Michael Kors

Heeeeeeej,

Snacka om att jag åker till jobbet med S.T.I.L. idag!!!!!
Kolla vad min man kom hem med till sin fru!!!
Jag har aaaaaaaaldrig haft en så fin väska, på riktigt!
Gissa om jag hoppade högt 😉

Materiell LYCKA på HÖG nivå 🙂

Å det gick sådära på loppisen…
Så nu får Stadsmissionen lite tillskott i eftermiddag 🙂

Ha en kalasfin måndag!
Själv är jag ärligt lite slut i rutan efter loppisen, men det är ju kortvecka.

♥ Varm kram Anna ♥

 

11 thoughts on “Michael Kors

 1. Vilken supergullig man du har, så galet fina presenter. Skönt med kortvecka och Mr C har tagit semesterdag på fredag…det gillas. Här hemma är det fullt ös, fixar med sovrummet och jag är så galet nöjd, blir bättre än jag kunde föreställa mig, tänk vad lite färg kan göra….. Hoppas allt är bra med dig vännen och att du lyssnar på kroppen. Kramisar Tina

  • Jag veeeeeeeet, jag liksom var som ett barn och studsade av glädje!!!
   Spännande med sovrummet 🙂 Vi har ju med en neverending på våra kan man säga.. Grey är kulören iaf;-)
   Min man ska med ta ledigt på fredag :))
   Ha det bäst Tina!
   Kramar Anna

 2. Superfin väska och ytlig glädje är också glädje värd att notera.
  Ha nu en fin början på kortveckan.
  Kram
  Maria

 3. Men åååå…ja han kan han minsann..;)
  Det var så himla snyggt med remmarna som går längs hela sidorna. det gör den ju lite ovanlig i sin enkla och klassiska MK-modell.. å vilken söt liten plånbok/sminkväska också…
  Ååå så fin…den du… den kommer du känna dig fin i..;)
  Är den svart eller marin? Ser inte riktigt…
  Här har vi just avslutat ett parti kort och M vinner som vanligt..;)
  Jag är nog bättre på att sippa rosé…;)
  Kraaaaam Katarina

  • Ja, verkligen :))
   Jag är sååååå nöjd 🙂
   Den är marinblå, det var vad frua önskade 😉
   Hi hi, jag är helt vääääärdelös på kortspel, desto bättre på rosé 😉
   Njut o ha de gott!
   kramar Anna

 4. Tina med 50-tals huset

  Vilket fantastiskt jobb ni gjort med ert vackra hus! Själv står jag och sambon i valet och kvalet att köpa en lite “bortglömd” villa från 1952 och efter att ha läst igenom hela ditt renoveringsarkiv inser jag att ni gjort nästan exakt samma resa som vi kommer att göra om vi köper huset. Det jobb som behövs göras är egentligen allt det som ni har gjort: med tak/fönsterbyte, dränering, fasad, kök, byte av värme, avlopp m.m. Jag är såklart både livrädd och förväntansfull över tanken att gå in i detta och finner en hel del inspiration i er renoveringsresa – tack! Jag undrar över era kostnader, alltså vad hela renoveringens slutsumma landat i? Och så verkar ni vara händiga och därför undrar jag också vilka bitar ni löst själva och vilka bitar ni tagit hjälp för?

  Kram och tack för inspirationen!

  • Hej Tina!
   Tack snälla verkligen!!
   Vårt hus är byggt 1948, men numer helt uppdaterat till 2010-talets moderniteter.
   Ja, vi har gjort om aaaaallt verkligen.
   Följande saker har vi tagit in hantverkare för:
   * Takrenovering/byte
   * Skorsten
   * Fönsterbyte
   * Tillägsisolering & Fasadbyte till träbeklädnad
   * Utbygge glasveranda
   * Dränering
   * Kakling kök
   * Klinkers hela källaren
   * Dragit om all el
   * VVS
   * Bergvärme
   * Indragning avlopp
   * Platta & stomresning garage
   Jag tror jag fick med allt där.
   I övrigt har vi gjort resten själva. Hela insidan på huset, utbyggnad hall, resterande på garaget, altan, trädgården… Ja, listan är lång.
   Och ja, det har kostat massor. Mycket mer än vi lånat, så idag kan jag inte svara på hur mycket pengar vi lagt ner.
   För att få en hum kan jag säga så här: Räkna ungefär 1,5 miljon på allt som “måste göras”. Sen har vi lagt mycket pengar varje månad, minst 2000 kr/månad * 6 år = 144 000 + när vi fått in extra, typ skatteåterbäring och så.
   Då har vi int gjort badrummen än.
   Så jag skulle nog säga att man får räkna med ca 2 miljoner, om man inte kan göra mycket mer själva än vad vi gjort.
   Jag vill inte avråda er, men det kostar på på många sätt.
   Ibland tror man att det är billigt att köpa ett gammalt hus och renovera under tiden, men för de flesta tär de att hålla på och renovera hela tiden.
   För några få är det ett gemensamt projekt.
   Det ä lätt att romantisera en renoveringsresa, men det tillkommer en del blod, svett och tårar med.
   Har ni barn eller planerar ni att skaffa barn?

   Helt ärligt är jag just nu helt slutkörd.
   Och vi har ju nu bestämt oss för att sälja vårt livsverk. Det svider då vi lagt ner hela vår själ i det här huset.
   Vi vet verkligen med oss att allt är så välgjort, men vårt liv har blivit för komplicerat och tiden räcker inte längre till till alla projekt.
   Nu längtar vi efter mer tid att bara vara tillsammans.
   Vi har renoverat under alla 6 år som vi bott här, så nu börjar orken ta slut.

   Förlåt Tina om jag skrämmer dig nu. Det är absolut inte min mening, men jag är en person som inte kan vara oärlig och just nu känner vi så här.
   Dessutom har vi ju bytt skola till vår dotter och hon har 3 mil enkel resa till sina kompisar, så det bidrar också så klart.

   Mitt budskap till er är:
   Tänk igenom allt ni vill göra noga.
   Var överens.
   Checka av under tidens gång.
   Tappa inte bort er själva eller varandra.
   Ta pauser.
   Ta hjälp med det ni kan.
   Var noggranna med materialval.
   “Billigt blir ofta dyrt” sa en kompis en gång, snåla inte i lägen där det inte är läge att snåla, det kan bli väldigt kostsamt i längden.
   Gamla hus bjuder alltid på överraskningar – förbered er på att de kommer.
   Gör research på de hantverkare ni tar in.
   Ha en plan för försök hålla er till den.
   Viktiga rum i ett hus är entrén/hallen (det första och sista du möter) samt ett vilsamt sovrum där du kan få din återhämtning och vila.

   Du är välkommen att ställa fler frågor, jag ska svara efter bästa förmåga 🙂
   Hoppas som sagt inte jag skrämde livet ur dig nu, det var inte alls min mening.

   Ta hand om dig och TACK för att du lämnade en hälsning!
   Kram Anna

 5. Tina med 50-tals huset

  Hej Anna! TACK för det mycket utförliga och ärliga svar du ger. Jag blir glad över att du inte överromantiserar din upplevelse, det är värdefullt att få “hela” bilden, även om vi såklart inte kommer att ha hela bilden förrän vi själva gjort resan. I dagsläget finns det inga barn inblandade och inga planer att skaffa inom närmsta åren heller. Målet är dock att bygga ett hem som vi kan bilda familj i och då behöver ju också tidsplanen för projektet vara rimlig, så att vi inte står där om flera år och inte kan ta steget på grund av att vi lever i kaos 😉

  Jag beundrar ert driv i projektet och allt det jobb ni lagt ner. Det är verkligen häftigt att se vad ni åstadkommit med en hel del vilja och massor med slit. Därför förstår jag också sorgen över att sälja, samtidigt som jag tänker att det är det bästa ni kan göra för att få “hämta andan” igen. Jag kommer att fortsätta följa bloggen och det ska bli spännande att se vart ni hamnar härnäst.

  Tack för alla tips och för att du ger mig och sambon insikter som gör det både lättare och svårare att ta beslut 😉 Det känns oavsett skönt att ha båda sidorna av myntet relativt tydliga: Den fina, glammiga där ni visat att det GÅR att göra och den trötta men målmedvetna, där ni visar baksidan av allt slit ni lagt ned!

  Många kramar och återigen TACK!

  • Hej igen Tina,
   Var lite rädd att jag gick på lite för hårt och det var ju inte meningen.
   Tack för att du hänger kvar och vill fortsätta följa vår resa.
   Du får jättegärna hålla mig uppdaterad om er, det är så spännande att höra om andras resa.

   Klokt att ni inte har barn ännu då ni ska göra detta enorma jobb.
   Vår dotter var 6 år när vi flyttade hit, och är ju nu 12 år.
   Men vi har ändå, hoppas jag, alltid sett till att värna om hennes tid med oss och inte bara dundrat på i vårt renoverande.
   Alting går om man vill 🙂
   Ha de fint!
   Varm kram Anna

Comments are closed.