Om grad 3…

Det passar sig inte att svära.
Det låter ju så himla fult.

Men just nu skulle jag kunna krascha glas på gatan och skrika och gråta.
Men jag gör inte det heller.

Jag gråter floder istället.
Ber om ursäkt för att jag inte orkar ringa utan meddelar via sms.
Inte mamma så klart…

Det var en allvarlig morfardoktor som satte sig framför oss i rummet.
Min man och syster var med.

Han började med att berätta det som var positivt.
Ingen spridning i lymfkörtlarna.

Men av de olika graderna har jag grad 3.
Jag förberedde mig på det värsta men hoppades på det bästa.

Men det går inte att förbereda sig.
Det kommer som en förbannad chock ändå.
Satansjävlarshelvetes grad 3!!!!!!!!!

Cellgiftsbehandling och en operation till om en vecka.
Sövas, sprättas, stympas och sen pumpas full med cytostatika så håret trillar….

Jag vill INTE vara stammis på sjukhuset!!!!!!!
Jag vill INTE tappa håret…!! IGEN!!

Jag är ledsen – Jag är arg – Jag är ledsen – Jag är arg….

Jag har inget val, jag bara måste göra detta för jag vill ju LEVA!!!
Jag är rädd, ledsen, rädd, ledsen, arg…
För det här är så förbannat orättvist.

Allt är totalt osammanhängande och snurrigt.
Å jag finner ingen tröst i att jag drabbas för att jag är starkare än nån annan.
Jag finner ingen som helst mening med det här, ingen…….

Det snurrar så i mitt huvud nu.
Men jag skriver för att få ur mig en del…

KÄRLEK
Anna

31 thoughts on “Om grad 3…

 1. Åsa

  Fy vad orättvist o ledsamt…. fick en stor klump i magen har hållt tummarna idag för dig o din familj. Vet inte vad man ska säga, varför vissa ska drabbas ännu en ggr. Tänker på er❤️

 2. inger

  Men vackra vackra Anna. Såååå j….a orättvist. Jag känner dig ju inte alls. Men gråter när jag läser. Stackars stackars dig. Man kan ju fråga sig…Varför?. Kraaaam Inger

 3. Älskade Anna…
  Man finner inga ord…de fastnar liksom i halsen..
  …det finns ju inget man kan säga som lindrar….tårarna rinner och kroppen skakar och fryser på samma gång…det finns ingen rättvisa alls….

  En dag i taget så kommer det att gå… det måste ju det…..det vet du ju…
  Du kommer fixa det här och du kommer inte vara ensam…långt ifrån…
  Utan som ett helt artilleri av trogna soldater kommer vi vara många som tar fajten med dig.
  Du har dina nära…tack och lov…varje dag….å du har en hel armé på längre avstånd som hejar, peppar och kramas…

  Puss min vän nu kavlar vi upp ärmarna och sätter i gång kampen….
  Katarina

  All kärlek till er alla min vän….
  …en dag i taget….

 4. Mi

  Åh Anna vad ledsen jag blir för din skull. Jag känner ju som sagt inte dig, men ska hålla båda mina händer för dig. Varm kram?

 5. Har tänkt på dig extra mycket idag. Du fixar det här finaste Anna. Massor med kärlek din väg. Kram

 6. Cilla

  Fina Anna. Jag blir så ledsen när jag läser. Har tänkt mkt på dig på senaste, känns orättvist som fasiken. En varm kram till dig och din familj.

 7. Ylva H

  Skönt att lymfkörtlarna var rena. En positiv sak mitt i allt nattsvart elände även om det är svårt att ta in efter dagens besked. En stor varm kram till Dig ❤️❤️❤️

 8. Ulrika

  Åååh Anna! Vad ledsen jag blir… ❤️
  Önskar jag kunde göra nåt för dej men finns här för dej en telefon bort…?
  Det kommer självklart bli bra, finns inget alternativ till det… ❤️
  Stor kram med styrka till dej och familjen. ❤️

 9. Åååååh Anna…. tårarna rinner när jag läser<3 finner inga ord.
  Har tänkt på dig idag
  Stor kram till dig och din familj
  Kram Sandra

 10. Anna, kära Anna. Jag tänker på dig hela tiden för du har varit en sådan fin förebild när du gick igenom din leukemi och nu ska du få ta rond nummer 2. Jag vet att du kommer göra det så bra, du har heller inget val. Du kommer slås mot den där jävla cancern och du kommer ha massor av kärlek omkring dig. Men jag vet vilket helvete du ska in i igen och det gör mig riktigt, riktigt ledsen. Nu blir det bara fokus på att hålla alla cancerdjävul tankar på avstånd och ta en dag i taget .
  Finns här . Alltid.

  Kram Lotta

 11. Fina fina Anna. Så ledsen för din skull -så jäkla orättvist. Men skönt det inte spridit sig iallafall. Bara ös ur dig här& var du vill. Vi finns här hela vägen för dej. Vi gråter & skrattar med dej. Vi kämpar med dej. Nu ska vi hjälpa dej igenom detta så är det bara. Ta hand om dej& dina kära.
  Varma kramar Helene.

 12. Annika

  Här kommer några fler styrkekramar till dig och familjen. Även fast vi inte känner varann så finns du i mina tankar.

 13. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva men det kanske inte spelar någon roll. Jag tänker ändå på hur stark du verkar vara och på hur många fina vänner du har. Så många fina hälsningar och hejarop. Det du går igenom känns som en mardröm och alla små besvär och jobbigheter man själv har känns ju som en droppe i havet. Jag känner ju inte dig men har följt dig ett tag och jag skickar stora varma kramar. Sååå orättvist livet kan vara. Kram Pia

 14. Maria wetter

  Anna…känner dig inte men känner med dig. Din blog lämnar spår. Du skriver så öppet o ärligt. Skulle bara vilja krama om dig o säga att allt blir bra. Keep calm and carry on står på en liten tavla i mitt köksfönster. Läser den ofta. Liksom ditt you can end of story.
  Stor kram
  Maria

 15. Milla

  Anna Anna… jag blir så ledsen. Ett varför blir så futtigt. Så många ord finns inte. Jag förstår din förtvivlan. Du kommer sansa dig, du kommer få en plan att förhålla dig till. Steg för steg att ta sig framåt. Jag hade också en 3:a – HER2 + och hormonkänslig tumör. Jag fattade nog inte mycket av det egentligen, det fanns bara en inneboende klar väg att kroppen klarar detta. Operationen tar bort cancern, resten ska hålla den borta i ett längre perspektiv. Den vetskapen höll min glöd uppe, att inte vara cancersjuk, utan cancerfrisk. Många många kramar till dig!

 16. Min kommentar kom inte med, så vi tar det igen! Gud så ledsen jag blir för din/eran skull! Hur orättvist är livet egentligen. varför skall du drabbas igen????Du fina Anna som inte vill en fluga illa
  utan värnar om alla runt om dig. Men samtidigt vet jag att du kommer klara detta igen och du kommer resa dig starkare än någonsin. Många många kramar till dig och de dina.
  Helena

 17. Yvonne Gustafsson

  Finns som sagt inga ord varför vissa ska drabbas så hårt.skänker dig en varm tanke att allt ska gå bra och även till din familj som drabbas med av detta. Var och handlade och nu pågår tydligen en insamling till barncancerfonden, man kan skänka 10kr när man handlar.Tänker många bäckar små 10kr kan de flesta avvara, så forskningen går framåt.Nu hjälper det inte dig just nu, men många får ju denna sjukdom har haft den nära inpå ett helvete var det.kämpa på du har ju många som älskar dig.Många kramar Yvonne

 18. Herta

  Hej!

  Jag heter Herta och jobbar på Tourn. Vi jobbar med Influence marketing och jag undrar därför lite hur du jobbar med samarbeten.

  Vad tar du för ett samarbete och inlägg på din blogg?
  Skulle du vilja göra ett samarbete med ett företag som vill jobba med dej!

  Ser fram emot din återkoppling!

  Ha en fin dag!

 19. Du fina Anna! <3 Jag tänker mycket på dig och vet att du kommer att fixa denna ronden med och vi ska stötta dig ALLA!

  Tusen kramar!

 20. Monika

  Anna, tårarna rinner, kunde aldrig tro det var typ 3, vilken chock. Du klarar detta krig också, en dag i taget och mycket kärlek, finns inget alternativ. Du har funnits i mina tankar dagligen och kommer bli intensivare nu. Kärlek och kramar i massor!
  Monika

 21. Men så tufft att få gå igenom detta igen. Jag förstår av tidigare inlägg att du varit drabbad förrut och nu igen. Jag har ett tips från Psalmboken. Blott en dag, ett ögonblick i sänder…. En vacker text i en vacker psalm.

 22. anne

  Känner dej inte.
  Har aldrig varit inne på din blogg.
  Förns idag♥
  Kära kära vän. ♥
  Jag känner med dej.♥
  Du finns i mina tankar♥

 23. Jeanette

  När jag läser ditt inlägg tänker jag bara på hur orättvist livet är. Känner inte dig men följt din blogg ett tag i det tysta. Du verkar vara så mån om dina nära och kära och fantastisk person.
  Stor kram och jag hoppas innerligt att det kommer bra. ❤️
  Kram

Comments are closed.