Traditionsenlig kalkonmiddag på Juldagen…

Hallå där Annandagsfirare!

Efter en underbar Juldagskväll men fantastiskt god mat och ljuvligt sällskap
är tempot väldigt soft här i Ekenäsliv.
Maken har åkt för att handla lite till en grönkålspaj, stumpefi myser i soffan och jag tittar lite på bilder.
Vi har tagit en lång skön men ganska blåsig promenad 🙂

Det var inte svårt att njuta vid ett så här vackert dukat bord igår ♥

Vi har i många år alltid ätit kalkon på Juldagen i min familj.
Så gott så man liksom smäller av en smula! 🙂
Jag stod som sagt för förrätt och det blev en jordärtskockssoppa och en liten toast skagen till.
Till kalkonen SKA man ha hasselbackspotatis, något annat är det inte tal om 😉
Och brysselkål måste man också ha till!

~ Nån mer som äter Kalkon till Jul? ~

Mamma hade gjort en makalöst god chokladfondant med lättvispad grädde och färska hallon till dessert. 
Oj, oj, oj – ja vi var så mätta, nöjda och belåtna efter den middagen!


Måste ju även visa er håruppsättningen jag fick till.
Hon har ju lite hår att jobba med, mina lilla juvel ♥

Nu får ni ha en fortsatt fin Annandag!

♥ Varma kramar Anna ♥

14 thoughts on “Traditionsenlig kalkonmiddag på Juldagen…

  1. Jag har precis fått hem min första kalkon som jag skall göra i ordning på någon av dagarna här, skall bara leta efter något recept, kanske du har något på lut? Alla säger att det är så gott så jag måste prova. Så fin frisyr du fick till, det skulle jag aldrig klara.
    Ha en fin fin annandag. Kram Helena

    • Hallå 🙂
      Vi har inte direkt något recept men ungefär så här gör vi:
      Tvätta av kalkonen i kallt vatten.
      Fyll den med couscous (kokad typ 1-2 dl), apelsin, äpple, lök, typ.
      Bind ihop benen på pipin så inte fyllningen åker ut.
      Lägg den i en stoooor stekpåse typ stl XXL 🙂
      In i ugnen till den når temp 72 grader.

      Sås gör man på spadet från kalkonen, grädde, lite apelsin och gele 🙂
      Galet gott!
      Kram

  2. Kalkonmiddag är så himla gott. Vi äter inte det på julen men däremot alltid på eller runt min födelsedag eftersom vi firar Mårten Gås. har bytt ut gåsen mot kalkon. Klart man ska ha brysselkål till och gärna rödkål också . vacker dukning och frisyren ska vi ju inte prata om. Jättefint. Kraaam Pia

  3. Monika

    Anna, trevligt med traditioner, t ex vid jul. Nej kalkon har vi inte vid jul och inte annars heller och kan inte påstå att jag längtar men det vore roligt att smaka någon gång, laga till vill jag inte göra. Det är lite lustigt med mig, jag älskar grönkål, rödkål, blomkål för att inte tala om broccoli men brysselkål kan jag INTE äta, kan inte vara där de lagas till ens.
    Kram

    • Hi hi, ja tänk vad konstigt med kan vara 🙂
      Jag äääälskar brysselkål jag :))
      Å, kalkon är så makalöst gott och inte alls så komplicerat som man kan tro att tillaga 🙂
      Kram o God Fortsättning!

  4. Så gott och fint det ser ut!
    Vi har ätit kalkon idag, vi körde på Ernsts recept.
    Ha en fin vecka! Kram

  5. Mums på kalkon. Det har hänt att vi haft det istället för julmat, men ibland äter vi det istället i november. Vi brukar ha kokt potatis till, men förstås gräddsås och brysselkål är ett måste.

    Underbar frisyr på dottern – vad duktig du är. Jag rä sjukt impad av alla som kan sådant. Förstår varför jag fick söner liksom.

    Och så läste jag hennes fina dikt till julklapp. Underbara onge! Be proud mum!

    Kram och ha en fin tisdag
    http://happyvardag.se/2016/12/27/den-dar-saligheten/

    • Ja mums! Jag hade lätt kunnat byta ut julbordet mot kalkon kan jag säga:)

      Å tack 🙂 Ja, hon har ju liksom lite hår att jobba med 😉
      Jaaaaa, underbara underbara unge <3 I am!!!
      Kraaaaam Anna

Comments are closed.