Tavelvägg…

DSC_2451

Hej där!

NI vet känslan när det liksom bara maler och maler…
Man kan inte släppa tanken på att det
“blev-ju-inte-riiiiiktigt-som-jag-hade-tänkt-mig”…

Som vår tavelvägg.
Min känsla är att den är för plottrig och det beror ju på att det är för många små tavlor.
Ett annat litet bekymmer är att vi utgick ifrån att vi dessutom hade ett hörnskåp till vänster i bild…
Så nu funderar jag på hur jag ska få till ett lugnare och mer sofistikerat uttryck på vår tavelvägg…

Tack och lov finns det ju massor av tips på nätet.
Bla ett här hos Add Simplicity.

Den här bilden tycker jag speglar ett lugn och ger en planerad känsla:

Tavelvagg
(bild lånad från Desenio)

Dessutom tycker jag att det är väldigt snyggt med de vita ramarna som inte tar för sig lika mycket som svarta mot en vit vägg…
Ja, jag kan ju bara konstatera att för mycket svart är helt enkelt I N T E min grej.
Jag återgår alltid till det mer vita…
Ett annat alternativ är ju att måla ramarna ljust grå till våra vita väggar…
Det kanske inte är en så dum idé?

Sen välja ut några få och ha dem i större storlek istället.

– Vad tror ni?-
– Vilka tips kan ni dela med er av när det gäller tavelväggar?-
– Does and dont’s? –

Ha en fin tisdag!

♥ Kraaaaaam Anna ♥

21 thoughts on “Tavelvägg…

 1. Men jag som skulle skriva att du gjort så fint!!! Men jag förstår känslan du förmedlar, när man vet hur man vill ah det men inte riktigt når fram… Absolut tycker jag att du kan måla ramarna ljust grå, men då försvinner de lite, ju. Funderade på vad som händer om du målar de guldiga i svart… men för mycket svart var ju inte din grej … Håller med, det måste vara balans i allt 😉 Vad händer om du flyttar isär de bara några cm, så de får lite mer luft emellan? Det är inte helt lätt att få till en tavelvägg, alltså. Men jag tycker att du gjort helt rätt som samlat ihop dem så de ligger i liv på höjden! Där tycker jag att det är en miss på den undre bilden.
  Men som sagt, det är snyggt som det är tycker jag! Har de suttit där länge, eller behöver du kanske bara “vänja” dig?
  Lycka till!
  Kram/maria

  • Eller hur, visst är det frustrerande ibland, när man känner att det är fel och så vet man inte riktigt vad man ska göra för att komma åt “problemet”.
   Å håller helt med dig gällande linjerna som oxå blev feeeel 😉
   Tack!
   Kram Anna

 2. Hej där fina Anna!
  Jag håller med dig om att tavelväggen hos desenio är harmonisk! Jag tror att känslan du upplever kommer sig av energierna som kan uppstå av för mycket saker på ett ställe (rörig chi). Du har massor vackra bilder som jag förstår att du vill ha upp.
  Du har “bollat” ideér med dig själv 😉 Jag tror också att ljusare ramar kan vara mindre stressande för ögat….

  Jag antar att ni har skyddspapp kvar sen målning och annat. Klipp ut fyrkanter som är lika stora som tavlorna och fäst försiktigt upp på väggen för att prova dig fram till en ny lösning 🙂
  Kanske du “känner ” att någon ska bort eller att det ska vara mer luft mellan tavlorna. Prova:)

  Ps. fin kudde Elsie D 🙂

  Varma kramar
  Rebecca

  • Hej söta Rebecca <3
   Tack för alla fina tips, dem skall jag komma ihåg 🙂
   Tror du ljusgrå eller vita ramar mot den vita väggen?
   Å så ska jag välja några få och större objekt istället.

   visst är kudden fin, det var ju hos dig jag hittade den >3
   Ha de fint!
   Kramar Anna

 3. Hej!
  Jag får ett intryck av en väldigt personlig tavelvägg när jag ser alla fina foton 🙂
  Allt är en smaksak såklart!
  Älskar dina korgstolar! Dem är så otroligt fina!

  Önskar dig en fin dag!
  Kram Nadja

  • Hej Nadja!
   Tack snälla du <3
   Ja, visst är det. Å när jag väl fått en sak på hjärnan är den svår att släppa 😉
   Önskar dig detsamma!
   Kram Anna

 4. Monika

  Du skriver ibland att vi alla är olika och så är det, men nu kan jag konstatera att vi börjar tycka lika. När jag såg väggen första gången tyckte jag det såg rörigt ut med ett hörnskåp inklämt och sittgrupp nästan i dörröppningen. Nu tycker jag du ska ha gruppen mer centrerat och liiite större avstånd mellan tavlorna. Grå och guldiga ramar tycker jag skulle vara fint. Jag skulle inte ha så många bröllopsbilder heller, bara någon, resten skulle få flytta till sovrummet.
  Kram

  • Hej Monika!
   Ja visst är vi alla olika 🙂 Å i ärlighetens namn har jag aldrig varit överens med tavelväggen, det blev inte som jag tänkt mig.
   Får klura ett tag så får vi se vart jag landar 🙂
   Dock blir det inga foton i sovrummet, det ska man inte ha enligt Feng Shui. O det tror ju jag på 🙂
   Däremot behöver vi tavlor ändå i vårt sovrum, men det är ett heeeelt annat projekt!
   Bröllopsbilderna får flytta till trappen tror jag!
   Kram Anna

 5. Fina Anna
  Tycker det ser så fint ut varm
  prova dig fram vännen
  Tack för att du alltid är så go
  och skriver så fint
  Önskar dig en underbart fin sommar med dina
  varm kram

 6. Tycker att er tavelvägg är fin. Men när man jämför bilden från desenio så tycker jag nog att vita ramar som du skriver ger ett mer harmoniskt intryck och kanske lite färre och större tavlor. Fina bilder har ni iallafall.

  Hoppas vi får se resultatet om ni ändra något.

  Kram
  Annika

  • Hej!
   Ja visst gör det… Ska klura på det och se hur jag ska förändra det för att jag ska gilla den.
   Färre och större bilder ska det bli iaf 🙂
   Ha de fint!
   Kram Anna

 7. Tycker inte att du har gjort helt fel, men det är ju viktigt att ni trivs med det. Varva med grått och vitt är ju fint annars. När vi har gjort klar vår hall och trappuppgång, så tänkte jag se om man kunde ordna en tavelvägg där sedan. Men först ska vår utbyggnad av hall göras vilket mannen och min pappa startar med från juli.

  Jag försökte hitta en mailadress till dig, men kan inte hitta. Skulle vilja höra med dig om det är ok att låna en bild från din blogg? 🙂 Ska varje tisdag from nu skriva inlägg där jag listar 5 favoriter och en punkt är Blogg. Vill ha med din nu till att börja med 🙂

  • Tack för bloggkärlek <3
   Vi började ju utbygget av vår hall förra våren/sommaren, så nu är altanprojektet näst på tur 🙂
   Kram Anna

 8. Tycker själv att tavelväggar är svåra att få till och jag som också har spikfobi…..kan klura hur länge som helst…..
  Hoppas allt är bra med dig och att du får en härlig midsommar vännen. Varm kram Tina

 9. Tyckte det såg mycket fint ut. Men jag tro att tanken med en stor tavla på ena sidan och några färre på andra kan ge ett mindre rörigt intryck. Men jag tycker hela grejen med tavlor och stolar och bord ser så trevligt ut. Smakfullt.
  Kram
  Maria

  • Hej Maria!
   Ja, det är nog grejen, att det är en stor tavla och sen för många små.
   Så det skall ordnas upp 🙂
   Tack för din input!
   Kram Anna

 10. Tycker tavelväggen är fin men förstår vad du menar, Desenio´s är ju lite “mildare”… Skönt att höra att det är fler än jag som inte kan släppa vissa saker 😉 Kram Suss

 11. Pingback: Mattan Orust från Ellos… – Ekenäsliv

Comments are closed.