När man lärt sig…

DSC_8485

DSC_8486

DSC_8487

DSC_8491

Hej hej!

Hoppas ni har en lika fantastiskt strålande vacker dag som vi har här på 
östkusten 🙂

Jag började dagen med en löprunda och sen plankan när jag kom hem.
Efter är den där duschen mer än lovligt skön… 🙂

Lilla Fideli och jag vaknade vid åtta och då lekte hon lite med sina hästar
och giraffer medan jag var ute och sprang.
Hon är piggare, men förkylningen extremt envis. Och den gör ju även att hon
får huvudvärk.
Läkaren var så förstående och ödmjuk.
Han lyssnade på HENNE och talade till HENNE.

“Du är rejält förkyld, men även lite sliten…” 
Sliten… Jamen, det är ju galet! Men han har ju rätt. Det har ju kickats igång
i ett rasande tempo.
Så vi är hemma och vilar idag, för det behöver hon.
Jag har gjort en äppelpaj och i em kommer mor och far ♥

DSC_8492

DSC_8493

DSC_8496

Läkaren berättade även om hur han var när han var i fialottas ålder:
“Jag bara busade hela låg- och mellanstadiet, läste inte en enda läxa. Det 
var en flicka i min klass som jag var så förtjust i. Men jag visste ju inte vad
jag skulle göra för att få hennes intresse, så jag slog en bok i huvudet på henne…
Då ringde hennes mamma och frågade varför jag gjorde så..
I sjuan började jag läsa ordentligt.. Och idag är jag läkare. “
“Ta det lugnt, du hinner. Du ska leka och ha roligt”

DSC_8497

Nog får man lite perspektiv på saker då..?
Nu är vi ju väldigt ambitiösa här hemma, så vi måste finna en bra balans
helt enkelt.
Vi är inte där än och jag ger mig inte.

De tog blodprov på henne för att kolla hennes värden, 5 rör. Och hur
duktig var hon inte då..?
Tyckte det var otäckt, men vi pratade om hästar och då gick det fint! 🙂

DSC_8498

DSC_8499

Så J A.
Det har varit en tuff start den här hösten.
Så idag är det vila.
En sak jag lärt mig genom allt jag gått igenom i livet är att be om hjälp.
Jag har gått igenom det jag har gjort, men det har även gett mig nya perspektiv.

Så idag kommer mor & far till vår undsättning.
Vår trädgård behöver lite omtanke och då kommer de och hjälper oss med det.
Min man har fått ryggskott mitt i allt med, så det är lite mycket just nu.

Så jag lär även min man att svälja sin stolthet ibland och be om den där hjälpen,
för det är han inte så bra på.
Så då får jag pusha honom och få honom att inse att det handlar inte om stolthet,
det handlar om hälsa och om livet…

Är ni bra på att be om hjälp?

DSC_8500

Det blev långt idag…
Hade lite som behövde komma ut…

Så gästrummet är iordning och redo för mor o far. Äppelpajen sprider väldoft
i hemmet och vi längtar… ♥

Ha en fin fredag goa vänner!

♥ Kramelikram Anna ♥

3 thoughts on “När man lärt sig…

  1. Sitter och snabbsörplar en kaffekopp medan Liten sover och mellan alla olika bakabestyr jag har i köket idag.. då tittar jag också in hos dig. Får inte till det där att kommentera på telefonen så jag kilar till datorn… bara måste skriva till dig; Du är så fin, så bra och jag blev så tagen igår när du skrev och berättade om lilla dottern. Hoppas, hoppas ni får bukt på det hela och jag tror också på att lyssna på vad läkaren sa; hon hinner. <3 Så gott att ni får besök ikväll! Vi är också värdelösa på att be om hjälp…. jag hjälper gärna andra, sådär så att jag nästan går på knäna själv.. men åt andra håller är det svårt. Hejja er, ta hand om er och KRAM. Trevlig helg! <3

  2. Ja inte är jag duktig på att be om hjälp, jag kryper hellre på knäna och varför vet jag inte. Kanske för att jag aldrig haft stöd från någon av de närmaste. Därför ger jag alla andra så de ska slippa känna det jag känt. Neej man behöver inte presetera och vara duktig som barn, man skall få vara barn och göra massor av fel som man får inse att det inte är så farligt att göra. Jag blev sjuksköterska som 40 åring, det tog lite tid att komma till skott. Det viktiga är att få vara utan en massa krav när man är liten, risken är stor att stressen blir till sjukdomar och ohälsa. Skönt att ni väljer att vara hemma och bara vara, ni behöver nog det bägge två och skönt att ni har några att be om hjälp. Kryakramar Helena

Comments are closed.