DIY: Slipa och måla skåp

Heeeeej,

Det här skåpet behövdes slipas ner lite rejält eftersom jag redan målat om det två gånger…
Den där svarta perioden var liksom inte min grej… 
Ni vet, fint hos andra, men jag och svart är liksom ingen sprudlande kärlekshistoria 😉
Jag faller aaaaaaaalltid tillbaka på de ljusa nyanserna.

Färgnyansbild lånad här, Knoppbild lånad här

Så skåpet målas i en ljus grå nyans och så har jag beställt två knoppar från Roos Interiör.
Samma som vi har på garderoberna i hallen.
Det är liksom detaljerna som gör det många gånger:)

Det kommer bli ett helt annat skåp sen.
Igår slipade jag och grundmålade det. 
Sen hade jag sån grym kramp i mina händer att min man strängt rådde mig att bara måla en del i taget…
Jag blir lätt ivrig och vill så mycket, men får sån kramp i händerna tyvärr. 
Så det tar kanske sin lilla tid, men jag tror att det kommer bli himla bra:)

Å så vill jag GRATTA världens bästa lillebror idag!!!
40 år idag!!! 🙂
Jag fattar det inte, han var ju nyss 4 och körde lådbil liksom 😉
Hipp hipp HURRA!!!!!

Nu önskar jag Er en riktigt fin måndag!

♥ Kraaaaaaam Anna ♥

11 thoughts on “DIY: Slipa och måla skåp

 1. Nej, det är ju så ibland att det man tycker är snyggt hos andra det passar inte alls ihop med en själv och ens hem. Tur man kan måla om! 😉
  Blir säkert kanonfint hemma hos er! Haha… ja visst är det svårt att förstå att ens yngre syskon blir vuxna 😉 Min lillebror är tio år yngre än mig, och blir 36 i år…. tänker på att han var 9, när jag och mannen min blev ett par… 😉 =)
  Kram/Maria

  • Ja, det är tur att det finns målarfärg:) Vill inte ens tänka på hur många gånger jag målat om allt tillsammans…;)
   Ja, gaaaalet är ordet och min lillebror är ju bara 4 år yngre, men ändå liksom, samtidigt som han ibland är vuxnare;-)
   Kram på dig!
   Anna

 2. Ska bli spännande att få se när det är klart och jag känner igen mig med att jag vill helst ha klart saker och ting…..igår…. Vännen dina ord hos mig har jag läst flera gånger om och betyder enormt mycket ska du veta. Det har och är fortfarande en tung period för mig och som du vet händer det saker som är en aningens för privat för att berätta på bloggen… Men jag tror eller snarare vet att trots allt så är bloggen min oas för mitt välmående och jag behöver den för att kunna fokusera på något som ger något istället för att tar. Jag vet att du om någon vet exakt vad jag pratar om och vet hur det känns. Nu hoppas jag att du tar hand om dig, lyssnar på kroppen och inte tar ut dig för mycket. Du är den mest finaste och omtänksammaste vännen och jag önskar så att jag bodde närmare dig så jag fick ge dig den där stora varma kramen IRL, nu skickar jag den så här istället…… Tina

  • Ja, jag ser ju resultatet framför mig… Men så måste jag hejda mig ibland för kroppen bara skriker stopp.
   Jaaaa du Tina… Jag är ju med väldigt öppen på min blogg, men en del saker är ju precis som du skriver för privata.
   Även om jag ibland bara skulle vilja skriva om det för att få det ur mig…
   Jag är med i en rejäl svacka och tvivlar så mycket på mig själv. Tycker inte jag har något att berätta eller visa..
   Fast jag samtidigt vill, så det blir så tvetydigt..
   Å du rara fina Tina, om du visst hur många gånger jag bara skulle vilja köra tvärs över till andra kusten och krama dig och sitta och prata om allt…
   Varm kraaaaaam Anna

 3. Vad roligt med ett sådant projekt! Jag är sugen på att bygga ett köksbord, det får nog bli när det är skönare utomhus. Så kallt att stå ute och fixa i snöregn haha.

  • Å så vill man bara ha det klart pronto 🙂 Men i veckorna är tiden så knapp och jag hinner inte så mycket. Men det blir klart tids nog, det är ju bara lite målarfärg som ska på 🙂
   Nä, brrrrrr, den här våren kan jag lätt reklamera!;)

 4. Spännande med detta målarobjekt. Längtar tills det blir dags för oss att fixa med möblerna nere i stugan, men det är långt kvar tills dess. Ja det blev en väldigt stor förändring från ett nästan platt tak till et vanligt och över vardagsrumsdelen blev det ju ett betydligt brantare tak… Trots ritningar och skisser så blev det inte riktig som jag sett framför mig men jag är väldigt ångestfylld nu så det är inte mycket som känns bra. Vet att jag måste vänta tills vi är klara med allt men ångestkänslorna kommer ändå…
  Så jobbigt för dig att få kramp i händerna när du målar, bäst att ta det försiktigt, stor kram Suss

 5. Hej! Snyggt skåp & kommer bli supersnyggt i grått. Ta det försiktigt med dina händer ,inte kul m kramp. Klart man vill bli klar fort men är bättre& var snäll mot sig&sin kropp säger jag som försöker lära mig det varje dag men får ärligt säga att det ligger nåt i det. Så sköt om dej.
  Sov gott sen.
  Kram Helene

  • Hej söta Helene!
   Ja, idag fick både kropp och händer vila. Smulan och jag har mumsat i oss räkmackor vid TV:n och kollar på Vem bor här?
   Älskar det programmet, men idag var det ju såååå svårt! hade bara 1 rätt idag!?!!! 🙂
   Ja du… vi lär oss nog varje dag, eller hur?
   Sov gott du med!
   Kram Anna

Comments are closed.