Låååååångfredag…

DSC_2252

DSC_2264

DSC_2265

DSC_2266

Hej hej!

Långfredag och många är väl lediga idag antar jag.
Ja, alla ni som jobbar inom vård, omsorg och handels har ju ett annat perspektiv på helger och
högtider…
Hur eller hur hoppas jag att ni alla mår riktigt bra och förhoppningsvis fått sova ut ordentligt!

Idag är väl en sån där riktig softardag… När man liksom bara är och inte gör så värst mycket.
Nu är det inte på samma sätt som förr, då långfredagen väl var en dag då man absolut inte fick
göra någonting.

Något man dock alltid måste göra är ju att äta! =)
Och har man tid på sig kan man ju veva ihop en lasagne till lunch!
När jag gjorde det i veckan ställde jag in den i 150 grader och lät den stå lite längre och då blev den
riktigt krämig och god. Samtidigt som ytan ska vara lite knäckig, tycker jag.
Sen brukar jag köra med glutenfri pasta (för min oroliga mages skull) och den är lite hårdare än
vanlig pasta.

Hur gör ni er bästa lasagne?

DSC_2268

DSC_2269

DSC_2270_2

Och vatten vatten, denna livets dryck som vi tar så för givet!
Inte så givet för alla ju…

Så vad hittar ni på en långfredag som denna?

Ha en skön och härlig långfredag nu!

♥ Kramelikram Anna ♥

 

8 thoughts on “Låååååångfredag…

  1. Idag tänker jag inte göra någonting annat än att vara ute med hundarna och må gott. Återhämtning. Underbara fotografier på fin dukning. Önskar dig en bra långfredag! 🙂

  2. Vår bästa lasagne gör vi med långkok av köttfärssåsen till att börja med. Den ska innehålla både rivna morötter, lite rotselleri, muskot, palsternacka, bulj.tärning, tomatpure, vin och kryddor samt få puttra länge på spisen sedan när man varvar alla lagren ska det vara mycket ost överst så när den är klar i ugnen och man ska skära upp ska det knastra när man sticker ner kniven. Man ska ha gott om tid för att få den så god men mycket av tiden är ju på spisen och i ugnen och då kan man ju göra annat. Här hemma blir det idag räkor, västerbottenspaj och lax mm till middag. Vår lunch intogs vid havet…grillade & drack kaffe. God fortsättning på påsken 🙂

  3. Vilken vacker form och Gud så sugen jag blir på lasagne när jag läser och beskådar ditt fina inlägg:-)
    Idag känns det inte som om jag fått något gjort alls. En sån där dag som bara går en förbi…& jag som hade så mycket på min lista. Aja, ibland får man försöka ha väldigt mycket överseende med sig själv:-)!
    Imorgon nya tag igen. Skönt att Påsken bjuder på så många lediga dagar. Hoppas du har det riktigt bra!
    Många kramar, Tina

Comments are closed.