“Jag vet att livet kan förändras snabbt”

Heeeeej tisdag,

Alltså jag känner mig verkligen allt annat än bekväm i att stå framför kameran…
Jag kan berätta om hur livet varit och dela med mig av det, men jag känner 
mig väldigt olustig när jag blir fotograferad…

Förra måndagen var det ju en reporter från lokaltidningen Kalmar Läns Tidning här och
intervjuade mig.
Vi pratade inte bara om inredning utan även om händelsen med brevet, men även om min livsresa.

Därav rubriken.
“Jag vet att livet kan förändras snabbt.”

På en hundradels sekund kan hela ens liv ta en helt ny vändning.
Det är antagligen därför som jag har extremt svårt för att planera för långt fram i tiden.
Det är antagligen även därför som jag har svårt för att säga att något kommer vara statiskt
i resten av livet. 
Vi föds och vi dör.
Det vet vi.
For sure.
Det som händer däremellan har vi ingen aning om.

Därför kan jag säga att saker är saker och jag är inte särskilt nostalgisk med saker.
De är ju utbytbara.
Människor är däremot inte det.
Det är antagligen därför jag har svårt för likgiltighet och okänslighet.
Vi är ju alla olika, men vi bör ha respekt för varandras känslor och visa empati.

Det är verkligen som ett sus och dus i mitt huvud just nu.
Mycket som snurrar och maler.
Känner mig extremt berörd av mycket som händer runt omkring och i världen.
Så jag lättar på ventiler och skriver av mig lite.
Det finns väldigt väldigt få saker som jag tar för givet.

***

Förra veckan damp det även ner två exemplar av senaste Året Runt.
Det kändes jättekonstigt att se det reportaget eftersom bilderna säkert är 4 år gamla.
Likaväl som vi förändras som människor förändras även våra hem.
Och vårt hem ser inte ut så längre.
Vitt absolut…
Men inga volanger och skavda saker….
Dessutom var vi allt annat än klara efter två år…
Vi är ju inte klara än, efter 5 år.
Det tar ju tid.

***

Men nu är det tisdag morgon och jobbet väntar.
Ligger liksom fortfarande efter efter resan… 
Så nästa vecka hoppas jag att jag kan jobba över en kväll, så jag kan komma lite i fas.
Men först packa väska och göra Stockholm, med både läkarbesök och roligheter:)

Ha en riktigt fin tisdag!

♥ Varm kram Anna ♥

6 thoughts on ““Jag vet att livet kan förändras snabbt”

 1. Ja herregud, man kan inte ta något för givet och jag är emellanåt så himla rädd för den där plötsliga förändringen som kan komma att komma.. Försöker dock tränga bort såna tankar, de brukar handla mest om barnen, att det ska hända dem saker och så. Känns som att jag dör för en sekund varje gång en sån tanke slår mig..
  Och allt som händer i världen nu, herregud.. Män ska få slå sin kvinnor i Ryssland, Trump vill bara ge “rätt sorts folk” rättigheter osv. Vad fan händer tänker jag. Mer kärlek. värme och omtanke i världen är det vi behöver, inte hat och utanförskap. Jäkligt konstig tid vi lever i känns det som.

  Men det är ju härligt att vi funnit varann!! Och så många andra härliga människor här i blogglandia 🙂
  Och du behöver ju inte känna dig ett dugg obekväm framför kameran för du ser så naturlig ut och är en fröjd för ögat! Och din resa.. helt fantastiskt att du delar med dig av den, DU är fantastisk. Och den där ventilen att skriva av sig, den har jag med, och jag tror det är himla bra att man får ur sig, vad det än kan vara egentligen.

  Härligt reportage och ja jösses vilka förändringar som skett i ert vackra hem, så kul att följa! Jag ändrar ju också hela tiden, det är ju så roligt.

  Ha nu en fortsatt fin dag darling och ta hand om dig!
  (Själv har jag träningsverk i skrevet, av alla ställen, efter att ha satt upp panel i hallen haha!?!)

  Kram Catta

 2. Kloka tankar!
  Men åååh… det skulle jag vetat, i helgen… att du var med i Året Runt, då hade jag ju “tjuvtittat” i svärmors tant-tidning 😉
  Kram och ha en fin kväll!
  /Maria

  P.s snygg skohylla han fixat till, maken din!

  • Ja, eller hur 😉 Jag visste inte ens att vi skulle vara med liksom…
   Tack, ja det blev rackarns bra:)
   Kram Anna

 3. Hihihihi, visst händer det mycket med både en själv och ens hem på några år. Hittade en gammal Hemmets veckotidning och ett reportage om vår skola härförleden. Skrattade ljudligt åt bilderna kan jag lova.

  Att skriva är en fantastisk ventil och jag delar ju den passionen med dig. Och jag älskar att läsa din blogg. Nu är du så god och kopplar bort jobbet, ty det kan du inget göra åt de dagar du är i storstaden. Allt fokus på det uppdraget och njut hämningslöst. Väl hemma kommer du att diska av dina saker i ett huj. Jag lovar!

  Kram på dig vännen.
  http://happyvardag.se/

  • Ja, tänk på bara några år så kan det vara så stor skillnad.. 😉

   Ja du… Så många tankar som annars skulle bli alldeles för trångbodda i min hjärna 😉
   Kraaam Anna

Comments are closed.