Affektionsvärde…

Heeeej, hej Måndag!

Ny vecka, men helgen har onekligen bjudit på lite försmak
på vårkänslorna 🙂

Mannen min åkte och körde min bil genom en tvätt igår 
och det är väl underbart med en rentvättad bil på torra vägar 🙂
Jaaa, jag är lite skruvad;-)

***

Den här blå vasen och den lilla sockerskålen gillar jag 
sååå mycket.
De är från min mans mormor och har ett högt affektionsvärde.
Affektionsvärde…

~ Vad betyder det för dig? ~

Oftast får ju en sak ett större affektionsvärde när personen
man fått den av inte finns hos oss längre…
Sen kan man ju inte hålla kvar vid allt om nån går bort,
personen kommer ju inte tillbaka ändå.
Det absolut viktigaste är att vi bevarar känslorna och tankarna
på personen i vårt hjärta ♥

Jag fick dock en smula panik igår när jag tappade vasen…
Och den gick i tre delar…
Ååååå, vad ont det gjorde!

MEN.
Jag lagade den med superlim, och det SYNS inte nånting!!!
Pju…. 🙂

I sockerskålen planterade jag en pärlis som jag fick av en av tjejerna i helgen.
Den passar fint där ♥

Nu får ni ha en fin start på den här veckan!

♥ Varm kram Anna ♥

10 thoughts on “Affektionsvärde…

 1. Fina små saker. Klart man vill vara rädd om sådana saker, fina minnen från någon man tyckt om eller tycker om. Tur det gick att laga. Supergulligt med pärlhyacinterna. Kraaam Pia

 2. Monika

  Jag köpte superlim i lördags för jag har några saker jag behöver laga men inget så fint som din vas, den har jag beundrat många gånger. Tur den gick att laga osynligt. Sockerskålen har jag inte sett tidigare, den är verkligen söt som socker 😉 , skulle gärna få bo här hos mig. Funderade i helgen när jag uttryckligen började gilla blått och kom fram till att jag var 7 år när jag sa att blått var min älsklingsfärg. Kommer aldrig att ångra mig.
  Kram Monika

  • Ja, hu vad hemskt när den gled mig ur händerna… Är så förtjust i den vasen..
   Kan hända har jag inte visat skålen så nära innan, har haft den på hyllan i köket 🙂
   Ja, jag har alltid gillat blått… Men när jag var liten ääälskade jag rosa 😉
   Kram Anna

 3. Sv: Tusen tack för det <3
  Ja det är lite så jag tänker, eller som dessa, hänga upp dom lite varstans i hemmet.
  Så kan det säkert vara, kanske ljuset också som man är så ovan med, sen att allt damm syns överallt gör ju inte saken bättre…oh my! Kram och tack för titten <3

 4. Hello darling!
  Nu har jag inte hunnit med att kika in här så mycket, tiden..
  Så himla fina saker och gud så synd att vasen föll i bitar 🙁 men som du säger, syns inte att den är lagad. Har en del saker som har ett mycket högt affektionsvärde för mig, en del från de som är änglar idag, men också från dem i livet. Som mina små små örhängen som jag alltid har på mig, första julklappen från Josef hihi, älskar!
  Visst är det härligt att våren är på g, gråter nästan av lycka. Har nog aldrig längtar såhär mycket, säkert mycket för att jag har dragit på mig en massa reumatisk skit som bara blir värre av kyla. Morr..

  Ta hand om dig goding, puss!

Comments are closed.