Jag läste ett intressant blogginlägg om val

Sommarblommor & Jordgubbar
– finns det något godare & vackrare? –

Heeeej,

Igår läste jag ett så intressant inlägg hos Hilda.
Det handlade om val, och hur de påverkar oss.

Det fick mig att börja tänka.
“Kanske är det just därför det är så viktigt för mig att skala av?”
Kanske är det just därför jag behöver göra den här enorma utrensningen här hemma?
Just nu har jag rensat bort 250 saker, och det finns mycket mer att rensa bort.
Men det får samtidigt ta sin tid, för det är energikrävande.

Varje dag, varje timme, varje vecka
– undrar hur många val vi ställs inför? –

Då kanske det inte är så konstigt att min något stressade hjärna och själ inte riktigt hänger med alla gånger?
Det kanske är just därför jag måste resa på mig under de flesta möten för att orka hänga med?
Det kanske är just alla dessa val som gör att min vardag behöver vara lite mer strukturerad än gemene mans? 
Det kanske är just därför middagsvalet blev det som tog musten ur mig en tisdagskväll?
Inte ännu ett val eller ställningstagande…

Kanske kräver det även en enorm energi att inte bara göra val som man redan tänkt ut?
Kanske har jag inte alltid lust att vänta när jag tänkt klart?

Livet är som jag sagt så många gånger tidigare en berg-och-dalbana.
Och det är väl det som är charmen.
Det som gör livet dynamiskt.

Ibland måste man göra val som leder till en enklare stig.
För en del kan komplicerade logistikpussel kännas som
en utmaning.
För oss blir det ytterligare en gåta att lösa.
Men ja, min man hanterar det definitivt på ett bättre sätt än mig.
Vi är ju alla olika.

Vad kommer då en magnetröntgen att visa…?
Jag har ju absolut ingen aning.
Så klart skrämmer det mig.
Jag glömmer ju saker.
Jag har svårare för att tänka logiskt.
För den sakens skull är jag inte korkad.
Men tro mig, det är väldigt lätt att idiotförklara sig själv…

~ Har du funderat kring detta med alla val i vardagen och livet generellt? ~

♥ Varm kram Anna ♥

11 thoughts on “Jag läste ett intressant blogginlägg om val

 1. Ibland har jag faktiskt funderat på om det är alla dessa val vi ska göra hela tiden som är en stor anledning till att så många idag blir utbrända. Vi måste hela tiden ta ställning till allt, och tänk om vi väljer fel. Visst gillar jag även att få välja, men ibland blir alternativen absurt många vilket kan skapa ångest. Ta tex bröd. Hur många brödsorter finns det inte? Måste det verkligen finnas 25 olika sorters bröd i en och samma affär? Det är väl bra om det finns några grova och några fina men det skapar bara ångest att välja det “mest nyttiga” grova brödet. Ibland önskar jag att valen inte var så galet många.
  Jag hoppas magnetröntgen går bra och att de inte hittar något som inte ska vara där. Ta hand om dig!
  Kram Helén

 2. Val är knepigt för mig. För å ena sidan tycker jag vi ska ha mycket att välja på och kunna få det som passar just mig. Å andra sidan känner jag att valen gör vår vardag stressig och komplicerad. Tänker också på de som inte har så lätt att hantera valen eller ens kunskap att välja. Då blir jag nedstämd. Kan ibland känna ett uns av det som kallas “hjärntrött” och jag tror att en del beror på många val jag behöver göra. Samt att jag arbetar i kontorslandskap och det aldrig är riktigt lugnt omkring mig. Så val är svårt. Hoppas din röntgen går bra, förstår att det känns pirrigt.
  Kram
  Maria

  • Hej Maria,
   Ja, det är nog många av oss som drabbas av den där hjärntröttheten både nu och då.
   Så mycket som ska lösas på daglig basis som tar så mycket energi.
   Har med suttit i kontorslandskap tidigare och tyckte det var extremt jobbigt…
   Ta hand om dig!
   Kram Anna

 3. Monika

  Ja vi är alla olika som vi ofta konstaterar. Val har aldrig varit något problem för mig och inte för min man heller. Vi bestämmer oss blixtsnabbt vilken bil, diskmaskin etc vi ska köpa. Vi funderar inte så länge heller vilka resmål vi ska välja. Jag vill inte lägga så mycket energi på val och absolut ingen energi på att fundera om jag valt fel, jag känner mig trygg i mina val och ångrar dem inte. Jag tror inte vi gör så oekonomiska eller dumma val utan är ganska rationella och praktiska men det vet jag ju inte eftersom jag inte gör någon värdering.
  Kram Monika

  • Hej Monika,
   Just materiella val är nog inte mitt största problem heller utan snarare allt annat man ställs inför dagligdags.
   Hur ska jag hantera detta för att det ska bli på bästa sätt och alla mår bra.. inklusive mig själv.
   Ta hand om dig!
   Kram Anna

 4. Hej sötis!
  Ja du ibland är det lite väl mycket val kan jag oxå tycka. Man blir liksom helt slut i hjärnkontoret. Men hoppas det snart blir lite lättare för er.
  Lycka till med röntgen. Håller tummarna hårt för dej.
  Varm kram
  Helene

  • Hej rara du <3
   Ja, eller hur... Det bara snurrar liksom av alla intryck.
   Det ska bli det, så tänker jag iaf <3
   Ha en fin dag!
   Kramar Anna

 5. Det kan verkligen bli lite för mycket ibland, men om man bara lyckas sortera båda tankar och ta en sak i taget, tycker jag det brukar lösa sig. Vi är ju alla olika ( som tur är ;)) och har nog olika sätt att göra det på…
  Hoppas du ska känna mer lugn snart och jag håller alla tummar för att din röntgen ska gå bra med.
  Ibland är livet bara tooooo much…när jag känner så är jag gärna ensam, går ut i naturen och andas, kör bil och funderar eller bara sitter och tänker.

  Massa kramar♥♥♥

  • Hej Adela,
   Visst är det så och vi har dagar då vi har lättare eller svårare för att hantera olika saker.
   Vissa dagar hanterar men det riktigt bra och andra känns allt bra lite för mycket.
   Men som du säger, det löser sig. Men jag vet att vi bestiga berget just nu och sen…! 🙂
   Ber till min lyckliga stjärna om det <3
   Ha de fint!
   Kramar Anna

Comments are closed.