Alla relationer är viktiga för mig

Heeeej,

Jag är en person som inte tycker att det ena utesluter det andra…
Jag värdesätter min familj och min relation väldigt högt.
Men jag är även väldigt noga med att upprätthålla mina
“egna” relationer.

Ni vet det som bara jag gör för mig själv.
Eller tillsammans med vänner.
Jag är definitivt mycket bättre på det än min man.
Men när vi flyttar är jag övertygad om att det kommer bli bättre för hans del.
Närmre till vänner och ett enklare sätt att träffas.
Så viktigt.

Och jag kommer stötta och peppa det.
Att ha sitt egna är minst lika viktigt som att ha sitt tillsammans.
Som förra helgen när vi hade tjejhelg.
Min syster och jag med våra goa tjejer.
Något vi uppskattade alla fem.

Idag ska vi ha en ny systerträff.
Jag och systern min, 
hennes bästa väninna och hennes syster.
Två storasystrar och två lillasystrar.

I en relation finns ju både ett VI och ett JAG.
Och det är viktigt att man kommer ihåg att det ena inte 
utesluter det andra.

Ja, jag har gjort många saker som kanske handlat om mitt JAG
mycket på sistone.
Absolut.
Men kanske har jag helt enkelt behövt det.
Och det är ok.

För livet är en resa där man under perioder har olika behov.
Vi får bara inte vara rädda för att bejaka dem.

~ Är ni med mig? ~

Ha en underbar lördag!

♥ Stor varm kram Anna ♥

8 thoughts on “Alla relationer är viktiga för mig

 1. Precis så tänker jag med. Jag är en mycket lyckligare person när jag får vara med mina vänner och göra saker som jag vill varvat med att umgås med min make och familj. Balansen är den bästa. Vi har hittat en bra balans kring detta jag och maken tycker jag. Jag har uppmuntrat honom till att göra mer själv och han har börjat med det allt mer att ta upp sina intressen. Det är lättare nu när barnen är stora. Tror det är väldigt bra för relationen. KRAAAAM Pernilla

  • Tror det är så vanligt, tyvärr, att män många gånger glömmer bort sina vänner. Tur vi kan hjälpa dem att komma ihåg det och pusha lite ibland.
   Ha en fin helg!
   Kram Anna

 2. Monika

  Hos oss är det tyvärr tvärt om, min man vårdar sina vänrelationer mycket bättre än jag gör med mina. Min man uppmuntrar mig så jag får lov att skärpa mig. Däremot gör vi mycket aktiviteter tillsammans, reser, går på vinprovningar, teater, bio, bjuder hem vänner eller blir bjudna på middag m.m.
  Kram Monika

  • Hej Monika,
   Sen ör det ju även så att i vissa perioder så jag man mindre ork o energi till sociala aktiviteter. Det måste ju kännas bra. Sen behöver vi nig även alla lite tid bara för sig själv sant egentid med barn, när man är i den fasen i livet.
   Nu ör vi på väg hem efter en så härlig kväll!
   Hoppas du haft en fin helg och njuter av söndag 💖
   Kram Anna

 3. Håller helt med om att det är viktigt med såväl VI som JAG i relationer och jag tror att många människor kan konsten att balansera det där. Jag är verkligen urdålig på att göra saker på egenhand, men jag tänker att jag förmodligen inte heller har en längtan eller önskan om det heller då. Däremot möter jag väldigt många barn i min jobbvardag som jag upplever får otroligt lite tillsammanstid. Tillsammanstid måste förstås inte innebära tid med båda föräldrar samtidigt, men jag upplever att somliga barn lever ett parallelliv vid sidan om sina föräldrars olika tider och intressen. Sen behöver ju inte tid tillsammans per automatik innebära att man verkligen är tillsammans – mer än rent fysiskt i samma hus/rum.
  Som jag skrev i min blogg häromdagen så värderar jag ingen annans sätt att organisera liv och leverne – lagom är nog alltid bäst egentligen. Kram på dig från rektorskan
  http://happyvardag.se/2017/10/08/skrammande-fakta/

  • Kan tänka mig att ni ser en hel del i skolans och förskolans värld som inte alltid känns så bra…
   Visst är det så, lagom är bäst.. Och ingen vet ju vilket lagom som är bäst för dig eller mig, eller hur.
   Ta hand om dig!
   Varm kram Anna

Comments are closed.