommentarer på instagram och facebook.

Jag vill dela med mig av sanningen.
För att öka förståelsen att det inte alltid är så enkelt.
För att visa att det vissa dagar krävs extremt mycket vilja att dricka ett halvt glas proviva nyponsoppa,
och äta fyra smörgåsrån med avokado.

Men med kärlek går det.
Varma kramar
Anna

19 thoughts on “Om att ha haft en riktig skitdag

 1. Åh din sanning är svår att läsa och sorglig. Svårt att förstå om man inte varit i närheten av det du går igenom. Fast jag hejar på dig, du verkar vara en kämpe. Smörgåsrån md avokado kan vara riktigt gott och nyponsoppa också. Kraaam Pia

  • Tack för att du hejar på mig <3
   Ja, det var gott 🙂 och framförallt gjorde det gott <3
   Kraaaaam Anna

 2. inger

  Vackra Anna. Snart kan jag i nte läsa mer. Tycker så otroligt synd om dig. Det är inte rättvist. Att du ändå orkar skriva fast du är så dålig. Fantastiska Anna. När du är frisk och mår bra igen så MÅSTE du skriva en bok. Du har verkligen talang för det. Skulle verkligen önska jag kunde de få ge dig en kram irl . Försök försök få i dig feta kalorier. Fina fina Anna. Kraaaam Inger

  • Det är verkligen som en berg-och-dal-bana… idag har varit en betydligt bättre dag och det är jag så innerligt tacksam för.
   Det LOVAR jag dig att jag ska, det är ett MÅL.
   Tack för att du hejar på mig i den processen.
   Varma kramar Anna

 3. Monica .

  Fina Anna!Nu sitter jag åter igen o läser o gråter.Hur mycket ska du behöva gå igenom?Din kropp behöver ju så väl näring.Vill ju bara krama dig.Fina du följer med dig i mina tankar.Det bor en överlevare i dig.Varma kramar/ Monica❤️

  • Tack rara du <3
   Idag har jag iaf haft en bättre dag, så himla tacksam för det.
   Stor varm kram Anna

 4. Agnetha

  Du är en kämpe Anna! Din envishet och vilja att leva kommer ta dig genom detta. Men så tråkigt du ska må så dåligt. Är du ordentligt uppvätskad inför dos? Min erfarenhet är att är patienten ordentligt uppvätskad (med dropp) inför dos brukar illamåendet kunna bli mindre. Skickar dig och dina nära och kära en stor kämpa på kram!

  • Tack, jag ska be om att få extra koksalt nästa gång. Samt dricka mer under kurren själv.
   Jättebra att känna till.
   Tack för din omtanke.
   Varm kram Anna

 5. Åh vad jag lider med dig! Kan inte ens föreställa mig hur jobbigt du måste ha, men jag försöker allt jag kan att sätta mig in i det. Bra att du är så stark så du orkar kämpa mot allt som är jobbigt och bryter ner dig. Antar att du har klara drycker i näringsdryckerna, för de är lättast att dricka iskalla + isbitar i.. Har du fått collagenshots utskrivet. Ett bra sätt att få i sig en massa kalorier i en shot. Kramar i massor
  Helena

  • Jag önskar inte att du ska behöva förstå <3 Ett helvete som ingen borde behöv utstå...
   Jag har idag fått remiss till en dietist som kan hjälpa mig med näringsdrycker, tack snälla för att du skrev om det.
   Jag har glömt vad bloggen hette som du tipsade mig om? Kan du skicka länken igen är du gullig?
   Varma kramar Anna

 6. Christine

  Tack för att du delar med dig och låter oss läsare få veta hur du mår. Vi är många som tänker på dig, tycker om dig och vill ditt bästa. Stor varm kram❤️

 7. Maria

  Ramlade in på din blogg och blev helt betagen! Vilken stark människa du är! Jag önskar dig verkligen all styrka och kraft framöver.
  När jag läste om din rensning undrar jag om stött på metoden Kon Marie? En helt fantastisk metod att rensa och man ifrågasätter allt man har omkring sig. Det finns mycket på Youtube och en svensk Facebook grupp. De rekommenderar att läsa hennes bok först. Jag har själv gjort metoden ett par omgångar och jobbar på det lilla nu med att utveckla min målbild.

  Lycka till med allt!
  Maria

Comments are closed.