Om känslan av tomhet och vemod

Jag gör saker för att få känna mig “betydelsefull”.
Som att jag har “ett uppdrag”.

Har precis dammsugit av här hemma.
För att känna att jag kunde och fick betydelse.
Det absolut värsta jag vet är att vara till last.
Men den känslan är svår att skaka av sig.
Min man är iväg och tvättar bilen, så jag vet att jag kommer få bannor sen.
Men för min skull måste jag göra något.

För jag kan inte hålla samma tempo “som alla andra”.
Allt utförs i en sövande hastighet.
Något jag inte brukar vara van vid.

Vemodet sköljer över mig samtidigt som jag blir arg och ledsen.
Förbannande skitsjukdom som gör mig till en person jag inte vill vara!!!!!!!!
Varje dag gråter jag.
Varje natt gråter jag mig till sömns.
Jag vill inte vara sån här.

Den fysiska smärtan känns mest när jag anstränger mig.
I övrigt är den hanterbar och idag klarar jag mig än så länge utan värktabletter.

Det är inom mig det skär.
Det är som samurajsvärd som skär i själen.
Jag vill kunna skratta, men idag kommer bara tårar.

Den här förbannande skitsjukdomen attackerar inte bara kroppen.
Den attackerar själen så brutalt.

Livet – det som man så förbannat gärna vill leva.
Men som också kan göra en så gräsligt ledsen.
Det som inte är rättvist nånstans, men man måste finna en väg för att hantera orättvisan.

Jag ser mig i spegeln.
Den nakna sanningen träffar mig hårt.
Det gör ont.
Men jag måste än en gång lära mig att tycka om mig för den jag är.
Det är inte lätt.
Det suger energi.

Jag är tacksam och återigen tacksam för den ljuvliga maten vi fick igår.
För mysigt sällskap och tillsammanstid.

Ta hand om Er!
Varma kramar Anna

12 thoughts on “Om känslan av tomhet och vemod

 1. Så svårt att säga något som du inte redan hört. Jag beundrar dig som delar med dig av smärtan. På något vis får det mig att känna glädje ändå. Knäppt? Ja ja jag vet. Att jag inte ska klaga och vara nöjd som är frisk. Fast jag tycker inte du ska dammsuga, nej du är så bra ändå utan att du gör ett endaste dugg nu när du är nyopererad. Skickar en kram ut i luften och hoppas du fångar den. / Pia

  • Nej, det är sunt. Njut av det du har och känn glädje i det du har och att du är frisk.
   Det är så skönt att höra att du gör just det och inte tar det för givet <3
   Kram Anna, jag fångade din <3

 2. Monica .

  Fina Anna. Ännu en gång sitter jag här med tårar i ögonen o läser om hur du känner. Man vill ju bara krama dig o säga att allt kommer bli bra. Du är så modig o stark som delar med dig av dina känslor.Tänker mycket på dig .Varma kramar/Monica ❤️

  • När jag delar med mig av tankarna är det som att något lossar från mitt inre.. Något som är tungt att bära.
   Tack för din omtanke och värme <3
   Kramar Anna

 3. Monica

  Dammsugning var lite väl men förstår dig samtidigt och det är därför du kommer att tycka om dig lika mycket som förr, ja säkert mer, du ger inte upp. Låter väldigt bra att du inte har så mycket smärtor fysiskt, men för allt i världen gör något roligare än att dammsuga nästa gång. Fast det är väldigt skönt när det är gjort. Hoppas du kan gå ut snart, göra något helt avkopplande som skingrar tankarna, ta väl hand om dig, kram till dig!

  • Ja, ska försöka komma på något roligare… Två saker ska jag göra i helgen iaf.
   Måla en tavla som jag haft i huvudet ett tag och måla i mindfullnesmålarboken med dottern…
   Det låter bättre än dammsugaren eller hur 🙂
   Varm kram

 4. Åsa

  Känner dig eg inte men brukar läsa. Skickar dig en varm kram, lite låtsasblommor och godis. Från en annan mamma

 5. Hej raring! Jag tror att du är självreglerande nog för att hitta balansen mellan att göra och att vila – i alla avseenden. Och jag är helt övertygad om att du egentligen innerst inne vet att alla älskar dig i vilken form du än är. Allt det du gör är för att du själv ska må bättre och det tycker jag är underbart. Att du prioriterar ditt eget mående,att du investerar i saker som så småningom kommer att få dig att må bättre. Just nu är du tom på den bekräftelsen, känslan, harmonin – precis som en bägare som är tom inte direkt blir full bara för att du fyller på lite grand så blir inte heller du det. Men lite åt gången vännen så ska du se att mängden fylls på i din egen bägare och så småningom kommer du att känna dig mer påfylld än dränerad. Och tro mig, det kommer en dag då det spiller över av energi, ork, lust och kraft. För din vilja raring, din vilja finns där och lyser omkring dig. Keep up the good work. Bryt ihop när du behöver, le och skratta de stunder du kan. Du kan självreglera dig. Allt annat är värdefulla stödstrukturer. You can, end of story. Jag är säker…..
  Kram från Rektorskan

  • Hej fina <3
   Förlåt att jag är så frånvarande... tänker väldigt ofta på dig <3
   Det här är verkligen en berg-och-dalbana med alla känslor kors och tvärs...
   Hoppas ni haft ett fint påsklov.
   Ta hand om dig och papsen.
   Varma kramar Anna

Comments are closed.