Att erkänna ett vemod…

Hej där,

Jag tror vi alla brottas med tankar som inte känns riktigt tillåtna.
Vi förväntas “gilla läget” och vara glada över att saker ändå gått bra.

För det har det ju.
Huset är sålt och vi är på väg.
Men självklart finns det ett visst vemod att den här julen
inte blir särskilt “julig” här hemma.
Jag som gillar att pynta och fixa.

Hela december blir ju som ett enda stort flyttkaos för oss.
Det är klart som korvspad att det känns en smula i hjärtat.
Och ibland får man lov att tillåta sig att känna så.

Julen är ju så väldigt speciell ändå.
Men i år blir den helt enkelt på ett helt annat vis.

Och så klart kommer den att bli fin på andra sätt och vis.
Vi kommer njuta av julstämningen hemma hos våra nära och kära.
Men det vore lögnaktigt av mig att inte säga att jag känner ett visst vemod.

Men planen är klar och det är skönt att ha en sådan.
Den 3 januari är flyttlasset bokat.
Då kan vi fira makens födelsedag dan efter inne i stan.
Gå på restaurang och faktiskt skåla lite båda två.
Gå hem.
Och andas ut.
För det är hektiskt nu.
Det är det.
Att flytta är inget man gör på en kvart.

Men vi är ju där snart.
Som dottern sa:
“Vi springer ett lopp mamma, och snart snart, alldeles snart springer vi i mål…”
Kunde inte sagt det bättre själv, för exakt precis så känns det.

Ville bara få lätta mitt hjärta lite…
Varm kram Anna

10 thoughts on “Att erkänna ett vemod…

 1. Jag är visserligen ingen person som är så värst förtjust i pynt kring julen, men kan ändå förstå hur du menar. För visst vill jag ändå skapa en julstämning, göra ombonat och fint. Såklart får det kännas tufft när ni nu inte kan få till det som ni vill p.g.a. flytten! Hoppas du kan få njuta ändå trots allt. Och så klok hon är din dotter, så bra sagt!
  Min mamma har precis flyttat, ja idag faktiskt. Så känner med dig lite extra<3

  Vilken fin film där nedan, blev tårögd. Jobbar själv bl.a. med vuxna i behov av särskilt stöd i dans. Känner igen mig mycket i det som beskrivs i klippet, och jag kan själv se hur dansen ger mina vuxna så mycket. Inte bara av att träna sin grov- och finmotorik utan också gemenskap, kroppskontakt, sätta ord på det man gör och en himla massa glädje. Det är verkligen så fint att få vara med på deras resa!
  Kram

  • Det är nog inte pyntet i sig, mer känslan av att känna sig vilsen just nu…

   Visst är det en fin film! Så viktigt att lyfta fram de mjuka sakerna som kan hjälpa människor i deras hälsa <3
   Varm kram Anna

 2. Självklart har du rätten till dina känslor! Och jag förstår hur du känner. Har själv haft en sådan jul. Julen 2000 då vi flyttade från Dalarna och ner hit, då gick flyttlasset den 27-28:e dec och vi bodde tillfälligt i en lägenhet då också t o m… vi sålde huset i Dalarna i augusti och bodde några mån i hyresrätt där. Ingen gran hade vi, bara en adventsljusstake i fönstret… Barnen brukar påminna om att “Kommer ni ihåg när vi bodde i lägenheten och hade julklapparna i den där bokhyllan….” Det blev jul ändå, tillsammans med nära och kära, och det blev fler jular efter det… 😉 Du får ta revasch nästa jul! 😉
  Klok dotter förresten!
  Kram/Maria

 3. Det är helt okej och förståeligt att du känner dig vemodig 🙂
  Du får ta igen det dubbelt upp nästa jul 😉

  Ha en fin dag fina du ♥
  Kram Jonna

 4. Visst förstår jag dina känslor. Julen är som du säger så speciell och man vill ju gärna bona och pynta om sig. Du får istället tänka på hur fint ni kommer att få det till nästa jul istället. Klok dotter du har. Kram Annika

 5. Visst får man känna sådär. Det som börjar som ett härligt projekt, tenderar alltid att få den dipp någonstans på vägen. Stunder då man ifrågasätter allt, alla och de val man gjort. Inte sällan sörjer man även då man är mitt i. Det är verkligen okej att ha dubbla känslor kring saker och ting – så svårt att acceptera och pendla mellan, men ändå grunden för all bearbetning. Jag tror också att du kan känna en väldig tomhet, nästan vantrivsel precis då du är på plats i det nya. Ha lite tålamod med dig själv. Alla förändringar är jobbiga på något sätt. Det är inte förrän man på riktigt släppt taget om det gamla som man på riktigt kan ta itu med sitt nya liv. Jag tror på dig. Ni fixar det här. Visualisera första underbara vårpromenaden längs med Kalmarsundsparken. Eller första goa vårsolen i nobbad sittandes med ett glas vin på en uteservering. Eller när du svingar ena benet över cykelramen och susar lätt fram till jobbet. Eller sommarkvällarna på stan. Eller den där snörika vintermorgonen då du inte behöver skotta fram bilen. Det kommer att bli great raring…..
  Kram från Rektorskan
  http://happyvardag.se/2017/11/16/det-gar-hit-och-det-gar-dit/

Comments are closed.