Klassiskt när dottern får välja…

dsc_4281

Hallå där!

Igår hände något som ytterst sällan händer mig…
Efter maten dundrade jag ner i soffan och somnade till en stund..
Så det blev helt enkelt en kväll för vila.
Satt nära liten skatt och kollade på när det bakades för glatta livet 🙂

dsc_4282

Så hoppar vi tillbaka till i söndags…
Dottern önskade köttfärslimpa.
Klassisk husmanskost med potatis, sås, grönsaker och gelé 🙂

Som hon åt!

dsc_4284

Enkelt att göra egentligen, men det tar ju lite tid bara.

dsc_4286

~ Gillar ni husmanskost? ~

Ha en finfin onsdag!

♥ Kram Anna ♥

dsc_4291

6 thoughts on “Klassiskt när dottern får välja…

 1. Har två killar som ääälskar husmanskost, så japp här lagas det allt från kalops till blodkorv…. Jag och Mr C äter ju enligt lchf och inte kött så till oss blir det ofta varianter på husmanskost, tur att laga mat är bland det roligaste jag vet…. Ha en fin dag vännen. Kramisar Tina

 2. Ja! Här i vår familj blir det oftast husmanskost. Och särskilt sönerna vill gärna ha kött, brunsås och potatis om de får välja vid besök. ( eller kroppkakor!) Man ser att de blivit uppväxta på sån bra mat! Men de har ofta annan mat hemma med sina familjer; tacos, sushi osv… Det fanns inte på bordet här, då de var små. Kinamat, pizza, bakad potatis, fondue… kunde det bli, då man skulle snitsa till det om helgerna!
  Köttfärslimpa är ju såå gott!
  Kram o ha en fin onsdag!
  Lena i Blekinge

 3. Men ååååå va smarrigt!
  Älskar husmanskost…hmm…eller i alla fall köttbullar, pannbiff och köttfärslimpa…haha…
  Lagar det tyvärr allt för sällan…får minsann ta o ta tag i det..
  Så vackert du dukat vännen och snaaaart får minsann jag sitta vid det där bordet igen…ååå
  va jag längtar…. å så vill jag gå ner till havet och bara sitta o glo…;)

  Va duktig du är som har börjat storstäda köket…det ska jag också ta tag i …
  Å Bistrokänsla är svårt att få till tycker jag…särskillt när man inte vill ha kakel ända upp till taket, svart/vit rutigt golv och grytor i taket. Ditt kök är helt underbart och japp serru det syns lång väg att allt lagas från grunden…
  till o med köpepizzan….hehe…
  Uuuuunderbart Anna att du börjar släppa lite på principerna och inser att du inte är en övermänniska…
  Man hinner det man hinner och man orkar det man orkar… så är det bara…
  Å om jag skulle gå upp 5,10….jöööösses då skulle jag somna innan kvällsmaten varje kväll.

  Saknar dig så himla mycket vännen…snaaaart ses vi!
  Kraaaaam

 4. Anneli

  Husmanskost är ju bara bästa grunden för matlagningen, sedan kan man ju ändra till den lite som passar för dem som ska äta. Dillkött t.ex är ju så gott och enkelt att göra på kycklingfilé. Mycket snabbare och minst lika gott. Kotletter i ugn med god sås som inte måste förstekas… Höstgryta som man bara kokar grytbitarna i buljong, tillsätter grönsaker och krossade tomater, kryddar och reder av… Många maträtter går ju att förbereda och dem som ska vara i ugnen är ju bara så bra för då hinner man plocka undan duka och göra sallad mm under tiden och sedan få sitta ner och äta tillsammans. Idag ska vi äta en specialare med ris och tonfisk som tillagas i ugn och man kan inte tro att det är tonfisk för den blandas med Cambels champinjonsoppa, champinjoner och dill mm så enkelt och så gott precis som matlagning ska vara. Ha en bra “lillördag” imorgon är det “förfredag”…sedan helg!

  • Tack för alla fina tips 🙂
   Ikväll blir det lillördag för mig o tösen, har lyxat till det o köpt biskvier på kondis som vi ska smaska på 🙂
   Ha en fin kväll! Kram Anna

Comments are closed.