Om känslorna efter operationen

Hej alla vackra själar ♥

Att börja är verkligen det svåraste som finns.
Men nu kan jag skriva och orka hålla i en tidning igen.
Jag har ont, det ska jag på intet vis sticka under stolen med, dessutom har vi alla olika smärttrösklar.
Kanske kan man tro att man får högre smärttröskel ju mer smärta man varit med om,
men så är det inte för mig.
Den söker mig och tär på mitt psyke.

Jag vaknade i tårar på uppvaket så de fick genast spruta in en rejäl dos smärtstillande.
Jag åkte in i operationsrummet vid tio, först vid halv sex på kvällen kunde de köra upp mig till avdelningen.
Jag kände ju då på mig att mina nära var i lite upplösningstillstånd…

Min man och syster kom direkt upp till avdelningen och delade ut så mycket kärlek man bara kan.
Lyckliga lyckliga mig som har så mycket kärlek omkring mig.

Vi vet alla att livet inte på något vis är rättvist och jag hade gärna sluppit den här resan.
Men nu har jag inget val, vi har inget val utan vi tar i från tårna och kämpar tillsammans.
Jag bär smärtan fysiskt, men allt det andra bär vi ju tillsammans.

Jag minns att morfarläkaren kom till uppvaket då jag kände en varm hand smeka min kind.
Jag tittade till och sa: “Du är så snäll”
*Men lilla vän, det ska jag väl vara”
Ni förstår, det är liksom det som gör att jag känner mig trygg.
För där och då är jag inte 44 år.
Då är jag liten som ett barn och gråter av fysisk och psykisk smärta.

Men all värme som strömmar in från alla håll värmer så otroligt mycket.
Blombud, sms, meddelanden, kort, telefonsamtal, mail – det är 
KÄRLEK & OMTANKE
i MASSOR
Igår när vi skulle åka hem mötte jag upp en vän, som jobbar på sjukhuset så hon kunde smita en kortis för att ge mig en speciell kram,
och som det brast då.
Jag får helt enkelt låta tårarna trilla, för att känna det jag gör för de omkring mig är så stort.

Just nu försöker vi landa i allt, men det är tusen och åter tusen tankar som snurrar.
Men ni ska veta att min tacksamhet är verkligen outgrundlig.

Nu ska jag ta min make under armen och gå en stilla promenad.
Ta hand om Er alla och ha en riktigt fin lördag!
Varma kramar Anna

24 thoughts on “Om känslorna efter operationen

 1. Claudia

  Starka fina Anna, vi skickar så många styrkekramar vi kan ❤️❤️❤️!!

 2. Anna

  Trots allt det svåra, så skriver du så fint. Känner med dig!
  Önskar dig allt gott ❤️
  Kramar

 3. Milla

  Anna Anna, jag har läst dina senare inlägg och är ganska så ordlös. För jag minns ju så väl. Hur det var. Jag är ju en ganska konstig människa i krislägen. Jag blir nästan euforiskt glad, eller uppsluppen – hur man nu ska kalla det. Den där dagen då jag själv skulle rulla in på operation (första gången i livet) så var det så – och det var så märkligt att de i operationssalen var så med. Jag blev nästan kär i en av de yngre killarna som sövde mig. Som sen tittade förbi på uppvaket… Man är så tacksam, där och då i ett utsatt läge. På MSE där jag opererades har de en snäll metod med sövandet, mådde jättebra och bodde på patienthotell och var på benen nästan på en gång. En månad senare vid nästa operation på ett annat sjukhus var det inte alls likadant, då var illamåendet konstant till nästa dag.
  Hoppas du repar dig gott och softar och tar det lugnt och gör vad som faller dig in, jag kan minnas just det med glädje och att det verkligen fanns tid att repa sig. Mest mentalt. Allas våra resor i detta jobbiga är så personliga, och och jag vet ju att allt sker steg för steg, som man inte alls vet något om, just där du är nu.
  Kram kram på dig!! *** Milla

 4. Sofia B

  Men åhh, kram! Hoppas att allt går så bra för dig/er det bara kan nu framöver!!

 5. Cilla

  Stor kram❤️❤️❤️ Fina, fina du❣Tänker på dig, o nej livet är verkligen inte rättvist😔 Skönt du har dina nära o kära 💞 Ta hand om dig 💕
  Cilla

 6. Tina

  Nu är operationen över ! Jag är så glad att det gick bra! Nu få du vila och ta det lugnt tillsammans med din familj! Tro det är morfarläkaren jag hade också! Väldigt omtänksam är han! Varm kram Tina 💕💕💕

 7. Det låter som att “morfarsläkaren” kan va doktor L Wallander. Han opererade mig för min hudcancer. Jag kände mig så trygg både före, under o efter operationen.
  Varmt lycka till med att återfå energi igen, både fysiskt och mentalt.
  Kram Lotta

 8. Christine

  Så glad att få läsa ett nytt inlägg från dig. Trots att vi aldrig har träffats så finns du i mina tankar hela tiden. Är så glad för all den kärlek du känner att du får, du är värd allt💐❤️Kram❤️

 9. inger

  Såå skönt att operationen är över…vackra Anna. Hoppas allt gick bra och att det var den “lätta”..Med endast strålning. Själv hade jag aldrig ont..åkte på resa två dagar efter operationen. Men alla är vi olika och det är ju väldigt olika hur man känner. Kraaaam Inger

 10. Fina fina Anna! Tänkte på dig hela operationsdagen! Jag förstår att det är en svår tid för dig och er nu, framöver! Så glad att du har så mycket kärlek runt dig!

  Mina varmaste kramar! <3 <3 <3

 11. Fina Anna. Skönt operationen är gjord. Tänker massor på dej. Ta nu hand om dej& njut av nära& kära.
  Varma kramar Helene

 12. Stor kram Anna. Så skönt att operationen gått bra och är förbi.
  Ta nu väl hand om dig <3
  Tina

 13. Hej min skatt…
  Tårarna rinner och jag har tänkt så mycket på dig!
  Nu är det tid för vila och sen AnnaPanna…sen är det bara full fart framåt som gäller!!!
  Nu kan inget bli värre….nu är det sjuka borta och nu ska du bara bli stark och frisk igen.
  Å snart kommer jag och ÅÅ vad vi ska babbla, mysa och bara vara då….å kramas…
  Önskar dig en fin dag vännen och hoppas det fysiskt onda går över snabbt…
  Kraaaaaam Katarina

 14. Monica

  Skönt att operationen är gjord och ta väl hand om dig Anna, så mycket du kan.
  Hoppas att allt blir bra snart med smärtor och allt annat så du får lugn och ro från all denna oro. Nu ska det bli ett fint år framöver för dig.

 15. Men så härligt med en sjukvård som utstrålar sådant förtroende och sådan kärlek, det gör mig riktigt glad. Jag kan förnimma den där känslan från mina två sena missfall men också vid nära och käras sjukdomstillstånd. Att sedan ens egna känslor liksom anfaller från lite olika håll, det tror jag är meningen för att kunna ta ut ny färdriktning så småningom.
  Lova mig att du tar det varligt nu vännen. Inga “rensa ut”, bära tunga grejor eller tro att du måste tillbaka till jobbet. Ta en promenix till Mr Ernesto och njut av ett glas Cava. Eller ramla in i favvobutiken och botanisera bland härliga fynd. Ta maken i bilen till pusshållplatsen i Sundsparken och fnittra förtjust över att just ni två fann varandra. Klättra upp på muren och kika ut över lunchmyllret längs med gatan från Baronen upp till centrum. Köp en tidning och slöbläddra i medan du sugs med i coctailsyndromet på Kullzenska. Köp ditt favvogodis hos Ture och njut av varenda tugga. Nu är varje andetag varje dag, varje vecka en investering i dig själv. Vi är många som är väldigt måna om att du gör just det. Investerar i dig själv alltså.
  Kram från Rektorskan
  http://happyvardag.se/2018/02/10/nar-man-upplever-nagot-scary/

Comments are closed.