Veckoplanering…

DSC_3574

Heeeeeej…

Man vill inget hellre än bara hålla kvar vid semester- och ledighetskänslan…
Ni vet det där lugnet som bara infinner sig när man faktiskt är ledig.
Ja, så är det för mig iaf.

– Hur är det för dig, kan du hålla kvar semestermoodet in i veckorutinerna..? –

Jag har varit på samtal i em och fick just det i uppgift.
Hur behåller jag lugnet och den inre friden som jag haft i sommar?
Och när jag hör varningsklockorna ringa, skriv ner vad det är som händer då…

Så lätt och lagom muntert en måndagskväll va? 😉

Ja, så därför ska vi börja göra en veckoplanering här hemma.
Där vi skriver ner vad som händer och är på G, vad vi ska äta i veckorna och sysslor som behöver göras.
Men även lägga in tid i vardagen för mysiga stunder och skapa rum för spontana utflykter.

Så almanacka är inhandlad och ikväll blir det familjeråd 🙂

– Berätta… Hur gör ni? –

Hoppas ni får en fin kväll!

♥ Kraaaaaaam Anna ♥

4 thoughts on “Veckoplanering…

 1. Vi gör nog inget särskilt förutom summerar sommaren och känner oss supernöjda. Konstaterar det gång på gång. Vi sparar till ytterligare en skön resa och tar dagen som den kommer. Kraaam Pia

  • Låter härligt det!
   Vi har med haft en så härlig sommar att man liksom inte vill släppa taget om den känslan…
   Men med skola o jobb behöver vi planering för att logistiken ska funka..
   Kram anna

 2. Kom på att jag kunde svara här i din blogg. Vet inte om folk får mail när jag svarar på deras kommentarer så att dom märker att jag faktiskt svarar? Brukar du få någon notis om att jag svarat dig? Här kommer svar på din kommentar och sen svar på ditt inlägg här nu också 🙂

  Helt ärligt har det varit lite halvkasst med lugn den här sommaren. Jag har ju haft semester med dottern på 2,5 så det har varit fullt ös om dagarna. Men vi har hittat på en massa skoj å andra sidan. Min man har varit bortrest mycket, men är hemma mer i höst så jag ser fram emot att en lugnare period kommer nu 🙂 Men vad jag gör för att behålla semestermoodet in i vardagen, då? Jag fortsätter göra det jag övat mig på att göra en tid, att vara mentalt närvarande, att ha utrymme i almanackan och inte fylla varenda lucka som jag gjorde förr och att se till att ge mig själv tid för återhämtning och att göra något roligt utan tankar på vad jag “borde” göra istället. Häromkvällen tänkte jag att jag skulle sitta och jobba som vanligt, men hejdade mig tack och lov, tog fram min träningsmatta och gav mina kropp en stunds träning samtidigt som jag lyssnade på en podd. Sååååå skönt! 🙂

  Svar på kommentaren:
  “Ja, vem vet, det är inte omöjligt att ödets makter gjorde att våra vägar korsades 🙂
  Vad glad jag blir att höra att tipsen kommer till användning! Jag använder som sagt dom tips jag ger lika mycket själv, lätt hänt att man kör på i gamla hjulspår annars och himla bra att kunna påminna sig om att man kan rikta om sitt fokus.
  Spännande med boken! Har du berättat något om den i bloggen? Inte läst något om det hittills och såg inget i kategorierna. Blir så himla nyfiken! :)”

  Det blev långt det här. Kram 🙂

 3. Jepp, jag jobbar på att ta med mer semesterrektorskan in i jobbvardagen och för varje lov fungerar det där lite bättre. Nuförtiden är jag mycket snällare mot mig själv och jag har lättare att ha överseende med saker och ting. Jag har tagit för vana att alltid reflektera kring varför jag gör vissa saker, sätter igång projekt etc – vad är det jag vill uppnå? Inre frid eller bekärftelse från någon annan? Numera gör jag oftare bättre val kring vad jag helst vill göra…..
  Kram Mia
  http://happyvardag.se/2016/08/15/summer-is-over-back-to-work/

Comments are closed.