Millenials – en mycket intressant läxa

Hej,
Har just gjort min engelskauppgift till imorgon och jag vill väldigt gärna dela den här videon med er. 
Uppgiften bestod i att reflektera kring det här klippet som handlar om Millenials, dvs barn och ungdomar som
är födda år 2000 och framåt. 
Har ju själv en dotter som är född 2005 så därför finnes jag detta kanske extra intressant. 
Hur eller hur så pratar han om hur Millenials beter sig och hur de agerar. 
Det är en osäker och otålig generation som är vana vid att allting händer simultant.
Man behöver inte vänta på nånting.
Vill man se ett program kan man se det när som helst, vill man se en film kan man slå på Netflix,
vill man nå någon kan man i stort sett alltid det.
Det här skapar ju så klart osäkerhet och otillräcklighet. 
Tänker bara på HUR otroligt viktigt det är att vi som är föräldrar, mor- och farföräldrar inte bejakar allt.
Utan istället vågar stå upp och ta undan mobiler och så i sociala sammanhang.
Visar att det är viktigt att vi bryr oss om varandra.
Visar att vi bryr oss genom att vara närvarande, INTE genom att köpa det de pekar på.
Livet ska ju inte bara vara “It’s fine…”
Livet ska vara GREAT, LOVELY, HÄRLIGT, UNDERBART, KÄRLEKSFULLT.
Känslorr ska kännas och de ska FÅ kännas.
Vi måste visa att det är OK att vara ledsen, vi behöver inte visa upp en fasad eller en filtrerad bild av en trasig själ.
Se klippet – jag tyckte att det var otroligt intressant och väldigt givande! 🙂
Ha nu en fin kväll!
♥ Kraaam Anna ♥

6 thoughts on “Millenials – en mycket intressant läxa

 1. Mycket intressant, jag har en som född 01.
  Jag har läst lite om hur du rensar ut och gillar att ha ordning, men samtidigt inte blir förstådd för att det är viktigt för dig. Men undra varför andra inte förstår dig, och ifrågasätter dig. Man ska ju ha det som man vill hemma och trivs med. Vill du ha städat och ordning ska du såklart ha det. Min sambo är jättenoggrann och gillar ordning och reda, jag hänger inte alltid med i hans tempo och “slarvar” lite ibland men det får vara så:) Och hans syster är “pedant”(positivt), hon har fullständig koll och älskar att plocka och städa undan hela tiden. Det är alltid jättefint hemma hos dem, var sak på sin plats. Hon trivs inte med oreda. Jag respekterar dem för det såklart, man ska ju ha det så som man trivs med hemma. Jag har mer och mer insett att många har svårt för att det är rörigt, och jag känner själv att jag mer och mer hamnar där också. Jag städar och plockar mer nu än förr. Nu har vi ju i och för sig hund också, men illa fall. Så även att man tycker olika om städning, så behöver man inte säga allt och ha en åsikt om allt. Stå på dig och försök att inte bry dig om vad andra säger/antyder. Nu vet jag ju inte om mitt svammel gjorde dig något gott, men jag ville bara skriva att du ska göra precis som du vill.
  Vi har sålt huset precis, och ska nu flytta till lägenhet, och det är såå läskigt och spännande. Jag undrar vart jag ska börja, för flytten går 12 maj och jag har inte packat en endaste låda ännu. Men vi har till den 1 juni på oss innan huset tas över av de nya ägarna.
  Ha en fin kväll
  Kram Maria

  • Hej Maria,
   Tack för alla dina tankar och för din förståelse.
   Jag har ju gjort lite tester och bla är jag en väldigt känslig personlighet HSP, det påverkar mig.
   Sn gjorde jag ett test i Sth förra veckan som visar på att mitt minne inte är på topp och det känns ju så där.
   Så jag tror att det är många faktorer som inverkar och gör att jag behöver ro i mitt hem och ordning liksom.

   Va spännande! Vi vet ju inte alls än hur det går för oss, men gör ju samma sak som ni.
   Önskar er verkligen all Lycka på färden!
   Kram Anna

 2. Ja, jag omger mig ju med de där Millenials jag – faktiskt en hel hord av dem. För att vara exakt 259 st dagligen. Det frestar på ibland. Och det krävs att att man vill förstå att de är födda och uppvuxna under helt andra betingelser – i takt med att vårt samhälle också har förändrats. Jag vägrar säga att det var bättre förr – men jag försöker få med mig lite små guldkorn från dåtiden in i nutiden. En uppblandad samtid tror jag är superbra.
  Varmaste kramen om från Rektorskan
  http://happyvardag.se/2017/04/18/att-ropa-hej-liiite-for-tidigt/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *