Som när jag var liten…och mera blått…

dsc_4013

dsc_4014

Hej hej måndag!

På riktigt fattar jag ibland inte hur helgerna kan försvinna i två blinkningar….
Igår grejade vi iaf en hel här hemma.
En del i trädgården som behöver förberedas inför kallare tider och ett hus som
behövde lite allmän tillsyn 😉
Nu är det ganska kallt och avskalat kan man säga 🙂
Har plockat undan allt i alla fönster så de kommer åt och kan putsa på tisdag!

dsc_4015

I lördags hade vi ju en riktigt mysig och stilla dag.
Åkte in till stan och fixade de där muggarna och sen gick vi på bio.
Vi såg “Hitta Doris” som var väldigt söt 🙂

dsc_4016 dsc_4017

På kvällen åt vi hemmagjord “kinamat” såsom vi gjorde hemma när jag var liten.
Då hade vi speciellt porslin, porslinsskedar och så åt vi med pinnar.
Allt skulle plockas från olika små skålar!
Det var en riktigt höjdare minns jag 🙂

Så det slog mig i lördags att vi skulle göra vår variant!
Naturligtvis åt vi med pinnar 🙂
Det hade maken varit och fixat på stan innan.

dsc_4020 dsc_4021

Och jag sprang på dessa makalöst vackra gladioler på Maxi…
Var ju bara tvungen att ha dem med mig hem så vi kunde dekorera bordet lite fint 🙂

dsc_4022

Jaha, hej och hå, nu kör vi måndag då!
Vi ska åka bort med jobbet to-fr, så det blir en kort vecka på kontoret 🙂

– Ska ni göra något särskilt i veckan? –

Happy måndag!

♥ Kraaaaam Anna ♥

dsc_4023

3 thoughts on “Som när jag var liten…och mera blått…

 1. Svar: Tack! Mhm vi bor vid en sjö och att bo vid vatten skulle jag inte vilja byta bort. Tycker det är häftigt hur vilt havet kan vara, men också respektingivande.

  Vad skönt att vänner och familj förstår! Personligen tycker jag det är knäppt att vi arbetar så mycket, och har så få dagar då vi ska hinna med att vila ut samt leva livet på – det känns lite bakvänt för min del. Så bra att hon trivts med att vara själv, men ja ju äldre man blir så blir nog en del barn mer extroverta och en del fortsätter vara mer för sig själva. Hon får väl åka till någon kompis då och då så att ni ändå får ha det lugnt hemma? 🙂

  Tack det har den, hoppas ni också haft en finfin helg! Kram

 2. Alltid lika fint hos dig vännen. Klokt att ta in någon som putsar fönsterna, funderar på det själv, för just nu kan man knappt se ut genom mina…… men först måste all renovering bli klar, håller snart på att få ett bryt på att källaren aldrig bli klar. Saker lovas som inte hålls, jag får ringa och tjata och allt är bara kaos, grrrrrr vad trött jag är på det här, trodde allt skulle gå något smidigare, 16 veckor utan tvättstuga är inte kul på något sätt.. Nåja det blir väl bra till slut….. Kinamat är inte dumt, men att äta med pinna, nope det fixar inte jag…. Ha en härlig start på veckan vännen. Kramisar Tina

 3. Så fint du dukat! Jag gillar att man “bjuder till” och gör det lite festligt på helgerna, även om det bara är familjen. Det har vi alltid gjort hos oss. Så har vi skapat en del nya traditioner som familjens kräftskiva t ex.
  Visst går helgerna fort! Skönt med fönsterputsning, det hade vi förr när barnen var mindre. Nu kör jag med “Mr Kärcher”, går rätt smidigt det med 😉
  Kram/Maria

Comments are closed.