Det sägs förbättra minnet…

Hej hej söndag!

Här kan vi idag skryta med sooool och fågelkvitter 🙂
Meeeeeen, man vet ju aldrig hur länge det varar nu, så det gäller att ta vara på det 🙂

***

Jag har faktiskt varit ute på årets första löprunda idag!!!
Yaaaaay!
Har promenerat lite, men helt ärligt så har ju träningen hamnat i skymundan på sistone.
Det blir av nån outgrundlig anledning så att iaf jag prioriterar bort det som ju
egentligen får mig att må bättre, när jag dippar…
Hur eller hur, så sprang jag iaf hela tiden även om det blev en kort runda idag,
men det gäller ju att inte gå ut för hårt.

Det blir ju minst sagt motsägelsefullt att visa bubbel när man peppar om träning 😉
Men läste en artikel i Femina i fredags om champagnes goda inverkan på minnet.

Dock skulle inte min något oroliga mage klara av att dricka bubbel varenda dag…
Nä, lagom är ju alltid bäst och nån gång då och då passar nog mig bättre ändå.

Däremot visar allt mer forskning på att träning och rörelse är bra för både minne och koncentration.
Även när man känner sig låg, eller tom deprimerad så finns det studier som pekar på att det som frigörs
i kroppen vid träning är väldigt bra för oss. 

Och då är det viktigt att göra det som känns bra för en själv.
Det handlar om rörelse och frisk luft.
Jag menar inte att man behöver göra fjorton klassiker eller arton ironman.
DET är inte för mig iaf.
På onsdag blir det simning igen, det är otroligt skönt och väldigt skonsamt för min kropp.

Så… 
Nu ska jag ut och fånga lite sol, leta rätt på en slipmaskin och ta tag i det svarta skåpet…
Som ju inte längre ska vara svart…;)
Utan, vilken färg då tror ni??

Nu är jag ganska förutsägbar i de lägena, så jag inbillar mig att i prickar rätt på den 😉

Ha en fin söndag!

♥ Varma kramar Anna ♥

9 thoughts on “Det sägs förbättra minnet…

 1. Monika

  Jag har riktigt bra minne (nåt som är bra i alla fall bland alla skavanker) och jag dricker en hel del champagne, äkta vara då, hemsläpad av oss själva. Vi arrangerar och genomför vinresor med buss min man och jag. Resorna går till Frankrike, Italien och Tyskland. I höst går resan till Italien.
  Vi har varit i Frankrike minst 50 ggr och ofta i Champagne. Vi besöker bl a alltid firman som levererade champagnen till Carl-Philip och Sofias bröllop. Där köpte vi champagne till vår dotters bröllop också, hon gifte sig några år innan Carl-Philip. Även hon älskar champagne. Jag fortsätter att dricka champagne och hoppas på ett fortsatt gott minne 😉
  Kram Monika

  • Grattis till dig 🙂
   Jag försöker öva upp mitt igen, lite av varje som satt sina spår helt enkelt…
   Visst borde man dricka riktig champagne! Å vad spännande det låter med era resor!!
   Det är verkligen något som önskar kunna göra mer sen när vi inte har tusen renoveringsprojekt i luften…
   Hoppas din helg varit fin!
   Kram Anna

 2. Dåligt minne har jag tyvärr, kanske ska testa champagnedieten 😉
  Jag har läst här för lite så jag har inte lärt känna dig, men skåpet kanske ska bli grått?
  Kram J

  • Ha ha, ja då får v testa den båda två 😉
   Ändå prickade du rätt, grått it is 🙂
   Kram Anna

 3. Du är klok som en bok och jag älskar när du blandar in dina med forskning. Och så gillar jag såklart att höra att träning är himla bra… då jag liksom inte har hjälp till bra minne genom någon champagnes väg, menar jag;)

  kram till dig!

 4. Å va härligt med årets första löprunda! Blev sugen på att också ta mig ut. Var igång för inte så länge sen, sen hände något och jag tog nån paus på flera veckor tydligen =P Dags att komma igång igen. (Bubblet ser inte heller så dumt ut 😉 )

  • Det är ju verkligen så skönt och man mår ju så mycket bättre av det…
   Å bubbel med, hi hi..

Comments are closed.