Knölj*v*l………!!!

….hur sjutton ska jag inleda detta inlägg..?

För min egen skull behöver jag skriva av mig.
Men jag skriver inte för att jaga sympatier.
Jag skriver för att jaga skiten ur mitt system.

Så sent som igår eftermiddag ringde gynekologen och meddelade att hon fått svar från
Karolinska gällande biopsin på min livmoder.
(Vad det handlade om kan ni läsa om här)

Allt såg  bra ut och man kunde inte hitta några spår av cancer.
Jag andades ut…

Samtidigt som jag samlade kraft för nästa prövning.
Ni kanske minns att jag skrev att jag gjorde mammografi förra veckan?
Ibland kan man ju bli kallad igen för att ta nya bilder, men den här gången fick jag 
ett brev om att jag var kallad till klinisk bröstradiologi.
Jag kunde vänta mig att de skulle ta ytterligare foton, göra ultraljud och även biopsi…

Jag fick göra allt.
För de hade sett en förändring i mitt vänstra bröst som inte fanns där vid förra mammografin.
Jag skakade i hela kroppen.
Tårarna började rinna och hjärtat banka.
Varför måste detta hända mig…?
Har det inte varit nog med prövningar för ett tag?

Men än en gång hyllar jag fantastisk vårdpersonal.
För varma händer att krama.
För lugnande och uppmuntrande ord.
För värme, omtanke och ödmjukhet.

Jag har en knöl i mitt vänstra bröst.
De har snittat mig på undersidan av bröstet och stuckit in en nål och gjort biopsi.
Det lät som en häftpistol när de tog proverna. 
Fyra gånger smällde det till…

Sköterskan satt kvar med mig en stund.
Jag frös.
Sen ringde jag min syster.

Jag målar INTE fan på väggen.
Men jag ska ärligt erkänna att det är svårt att hitta energi just nu.
Allt jag vill är bara att få lite lugn och ro.
Och få ha min kropp för mig själv.
Inte vara under utredning.

Jag vet att knölen måste bort.
Så mycket kunde läkaren konstatera idag.
KNÖLJ*****VEL!!!!!!!!!

Tårarna har runnit.
Jag fryser mest hela tiden.
Men självklart tänker jag så positivt jag bara kan.
Tro mig, det gör jag alltid.
Men.
Jag har fått lite nog just nu.

Nästa fredag har jag en tid på kirurgen för att få veta mer.
Min syster följer med.
Tills dess måste jag hålla tankarna och demonerna i styr.

Alla vet vi att livet inte är rättvist.
Men må jag aldrig någonsin bli bitter.
Men är det för mycket att önska att jag bara vill få segla på en våg ett slag…?

Än en gång lättar jag mitt hjärta.
För det känns bra för mig.

Tack för att just DU finns och vill följa mina tankar och mitt liv.

♥ KÄRLEK ÅT ALLA ♥
Anna

38 thoughts on “Knölj*v*l………!!!

 1. Mi

  Åh fina du ,kan det inte räcka nu så du får njuta av ert nya boende i lugn och ro. Jag skickar en förhoppning om att det är en snäll knöl. Varm kram från Mi.

 2. Ulrika

  Åååh vad jobbigt! Håller alla tummar och tår och en stor styrkekram kommer självklart till dej vännen. ❤️❤️❤️

 3. Ja, vad säger man…? Varför? är ju en fråga som dyker upp, givetvis. Vad är det Livet vill med detta prövande? Var och en måste hitta sitt eget svar på det.
  En dag i taget, Anna. Eller en timme. Mer krävs inte av dig. Nu hoppas vi att timmarna är få tills du får ett besked då ovisshet oftast är det som är svårast att bära i längden.

  Och det är okej att tycka synd om sig själv. Hur positiv du än vill vara så är det okej att känna att detta är orättvist. Och att för en tid ömma för sig själv är en del i bearbetningen – tryck inte undan eller försök hoppa över den delen. För när du är klar med det har du byggt upp styrkan att ta dig an vad som än må komma.

  Känner igen det du beskriver om biopsin. Hur det smäller till. Och förbaskat ont gör det också.

  Tänker på dig. <3

 4. Monika

  Åh nej, inte det också. Har inga bra tröstande ord just nu, gjorde själv mammografi förra veckan och har inte fått mitt svar ännu……..
  Kram Monika

 5. Anna Gustafsson

  Jag var med om samma sak för tre år sedan, fick göra biopdin två gånger för samlad bedömning!!! Sökte i okt och fick svar i Dec!!!! Lång väntan! Det var en bindvävsknuta! Det behör inte alltid vara det värsta! Allt ordnar sig ska du se! Kram

 6. Yvonne Gustafsson

  Vad jobbigt, hoppas att det är något godartat .livet är inte rättvist några får mer sorg o oro än andra .tänker på dig många kramar från Yvonne.

 7. Anneli Ö

  Åh, finaste Anna. Du ska inte behöva genomlida mera nu, men man får ju inte välja.
  Vet själv efter att varit sjuk som reumatiker i över 18 år och många komplikationer genom åren och operationer.
  Jag har inte haft någon knöl i bröstet, men jag har opererat bort livmodern så jag förstår mycket väl vad du går igenom just nu och skänker all kärlek och styrka för det kan man inte få för mycket av även om man försöker tänka och vara så positiv som man bara kan.
  Styrkekramar i massor. Kram, kram <3

 8. Tänker på dig finaste Anna. Förstår verkligen om du blir förbannad på livet nu. Som en stor storm som drar in och kastar omkull allt i en enda oreda. Men allt kommer att ordna sig du raraste. Det gör det.
  KRAM<3

 9. Kari.

  Triste nyheter i dag. Det er stor overlevelse for brystkreft idag.
  Ønsker deg alt godt, fineste Anna. Klem.

 10. Men åååhh, vännen! Jag ryser medan jag läser! Jo, det räcker verkligen med prövningar för din del nu! Förstår att du skakar och fryser av rädsla och ångest! Sönder dig mina varmaste tankar och kärlek!

  Kram Lena

 11. Ja Anna… hur sjutton ska du inleda ditt inlägg? 🙁 Och hur sjutton ska jag kunna skriva något som känns riktigt som hälsning/kommentar på detta inlägg? Vad ska jag skriva som liksom “räcker till”… Jag kan bara skriva att jag tänker på er! Jag kan sända min kärlek och styrka till er via tankens kraft möjligen… Men jag kan inte säga att jag förstår vad du går igenom… men jag kan säga att jag försöker tänka mig in i vad du går igenom. Och jag kan säga att jag beundrar din styrka och jag håller tummar och tår för att det går bra för dig!
  All kärlek och de varmaste kramarna!
  /Maria

 12. inger

  Men…vackra vackra Anna. Har inte du haft nog. Det är INTE rättvist. Håller alla mina tummar för dig att det är en liten knöl som är ofarligt. Opererades själv för bröstcancer för två år sedan
  Det var en liten knöl och det gick hur bra som helst. Slapp cellgifter. Det räckte med strålning. Kraaaam Inger

 13. Fina fina du… jag önskar av hela mitt hjärta att det är en “ofarlig” knöl.
  Tänker på dig & förstår vad du går igenom. Att vänta är tufft. Sänder dej all kärlek& styrka jag kan. Tänker på dej.
  Stor varm kram Helene

 14. Hoppas allt går bra för dig och att de opererar bort den snabbt, de verkar kolla upp allt noga och det är bra. Det kan ju vara en helt godartad, benign, men som ska bort den också, för det är ett bra tecken att biopsin i livmodern hade helt friska celler. Men jag tycker verkligen att du ska få mer lugn och ro nu och inte behöva drabbas av något mer. Få ta det lite lugnare, ni har ju redan fått i ordning så fint, hoppas att du bara får koppla av och njuta av det också när detta är över. Allt gott till dig!

 15. Men vad i he…te!!!!! Kan inte våra små kroppar bara få fungera smärtfritt!!! Om det så rör vårt psyke eller celler. Anna, hur mycket du än kämpar och vill tänka positivit är det klokt av dig att skriva, prata, sjunga, ja you name it, av dig!

  Även om vi fysisk aldrig träffats finns jag här med min cyberkram❤️
  Rebecca

Comments are closed.