Jag har svårt att hantera smärta

Go’ kväll,

Har ni tänkt på att man ständigt lär sig nya saker om sig själv?
En sak som jag kommit underfund med på senare tid är att jag
har extremt svårt för att hantera smärta.

Det var en tid då jag levde med ständig smärta.
Jag kunde inte klara en dag utan starka smärtstillande morfinpreparat.
Som det tär…

Idag vill jag liksom fäktas och verkligen slå ifrån mig det som gör ont.
Nu pratar jag om fysisk smärta som är svår att hantera.
Jag har stor respekt för alla de som lever med daglig smärta.
För mig handlar det antagligen om att jag vill ha kontroll över min kropp.
Jag blir arg och känner mig oerhört känslig när jag får ont idag.

Tandvärk…
Ja, det är löjligt med tanke på andras smärta och den smärta jag själv levt med.
I morse vaknade jag med smärtan från hell i käken…
Jag ville skrika, gråta (det gjorde jag) och bara dra täcket över huvudet igen.
Men jag tog ett gäng tabletter (2 panodil+1 ipren) för att döva det värsta.

Så, all min respekt till er som lever med smärta.

– Hur hanterar du smärta? –

Önskar Er en fin kväll!

Kraaaaam Anna

 

4 thoughts on “Jag har svårt att hantera smärta

 1. Go kväll!
  Det är kanske inte så konstigt att du har svårt att hantera smärta… jag tänker att du har upplevt mycket smärtor, eller hur? Kanske är det så att smärta för dig har blivit något riktigt “ont” alltså inte bara smärtsamt fysiskt utan att du typ är “rädd” för smärtor? Att smärtor är något negativt för dig, ett “hot” eller vad man ska säga… Nu finns det ju inte många smärtor som är direkt positiva (kommer bara på träningsvärk och födslovärkar, faktiskt 😉 ) men jag tror att du kanske förstår vad jag svamlar om och vill ha sagt? 😉
  Hur som helst, jag tror jag kan tänka mig in i din situation när det gäller smärtor och själv har jag tack och lov bara “vanlig huvudvärk” eller annan förkylningsvärk ibland, förutom träningsvärk någon gång…typ…
  Kram och ta hand om dig!
  /Maria

 2. Monika

  Som tur är har jag oerhört hög smärttröskel så mycket som jag drabbas av.
  P g a hjärtproblem får jag inte äta Ipren, Panodil etc, utan endast Alvedon som ju känns som barnmedicin i sammanhanget. Jag tål absolut inte morfin, mår illa, får hallucinationer m.m. Fick ju det vid min operation senast, sa att jag inte tålde det men de ville pröva. Fick genast tas bort. I slutet av förra året fick jag också en sprucken kindtand med varinfektion i tandköttet. Jag drog ut tanden och skaffade en konstgjord. Det kostade skjortan men var värt varenda öre, klarade inte att ha infektionen i tandköttet. Hoppas du kommer tillrätta med ditt tandproblem fort.
  Kram Monika

  • Jag trodde med att jag skulle ha det, men det blir bara värre på något vis.
   Mer som att det är förknippat med något som jag psykiskt har svårt att hantera.
   Hyser stor respekt för alla som lever med smärta varje dag.

   Aj, aj, det lät inget vidare med din tand… Gratis är det verkligen inte heller, pust.
   Hoppas du får en riktigt fin helg!
   Kram Anna

Comments are closed.