Det där brevet.

♥ Hej finaste vänner ♥

Ur djupet av mitt hjärta
T A C K

Det finns så mycket godhet och kärlek ändå.
Det gäller att INTE fokusera på det negativa och tråkiga.

Men du som skrev brevet kan ju gotta dig i att jag sovit dåligt, gråtit en hel del 
och känner mig riktigt riktigt kränkt och hånad.
Sen är det här dessutom en olaglig handling du gjort, hoppas du är medveten om det.
Du vet ingenting om mig eller min historia, tänk på det.
Och JA, jag har polisanmält det här.

Jag tänker INTE låta det här slå ner mig.
Det har redan gjort tillräcklig skada i mig och hela min familj.

Jag är stark, men väldigt väldigt skör.
Det gör ont att veta att någon kan störa sig så på mig.

Jag är mamma till en dotter.
Jag är väldigt stolt över att vi har en så väldigt nära relation. 
Det viktigaste är vem hon är inte vad hon presterar.
Detsamma gäller för oss som föräldrar.
Det är inte vad vi ger henne som spelar roll, utan hur vi är mot och tillsammans med henne.

Karma.
What goes around comes around.
Den som gott gör, gott får.

Men det här förtjänade jag VERKLIGEN inte.
Om man inte gillar något som någon annan gör eller har, då är det så lätt att bara vara tyst helt enkelt.
Allt behöver inte sägas.
I synnerhet inte saker som på riktigt sårar andra människor.

Det är så lätt att bara stänga ner sidan, sluta läsa det man tycker är löjligt (eller vad man nu tycker)
och lägga sin energi på något annat.

Idag har jag även haft en reporter här hemma.
Han var intresserad av min blogg och ville skriva om den.
Men vi pratade även om detta som hänt och han kommer lyfta det i sin artikel.
Man har helt enkelt inte rätt att kränka andra människor hur som helst.

Pausen är över för min del.
Jag reser mig ur det här och gör det jag mår bra av och tycker är roligt.
Och jag är enormt glad och tacksam för allt stöd och pepp som jag fått på alla håll.
Alla fina kommentarer, meddelanden på FB, sms och telefonsamtal.

T A C K.

Nu blickar vi framåt och tänker att det goda segrar alltid till slut.

♥ Varm kram Anna ♥

42 thoughts on “Det där brevet.

 1. Tina

  Anna, jag finner inte ord för detta, blir så ledsen för din , er skull. Hur kan en människa göra så här och gå till angrep mot dig och din fina relation till din dotter. Själv Anna är du en omtänksam, glad och härlig person som jag fått lära känna. Bra att du polisanmäler och försök att gå vidare, även om det är svårt nu i början efter en sådan här händelse. Tänker på er, stor kram Tina Stjernlöf

 2. Sandra

  gud så sjukt! förstår att du tar illa vid dig Anna, det blir ju så personligt när ‘hen’ ger sig på det finaste du har, din familj. Otroligt obehagligt! Hoppas du kan låta all bitterhet och illvilja som genomsyrar det brevet stå för den djupt tragiska människa som skrev det… skickar massor av pepp och positiv energi åt ert håll, du är bäst! Kram sandra

 3. Annagreta Wiklund

  Ag
  Jag brukar inte kommentera här men läser din blogg ofta, tycker den är bra. Du verkar vara en så go människa och du uttrycker dig så mysigt i det du skriver på bloggen. Förstår inte hur någon kan bete sig sådär, det är sjukt. Sanslöst obehagligt. Bra att du anmält det här, hoppas att du kan gå vidare, även om jag förstår att du mår dåligt. /varma hälsningar Annagreta

 4. inger

  Men herregud så sjukt. Varför läser den människan din blogg, och varför bry sig om dig, din man eller er lilla dotter. Alla har vi väl haft gulliga smeknamn på våra barn. Stumpefi……så gulligt. Lilla juvelen…..hur gulligt som helst. Försök glömma att det finns så hemska människor. Kraaam Inger

 5. Kristin

  Hej Anna förstår att du blir ledsen, men så länge din dotter tycker det är ok att du skriver om henne så bry dig inte. Med tanke på stilen så ser det nästan ut som ett barn har skrivet det, ngn som kanske är avundsjuk på henne. Till något helt annat ,din fina hallspegel som ser ute som en solstråle vad har du köpt den? Kram Kristin

 6. Ulrika

  Du lever bara en gång och om du väljer att göra det positivt och härligt så njuuut Anna! ?❤
  Tack för kaffet ?

 7. Victoria Becker

  Brukar aldrig kommentera utan följer din blogg och instagram!!Tycker du utstrålar sån värme med ditt hem och din positivitet.du skriver även om när livet är jobbigt vilket jag beundrar dig för!!Folk är för avundsjuka och då kastar dom skit!!Stå på dig och fortsätt med det du tycker är roligt!!stor kram till dig!!❤️

 8. Christina

  Tänk att det är en ynklig liten avundsjuk människa som skrivit det där brevet och som förmodligen själv inte mår bra. Stå på dig Anna och fortsätt vara stark. Vi är många som följer dig och uppskattar det du gör. Kram till dig och familjen! ❤

 9. Fy f-n vad lågt!!!! Rent ut sagt… SJUKT att bete sig så där!!!! Och dra in familjemedlemmar, så fegt.
  Jag är glad att du redan rest dig upp och inte låter denna människa segra över dig! Det här handlar nog helt klart om avundsjuka, det kan bara inte vara annat! Tyvärr så finns det de som inte har några begränsningar för vad man kan hitta på för att… ja inte vet jag, för att själv må bättre???
  Att du älskar din dotter och pratar gott om henne, skriver fint om henne och är glad över att ni har henne, det borde få vara en självklarhet tycker jag! Kärlek till sina barn är aldrig fel! Och vill man visa det på sin blogg, så bestämmer man det själv! Som med allt annat, man väljer själv vad man vill visa, vad man skriver om, hur personlig eller privat man vill vara. Precis som vi läsare väljer vad vi vill läsa, vilka bloggar vi besöker. Är man inte intresserad av din blogg, så låter man bli att läsa din blogg. Enkelt! Men det finns ju alltid dem som inte förstår det.
  Precis som du skriver så har den människan ingen aning om vad du har i din ryggsäck, och har ingen rätt att döma!
  Härligt Anna att din paus blev så kort för jag vill gärna kunna fortsätta gå in här och läsa om Stumpefi, den älskade “ungen” och se bilder från ditt mysiga hem! Och du… jag bestämmer nog rätt mycket här hemma också, när det gäller inredning (och kanske en del annat) så det är säkert synd om min “gubbe” med 😉 =)
  Ha nu en fin kväll tillsammans med familjen, tanka styrka och kärlek!
  Kram/Maria

 10. Ylva H

  Tack för Din fina blogg om livet både stora och små händelser och alla fina bilder som Du så generöst bjuder på. En riktigt feel good blogg som även har en ton av allvar att livet alltid inte är rosenrött. Låt inte en bitter, avundsjuk liten människa förstöra tillvaron för Dig med ett fegt, anonymt brev. Stor kram ❤

 11. Jag finner inga ord! Stackars ynkliga lilla människa som gör så. Han eller hon som skrivit det där kan inte ha det lätt, men borde kanske ta tag i sitt eget liv i stället för att trakassera dig och din familj.

  Stå på dig! Skaka av dig! Var stark!

  Styrkekram till dig <3

 12. Madelene Borkowski

  Shit vilken hemsk människa. Förstår att du mått skit över detta brev, man tror ju inte att det är sant… man får väl tänka att personen i fråga inte har något bättre för sig än att lägga sin tid och energi på.. men sjukt ändå..!
  Kram till dig och tack för din fina blogg!!

 13. Avundsjuka är en hemsk sjuka och vedervärdig till och med. Hur mycket hat finns det i världen egentligen? Din värme och kärlek till alla och en var är ju fantastisk. Att älska sitt barn och ge det man kan är ju helt självklart. Jag har tre söner och alla är mina sockergryn, mina pluttisar, mitt allt på jorden och de är vuxna alla tre nu. Jag och många kvinnor med mig som gillar sitt hem, som värnar om hemtrevnad och mys vi kanske styr i andras ögon men aldrig av egoistiska själ. Vi gör det av kärlek och för att livet ska kännas trevligt och härligt. Hoppas att du inte mår allt för dåligt. Du verkar ändå stå på stadiga ben Kraaaaam Pia

 14. Herregud! Vad är det för fel på folk 🙁 Tragiskt!! Blir verkligen ledsen att läsa dina två senaste inlägg. Du har en fantastisk blogg med mycket energi och glädje. Blir alltid inspirerad av att läsa och se dina bilder. Du och din familj verkar vara underbara och fina människor! Kramar

 15. Nä men, alltså. Jag tror att jag går av av ilska!!! Finaste Anna; skit i prick var endaste ord som stod där helt sjuka brevet. Fy fasen vilken elak och korkad människa som skrivit det!!
  Största kramen från mig till dig <3

 16. Birgitta Andersson

  Fy vilka hemska människor det finns!! Jag fick ett liknande brev för några år sedan men fick det som sms från ett nummer som inte gick att spåra. Man blir både ledsen, arg och bedrövad över vad människor kan göra.
  Jag läser din blogg och instagram varje dag och den är såå bra på alla sätt, så snälla fortsätt skriva låt inte den ynkliga människan få förstöra det.

  Kramar i massor <3

 17. Rosita Ohlsson

  Världen består av så många sjuka människor jag tycker synd om dig som skrivit du måste få hjälp för du mår inte bra. Synd att du har gjort en underbar människa illa som verkligen har kämpat i sitt liv och vi är många som hjälper och stöttar Anna och kränker du henne så kränker du oss tänk på det!!!!!!!!!

 18. Anette

  Hej,

  Jag förstår att du blir illa berörd av att få ett sådant brev! Det är jättesvårt att försöka “skaka av sig” den känslan fastän man försöker. Men du gör helt rätt som har polisanmält, och sedan försöker fokusera på allt som är positivt och som ger energi istället. Jag är själv förvånad och ledsen över att det finns så många som medvetet försöker såra och kränka andra. Men jag hoppas och tror på att godheten “segrar” till slut. 🙂

  Kram Anette

 19. mia

  härligt att pausen är slut, det goda vinner över det onda ,fortsätt skriva som du har gjort hela tiden, du har världens bästa barn och det har jag med ,du är världens bästa mamma till stumpefia och jag är världens bästa mamma till mina barn så är det bara ,kramar till hela familjen

 20. Hej hjärtat och heja heja!!
  BRA att du bestämde dig för att det där inte är värt att offra fler tårar eller tid på.
  Som sagt så är det ju bara en liten liten tragisk människa som skriver något sådant och att ta sig tid att skriva ett sådant handskrivet brev så där är ju bara tecken på att man har alldeles för mycket tid…..
  BRA att du själv inser att du är STÖRRE än att låta det där få någon betydelse…
  Nu du jää…sicken ska du se att du kommer blogga med en målmedveten lite halvilsken
  glöd så det bara kommer spruta inspiration ur öronen…
  Jag menar då man slutat vara ledsen och kränkt brukar man ju bli sanslöst förbannad i stället och då brukar ju hjärnan gå på högvarv och man presterar om möjligt ännu bättre…;) Så go on nu babe….you rock!!

  Puss o kram o en maaaaassa kärlek!
  Katarina

 21. Christine

  Så glad att du är tillbaka, har tänkt på dig idag och undrat så hur du mår.

  Det där brevet bevisar tydligt att brevskrivaren inte är något geni vare sig det gäller grammatik, välskrivning eller i ämnena livskunskap, respekt och människosyn. Du är fin Anna, din dotter ännu finare!

  Jag hoppas alla dessa positiva kommentarer du får av oss alla blir lästa av brevskrivaren så att denne får insikt i och söker hjälp för sitt beteende och sitt mående.

  Många kramar till dig och din fina familj❤️

 22. Helene

  Hej fina Anna.
  Härligt att du är tillbaka. Och tack för att du lägger upp brevet. Ju fler som ser det& reagerar som normala människor gör desto bättre tycker jag. Denna person måste ha ett trist liv som lägger ner så mycket energi på att störa sig på nån annans liv. Är så ledsen att det drabba dig/er. Men kämpa på. Och fortsätt som du har gjort för det är vi så många som uppskattar. Och vad man kallar sina älskade barn har ingen annan rätt att lägga sig i!! Är väl klart det är det finaste man har. Precis som sin make/partner el vad det nu är. Tror inte personen som skriver har någon för verkar inte som hen vet nåt om förhållande isåfall.
  Stor varm kram till er.
  Helene

 23. Mi

  Så fint att du är tillbaka efter pausen. Fortsätt att skriva som du gör. Låt det goda segra över det onda. Kram.

 24. Jag finner inga ord… Fruktansvärt!
  Anna, jag älskar din blogg, din öppenhet om både glada, roliga, tråkiga, ledsamma, spontana, allvarliga saker, ja livet som jag skrivit så många ggr tidigare, du skriver precis om livet så
  Som det är med sina upp å nergångar… Ingen i världen ska få
  Förstöra det, ingen!!!
  Stor kram till dig
  Vännen
  Sandra

 25. Detta brev väcker ju en hel del frågor (for sure) men bara egentligen en som är relevant att ställa till aktuell brevskrivare: Har jag frågat vad du tycker om mig, min man, vår dotter, vår familj, vår relation? Om inte, varför i hela fridens namn berättar du för mig vad du tycker?

  Just kring detta lägger vi enormt med tiden i skolan med våra elever. Nämligen att man bara berättar vad man tycker om någon frågar om ens åsikt (särskilt om man inte har något trevligt att säga. Positiva saker tycker vi att förstås att man ska strössla med).

  Det råder en slags kollektiv tvångstanke om att man i alla lägen bör öppna munnen och spy ur sig vad man tycker, tänker och känner. Och så gör man det i yttrandefrihetens namn och tror att det ska rättfärdiga ens sorgsna skepnad. Så sorgligt, men tyvärr något jag möter alldeles för ofta i min värld.

  Varmaste kramen om du modiga kvinna. Ta hand om er.
  Kram Mia
  http://happyvardag.se/2017/01/23/nar-man-har-fel-hudfarg/

 26. Styrkekramar till dig, helt rätt du SKA INTE ta åt dig.
  Nån stackare som vill må bättre själv o valt ut dig att angripa.
  Nä vill man inte läsa nåt är de bättre att stänga ner än att attackera
  oskyldiga människor.
  All heder till dig som anmält de o valt att skriva om de
  Camilla

 27. Vilken tragisk och troligtvis sjuk person. Försök skaka av dig, men förstås jättesvårt! Styrkekram

 28. Monika

  Anna, så roligt och skönt att du är tillbaka igen. Det onda ska inte få segra, hen ville väl förmodligen knäcka dig men se det lyckades inte och det kan vara så att det är hennes som mår sämst nu.
  Kanske får vi se något från er Sälenresa nu som jag förmodar var jättetrevlig, du har säkert massor av härliga bilder.
  Kram

 29. Anneli

  Så starkt av dig att orka det du just gjort. Förstår inte hur vissa människor kan göra en sådan här sak. Men avundsjukan har inga gränser tydligen, för avundsjukan lyser igenom i detta brev. Personen trycker på saker mot dig och din familj som denne person just är avundsjuk på hos dig och din fina familj. Hon trycker på saker som hon säkert skulle vilja ha själv… en man som står upp för henne och alltid vid hennes sida, ett barn som hon kan vara stolt över och kalla vid smeknamn (man ska ju ha minst 3 olika namn på dem man älskar mest), ett hem som hon skulle kunna visa upp och vara stolt över…MEN så är det tydligen inte och då väljer denna människa att gå till angrepp mot dig. Så svagt, så fegt, så lågt. Men du är så stark som orkar besvara en sådan här händelse till oss som med glädje följer dig och din blogg varje dag. Styrkekramar till dig och din fina familj.

 30. Finaste Anna!
  Du är en så underbar och varm person precis som din fina familj. Ni är värda allt gott i hela världen så jag är så stolt och glad över att du inte låter ondskan segra. Heja dig!
  Massor av kärlek till dig!

 31. Första jag tänker är bara “WTF”. Sen tänker jag att det verkligen finns människor som inte mår bra där ute, som inte har alla hästar hemma i hagen. Ljuset är liksom tänt, men ingen är hemma. Inte alla bestick i lådan, inte alla indianer i kanoten, hissen går inte ända upp. Well you get it. Personen där är sjuk, mår inte bra, tar ut sin ångest på andra. Kom ihåg det. Det är inte du. det är hen. Det är inte du, det är hen. Det. Är. Inte. Du. Kom ihåg det. Så tråkigt att denna någon ansett sig ha rätten att behandla dig så, att ta sig friheten att skicka ett brev hem till dig på det där sättet. Kärlek och styrka till dig och en STOR varm kram! <3 <3 <3

 32. Blir helt chockad när jag läser vad personen har skrivit om dig och din familj. Fy alltså!! Hur kan man formulera något sådant?!
  Varm kram till dig

 33. Men herregud vad är det för en som som skriver ett brev på det sättet. Obehagligt och samtidigt aå pinsamt skrivet på samma gång. Hoppas personen i fråga får sog en tankeställare!!

 34. Såå himla tragiska människor de finns som kan skriva sånt där… Bryr dig inte även om det inte är lätt… Men här kommer en stor KRAM!!!!!!! <3

 35. Hej där fina Anna!
  Jag skrev en kommentar tidigare men den ville inte komma med :/

  Så här tänker jag när jag läser det brevet:
  STACKARS människa, vara så ensam, bitter och förmodligen ha ett mycket innehålls-löst-liv så att man tar sig tiden att skicka iväg ett brev med snigelpost…..Herre jisses alltså!

  Man kan bara önska att hen får en ljusare framtid och får sig en mer meningsfull vardag, kanske tar sig en kurs i retorik också 😉

  Bra att du bloggar igen!
  Varma kramar
  Rebecca

 36. Sofia B

  Jag tycker Marys kommentar ovan var riktigt bra. (Läs den igen om du börjar tvivla!)

  Vilken otroligt patetisk människa! Varför skulle en läsa en blogg om en stör sig så på innehållet?! Och sen dessutom skriva ett brev för att uttrycka det, helt otroligt vilket nöt! Sen är det väl självklart att alla föräldrar tycker att just deras barn är bäst/sötast/snällast i hela världen och vill ge dem det allra bästa, allt annat vore ju hemskt! Jag tycker det är jättegulligt hur kärleksfullt du skriver om din familj. Som någon annan kommenterade, så länge dottern är okej med att vara med på bloggen är det bara fint. (Vem vet hur det blir när hon blir tonåring, så passa på!)

  Jag är glad att din frånvaro från bloggen inte blev längre! Du har så mysiga bilder och fina inlägg, tack för det!

  Kram och kör på med din stil!

Comments are closed.