Vad är det som spökar?

Det här är takåsarna man ser från vårt köksfönster i vårt nya boende.

Där där vi ska börja vårt nya liv.

Men livet är ju inte en räkmacka precis. Men då gäller det att omfamna allt som ger oss styrka, energi och kraft här i livet.

Å det tycker jag nog att jag kan. Jag tänker för det mesta positivt, men det här slog totalt undan benen för mig och jag blev rädd och totalt panikslagen. För jag vet ju nu.

Men.

Idag har jag och min man varit på sjukhuset och pratat med en hematolog. Faktiskt han som fick den otacksamma uppgiften att ge mig cancerbeskedet den 11 maj 2007.

Det han sade idag var att man hade en teori att det kan vara vissa mesenkymala bindvävsstamceller som man ser på proverna. Detta är ganska komplicerat att förklara, men när jag fick avstötning GVH (när kroppen stöter bort transplantatet) fick jag dessa celler som en medicinsk åtgärd.

Nu har de iaf tagit ytterligare prover som även ska skickas till Karolinska för analys.

Alltså inget definitivt besked, MEN läkaren såg det som högst osannolikt att det var leukemi de såg.

Jag väljer nu att ta detta sim ett försiktigt positivt besked och tänker njuta av jul och nyår och allt vad det innebär. Det vill jag även att alla omkring mig ska göra.

Livet är så förbaskat skört. Jag lever med mina farhågor som jag får lära mig att hantera. Men jag hanterar dem på mitt sätt. Och jag har den fullaste respekt för hur andra hanterar sina.

Något spökar alltså, men jag undersöks med lupp kan jag meddela. Å jag vill bara poängtera hur otroligt ödmjuk jag är inför alla de jag möter i vården. De tar allt på största allvar och lämnar inget år slumpen.

Tack familj, vänner, nära och kära, bloggisar och ytliga kontakter.

Verkligen ur djupet av mitt hjärta, ni ger mig styrka och kraft genom er kärleksboost.

“Everyone is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always.”

Mina varmaste kramar,

Anna

28 thoughts on “Vad är det som spökar?

 1. inger

  Åh…Men vackra lilla Anna. Hoppas hoppas det inte är nåt. Tårarna rinner när jag läser vad du skriver. Du är ju såå välformulerad också. Kan verkligen skriva så det går in
  Ha det nu allra bäst. Kraaaam Inger

  • Fina fina Inger <3 Tack än en gång för dina fina ord och varm tankar till mig.
   Det är så fint att få ta del av din omtanke <3
   Ha en riktigt fin och varm julhelg med de dina <3
   Varma kramar Anna

 2. Du är stark och du är klok och du ger av dig själv som få jag känner. Jag tänker på dig, på er och på de där hjärnspökena man ska hålla stången. Det känns tryggt att allt tas på största allvar, samtidigt som jag förstår vilken vånda du ska brottas med.
  Om det finns det minstaste lilla jag kan göra för att hjälpa – bära möbler, laga middag, städa, fixa tvätt, ge massage, lyssna, babbla eller låna ut en axel att luta dig emot – tveka aldrig att höra av dig. Du vet, jag är där nära i ett nafs.
  Försöker lista ut och tänker att kan det vara i närheten av Holmgrens konditori ni ska bo?
  Stay Strong honey, kram från Rektorskan

  • Tack fina Mia. Du ger mig så otroligt mycket kloka ord som jag tar med inom mig och sparar och tänker på om och om igen.
   Jag är så otroligt tacksam för att inget lämnas åt slumpen utan allt kollas med största noggranhet och allvar.
   Du är bara för go och omtänksam, TACK verkligen! Nu hoppas och tror jag på riktigt att 2018 är året då vi ska ses på riktigt, eller hur <3
   Du gissar rätt 😉
   Vi hörs och nu önskar jag dig en riktigt riktigt fin julhelg!
   Varm kram Anna

 3. Anna

  Finaste Anna!
  Är verkligen så ledsen för att du måste gå igenom detta igen. Försöker sätta mig in i hur det är för dig och de närmsta just nu men inser att jag bara kan nudda vid era känslor.
  Vi tänker på er och hoppas att ni kan njuta av lite julledigt! Kram till dig och familjen❤️

  • Finaste Anna <3 Livet ger och livet tar... Men nu har jag landat i allt och väljer att lägga undan det som känns obehagligt och mörkt.
   Nu fokuserar vi på jul och kommande flytt.
   Hoppas ni har det fantastiskt där ni är.
   Många varma kramar till er alla <3

 4. Marie

  Så skönt ändå att läkaren säger att det är osannolikt att det är leukemi. Skönt också att du känner att vården fungerar och att vårdpersonalen är bra. Nu säger jag som jag brukar säga till min dotter när hon oroar sig: var snäll mot dig själv ❤️ Och unna dig en avkopplande julledighet.
  Kram

  • Ja, jag väljer att se det positiva i det läkaren sa. Tänker att jag borde väl ändå känna min kropp vid det här laget.
   Ta hand om dig och ha en riktigt fin julhelg!
   Varm kram anna

 5. Jannice

  Kära Anna! Mina varmaste och hoppfullaste tankar till dig. Du är en fighter positiv och fantastisk. Håller tummen och hoppas du trots allt som spökar får en underbart skön och fin jul tillsammans med nära och kära. Stor kram ♥️ Jannice

 6. Agnetha

  Du gör rätt i att välja att se det positiva. Hoppas verkligen det inte är något allvarligt som spökar i dig. Kan bara tänka mig hur ovissheten och väntan tär på dig. Hoppas du trots allt kan njuta av julen och lite ledighet tillsammans med dina nära och kära. Även fast vi inte känner varandra så tänker jag mycket på dig och din situation. Det känns som du haft tillräckligt omkring dig, och behöver få lite lugn och ro nu.

  Vilken utsikt ni kommer få! Nu hamnar ni verkligen ”mitt i smeten”. Hoppas verkligen ni ska trivas.

  Önskar dig en god jul och skickar en stor kram ändå från Umeå.

  • Hej Agnetha,
   Tack för dina fina ord <3 Nu har jag landat i läkarens ord och väljer att se det positiva i det.
   Längtar med efter lugn och ro.
   Ta hand om dig och ha en riktigt fin julhelg på alla sätt och vis.
   Varm kram Anna

 7. Monica

  Hoppas du får nya svar snabbt! Du har bra läkare och de skickar proverna till KS för extra bedömning där det finns den absolut bästa kompetensen inom detta så att de gjort allt för säkerhets skull och inte svävar i någon osäkerhet. Tror att det blir bra alltsammans och att du kan andas ut. Hoppas på snabba svar trots helger men vi inom diagnostik jobbar ju vare sig det är julafton eller annat, allt är som vilken dag som helst så det ska inte göra någon skillnad.
  Ta väl hand om dig och hoppas att du kan andas ut och fira en fin jul med dina kära. Allt gott till dig Anna! Och en fin jul och ett Gott Nytt År önskas dig! Ser så fint ut där ni ska bo!

  • Hej Monica,
   Tack för dina fina ord <3
   Å jag vet ju att när många av oss andra tar ledigt från jobbet finns det de som alltid jobbar dessa storhelger.
   Fantastiska människor verkligen <3
   T hand om dig du med och så önskar jag dig en riktigt vacker julhelg med nära och kära <3
   Kram Anna

 8. Åh vad skönt att höra att det i alla fall inte var det värsta tänkbara! Och vad skönt att du kan och orkar vara så cool i det hela. Även om jag fattar att ett orosmoln hänger över och spökar!

  Kram Lena

  • Hur det än är så väljer jag alltid att höra det som är på plussidan, det är jag glad för.
   Nu tänker vi framåt och njuter av en fin julhelg med alla fina omkring oss.
   Varm kram till dig <3

 9. Älskade vännen…vi håller andan ett tag till men väljer att se livets underbara i stället…
  Du är klok, stark och vacker rakt igenom du min underbara…
  Det kommer bli bra det här och 2018 kommer det skrivas ett helt nytt kapitel i din livshistoria…..kanske det bästa någonsin…. Alla bitar faller på plats och du kan börja leva livet, njuta och älska utan krav och måsten. Nu firar vi ut det sista av 2017 och lägger detta året i minneshögen och så småningom kommer allt det jobbiga ha bleknat och vi kommer bara se det fina…och allt bra vi gjorde det här året…för din de allra bästa besluten…
  Puss min fina vän!
  Katarina

  • Sötaste du <3
   Ja, så tror jag med det kommer kännas sen. Ibland händer ju allt på en gång och vi har ju haft en ganska turbulent 2017, men livet är ju liksom fyllt av med och motgång.
   Men nu har vi fattat ett av de klokaste besluten på länge och jag vet så väl att livet kommer kännas enklare och betydligt mindre stressigt när vi skalat av våra stressmoment.
   Nu ser vi framåt och tänker att "efter regn kommer sol". Hur det än är så är jag så galet tacksam att inget lämnas åt slumpen utan allt kollas så himla noga.
   Och jag känner mig trygg med läkaren ord.
   Ta hand om dig bästa finaste <3
   Puss o kram

 10. Håller alla tummar jag har. Hoppas du kan njuta av julen och familjen och försöka tänka på annat fram till dess att du får besked. Men det lät ju ändå positivt vad läkaren sa. Förstår att du är orolig och som sagt fina Anna, jag håller verkligen tummarna för dig. Kram Annika

 11. Håller alla tummar jag har för dej finaste Anna. Tänker på dej& er. Hoppas allt ska ordna sig på bästa sätt.
  Ta hand om dej.
  Stor varm kram
  Helene

  • Tack söta Helene <3
   Tänker mycket på dig med och hoppas du mår bra.
   Ha en riktigt fin jul!
   Varm varm Kram Anna

Comments are closed.