Om oro för ett barn…

DSC_0386

Go’ kvällen på Er ♥

Känner att jag behöver skriva av mig lite…
Fick återigen susa hem från jobbet då lilla loppan hade ont i magen.
Oron och tankarna fladdrar vilt när man hör sitt barn snyfta i luren…

Så direkt när jag kom hem ringde jag till Vårdcentralen och fick tala med en sköterska.
Nu har det varit så här av och till ända sedan hon började i fjärde klass.
Det känns inte hållbart.

Så nu ligger hon här i soffan under en filt och tittar på en film…
Vi fick en tid nästa vecka hos den läkaren vi varit hos tidigare.
Han som var så bra och förstående.

Och jag lovar er att mina funderingar går åt många håll.
För nog är det att ta i när barnen har 1 prov, engelska, svenska och matteläxa en och samma vecka.
Nästa vecka är det samma sak och ett nytt prov.
De går i fjärde klass.
Hon uttrycker själv att hon känner sig pressad för att det enda hon måste göra så fort hon kommit
hem är att läsa läxor… Varje dag.

Jag känner mig väldigt villrådig och förvirrad.
Vilket är den bästa lösningen?
Vad hade ni gjort?

Naturligtvis ska jag prata med hennes lärare, för så här kan vi inte ha det.

Hoppas ni får en fin kväll!

♥ Kraaaam Anna ♥

 

DSC_0387

14 thoughts on “Om oro för ett barn…

 1. Hej vännen,

  Usch vad ledsen jag blir när jag läser att lillan mår så dåligt, är det ingen dum magbacill eller annat krångel så låter det ju som att något är för mycket för henne. Kan absolut vara skolan för det där låter ju inte riktigt lagom precis, nej, FÖR MYCKET!
  Herregud, man kan ju undra om livet går ut på att bränna ut sig nuförtiden.. Höga krav på både vuxna och barn, mycket stress. Inte bra alls.
  Hoppas av hela mitt hjärta att det kommer ordna sig, och att hon också verkligen berättar allt som tynger henne, om det nu är så.
  Hoppas också att lärare mfl är lyhörda inför detta, så så viktigt med förståelse för hur olika barn har det i skolan, med allt vad det innebär.
  Livet är inte lätt så alla behöver hjälpas åt.

  Stor stor kram gumman,
  Catta

 2. God kväll rara Anna!
  Ja, det låter ju onekligen som om dottern är hårt pressad. Inte klokt att behöva ha det så redan i årskurs 4! Verkar vara en nitisk lärare?!
  Jag hoppas det löser sig för er snart.
  Många styrkekramar!

 3. Monika

  Anna, jag funderar lite, Tyra gick ju bara 2 dagar i skolan och tog sedan ledigt 1 vecka. När vi tog ledigt för resa utan att det var lov fick vi skoluppgifter med att göra under ledigheten, det kunde ju t ex i detta fall vara att läsa på om svampar, bakterier m.m. Funkar det inte så i dotterns skola?
  Kram

  • Hej Monika!
   Jag mailade o bad om att få skolarbete medskickat, vilket vi fick och gjorde ett par timmar per dag.
   Men det här provet bestämdes tydligen i slutet på förra veckan… Framförhållning, så där…
   Kram Anna

 4. Hej!! Vet inte om mitt meddelande kom fram.. Vart något tok när jag skulle posta det.
  Oj,vad massor av press dom får i skolan nu… Det är för mycket tycker jag.
  Kanske därför hon får ont i magen när det blir sådant stress om prov och läxor.
  Prata med läraren tycker jag om att hon får ont i magen av allt stressande..
  Bra att du kontaktar vårdcentralen.. Alltid bra. De kanske också kan vara någon allergi?
  Gluten eller laktos om det inte skulle vara skolan… Men mycket säger att det skulle vara skolan… Dom har fått alldelses för mycket tycker jag… Minns inte alls det var så på min tid.
  Men det är klart… De var ju sååå länge sen jag gick i skolan med.
  Kram

  • Tack fina du <3
   Det hade inte jag heller och jag är nog 10 år äldre än du... Ett barn ska inte känna sig stressat...
   Vi har en tid nästa vecka, så skönt at vi får komma till samma läkare som vi haft innan.
   Ta hand om dig!
   Kram

 5. Monika

  Förstår att du tänker ta upp detta med skolan, det skulle jag också göra, lite mer planering och framförhållning generellt kan man kräva. När provet bestämdes i slutet av veckan innan kunde de väl mailat dig då hade ni kanske hunnit lite, kanske under bilresan hem eller på söndagen hemma.
  Kram

 6. Åh Anna jag skulle verkligen kunna skriva en roman om detta! Min son gick i 7:an när han drabbades av olika saker, först massa yrselanfall mm som gjorde att vi fick kolla allt, i alla fall slutade det med massa, massa magproblem. Han låg däckad i dagar, i veckor och tappade halva sin skoltid på högstadiet, sedan på gymnasiet. Det blev en ond cirkel med ångest, depp, tappat skoljobb, vänner…. Alla försökte verkligen på olika vis att ge stöd, vi gick på BUP, träffade läkare…. Sedan kom diagnosen IBS — så här många år senare så är han nu helt ok, men det tog många, många år och tack vare människor som verkligen ställt upp i skolvärlden. Ett stort problem som jag sett det är spiralen av oro och ångest för att inte må bra, det dåliga samvetet. Jag önskar att vi hade fått professionell hjälp så långt tidigare, ja och hela familjen drabbades — vi blev liksom medberoende i all oro, hu för all ångest jag haft när det var som värst! Min egen sjukdomstid är ingenting jämfört med det. Vad vill jag säga med detta, jo — gå all in för att be om hjälp! Det ska inte vara såhär — oavsett om det finns något fysiskt problem och allra mest stress och press — det är helt galet att det ska behöva vara så! Det leder till så mycket elände, alla är vi inte stöpta i samma form att klara press och det MÅSTE observeras och tas hänsyn till. Skolhälsovården borde veta massor om detta, för under åren har jag hört så många har liknande problem. Sen tycker jag det är helt galet med läxeriet! Mina ungar hade nästan inga läxor alls under sin skoltid, de skulle jobba i skolan, punkt slut! Och det finns många skolledare som gått den vägen, önskar det kunde undersökas mycket närmare. KRAM bästaste Anna

  • Tack fina Milla för att du delar med dig av detta <3
   Å jag håller med dig, varför ska 10-11 åringar ha så mycket skolarbete med sig hem?
   Jag tar ju inte med mig allt mitt arbete hemma varenda kväll..
   Kramar Anna

 7. Raring, jag är helt övertygad om att du har en duktig flicka till dotter och jag gissar att du också är en duktig flicka. Steget från åk 3 till 4 är det största ett barn gör i skolan skulle jag vilja påstå. Det ökar markant och det är ingen vanlig progression. Det där måste man som skola, rektor och enskild lärare förhålla sig till. Nästa stora kliv är mellan åk 6 och 7. Du måste tala med läraren och ni måste hemma jobba på att avlasta henne stress och press. Och nä, de ska inte ha skolarbete med sig på resor. PUNKT! Jag finns här – du får ringa, skriva eller messa. Jag kan läsa det du skriver eller förbereder till läraren/rektorn eller också kan vi diskutera per telefon. Vill du träffas och prata igenom kan jag absolut nästa vecka. Jag skickar mitt nummer via messenger och så gör du som du vill. Min systers dotter gick igenom detta precis i åk 4 och jag har jobbat under hösten och gör fortfarande med några av mina små gullvippor i åk 4. Varmaste kramen om…..
  http://happyvardag.se/2016/01/27/onsdagsglutten-nara-havet-vill-jag-bo/

 8. Neeeej, hon får bara inte känna så. Dock kan jag förstå att stressen infinner sig. Hur ser det ut med klasskamraterna, känner de likadant? I bland kan det vara bra att fråga andra mammor och pappor. Tur nog har vår stora tjej (går i 8: an nu) inte känt så redan i 4:an. Men det började i 6:an med att känna stress.
  Skolan hade en läxhjälpskväll en dag i veckan som hon ofta var med på.
  Det innebar för henne att hon inte behövde göra så fasligt mycket hemma.
  När hon började i 7:an, på en annan skola och med en ny konstellation elever uppdagades stressen igen. Det är en tävlings klass (fotbollsklass) skulle man kunna säga alla ska vara bäst och ha högsta betyg och bli fortbollsproffs.

  Så till mitt husmorstips:
  Som jag sa till Fannsan var “-mamma och pappa är minst lika stolta över dig om du får E som A eller B bara du gör ditt bästa.”
  Därefter har hon faktiskt lugnat ner sig.

  Som jag läste i ditt senaste inlägg så tror jag att stallet är en bra lösning också, att vistas med djur över huvud taget, förhoppningsvis försvann tid och rum för henne ett ögonblick!

  Lite Feng Shui….. har hon lugna färger i sitt rum? Plocka bort lite om det ligger för mycket framme. Försök att skapa ett lugn. Begränsa skärmtid (det har vi fått göra).

  Lilla snusan, hoppas att det blir bättre!
  Kram till er båda/ Rebecca

Comments are closed.