Om att vara sjuk, men inte känna sig sjuk

Hej,

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja..
Det är det svåraste, att inleda på ett bra sätt.

Vi har haft en fin helg.
En riktigt fin helg.
Kan man komma varandra närmare…?
Ja, kanske – men samtidigt är det vår styrka, att vi vågar vara öppna.

Jag personligen, är ju en mycket starkskör person.
Men jag känner mig aldrig ensam, och det ger mig trygghet.

Att befinna sig i den situationen som vi gör nu känns surrealistiskt.
Jag känner ju mig inte sjuk.
Jag har inte ont.
Jo, i själen gör det ont.
Något så förbannat.
Vilket så klart gör mig trött.
Helt galet trött faktiskt.

När jag tänker på uttrycket:
“What goes around comes around”
undrar jag vad meningen med det är…
Min egen andemening med det har ju varit att “den som illa gör illa får”.
Men om jag vänder på det undrar jag ju vad i hela fridens värld skulle jag ha gjort
för att förtjäna detta…?

Nej, jag har inte gjort något för att förtjäna detta.
Och jag känner ärligt att jag har utkämpat tillräckligt med strider med det onda.
Jag har vunnit innan och ska vinna igen,
men VARFÖR?

Jag vet så väl att det inte tjänar något till att älta den frågan…
Jag vet det så väl.

När jag blev sjuk i Leukemi var jag så fruktansvärt sjuk.
Det här är så svårt att greppa.
Att det är något i min kropp som är fel, men fram tills operationen är jag som “vanligt”.
Men rädd.

Men en sak ska ni alla veta.
Alla alla som finns runt mig på olika vis.
Den VÄRME KÄRLEK OMTÄNKSAMHET och ÖDMJUKHET
som finns och som bäddar in mig.
För detta är jag så så så så 
TACKSAM.
Det är så förbaskat FINT.

Så.
TACK TACK TACK.
Ikväll känner jag värme och hopp.
Ikväll känner jag värme och hopp.

Varm kram Anna

11 thoughts on “Om att vara sjuk, men inte känna sig sjuk

 1. Anna

  Styrkekramar till er! Du och din familj. Så vackert skrivet om något så eländigt. //Kramar i massor från en annan Anna

 2. Massor av styrkekramar och kärlek till dig och din familj!!!!
  Nej, du har verkligen inte förtjänat detta… det måste finnas undantag i det där med “what goes around comes around”!!! Om man nu får skriva det utan att det blir fel… Men jag vet att du vet hur jag menar! För mitt i allt elände har du den fantastiska styrkan att vara positiv och orka skoja, Anna! Det finns nog många som skulle lägga sig och dö redan på en gång utan att kämpa… men du kämpar och du kommer klara det. NI kommer klara det ska jag säga…
  Önskar er en fin vecka trots allt…
  Kram/Maria

 3. Har läst ikapp och tårar rullar här. Stora kramar till dig och till er. Du verkar bara en stark person som orkar skriva om detta. Bra gjort måste jag säga. Tack vare dig ska jag äntligen ta mig i kragen och besöka en gynekolog. Kan ju vara något på tok som går att åtgärda. Kämpa på, du kommer vinna den här gången också. Kraaam Pia

 4. inger

  Vackra Anna. Usch att du ska behöva gå igenom detta. Du har ju redan varit såå sjuk
  Orättvist
  Hoppas hoppas att det är en godartad liten knöl och att Det räcker med strålning. Så gjorde det ju för mig och var inte dålig efter heller precis som vanligt förutom att jag inte skulle lyfta för mycket med vänster armen
  Kraaaam Inger

 5. Christine

  Ja, livet är så märkligt orättvist. Jag vill tro på karma men det är så tydligt i ditt fall att det inte stämmer. Du förtjänar verkligen inte detta! Önskar så att jag, en främling långt bort, kunde göra något för att hjälpa dig. Skickar en massa styrkekramar och hejja-rop! Du är fantastisk och kommer klara detta❤️

 6. Anneli Ö

  Anna, om du fanns närmare skulle jag söka upp dig för att ge dig en BAMSE-KRAM, men nu får du nöja dig med en “online” <3 Om du visste hur otrolig du är i mina ögon på alla sätt och vis och jag är så glad att du har alla nära och kära kring dig som stöttar dig på denna jobbiga resa. Kram, kram <3 / Anneli

 7. Men åh fina fina Anna!! Så orättvist! Så vackert skrivet om det fruktansvärt tråkiga. Den kärlek som ni har du din syster och familjer! Skönt att ha det stödet i denna svåra tid. Stor varm kram Pernilla

 8. Nope raring, jag är helt övertygad om att du inte alls gjort något som skulle kunna få dig att förtjäna detta. Och visst, jag slänger mig nog också med just det där uttrycket ibland. När det kommer till livets prövningar brukar jag tänka att man får det man orkar med att bära. Att Gud är god och att det finns en mening med allt som sker, innebär inte för mig att han misslyckas med dem som får det jobbigt här i livet. För mig är det ett tecken på att han skonat en från något som skulle varit såååå mycket värre att bära. Exempelvis att min bror dog i en fallolycka istället för bli sjuk och ensam på livets höst – han som var så otroligt rädd för doktorer och sjukdomar. Somliga säger att det där är efterkonstruktioner – jag säger att det är min tro och min tröst här i livet.

  Ta hand om dig vännen. Kram Rektorskan
  http://happyvardag.se/2018/01/29/gammal-karlek-rostar-aldrig/

 9. Malin

  Finner inga ord nog… känner bara dej genom din fina blogg men du känns ändå som en nära vän och jag känner så med dej och dina nära i denna svåra tid…❤️
  Du är en fantastisk kvinna och en otrolig kämpe!?
  Sänder mina varmaste Styrkekramar till dej fina Anna❤️

Comments are closed.