Tranan was here…

DSC_2031

“Någon” hade lämnat spår i trappen i morse…
(Och där fick ni en glimt av vår nymålade trapp med..)

DSC_2033

Fjäderspåren ledde fram till en korg… Det låg en kudde över ägget med… 

DSC_2038

Letar…

DSC_2039

Och den som söker finner!!!

DSC_2040

DSC_2041

DSC_2043

Tranan hade lämnat ett ägg här minsann!! Den här Tranan vet oxå att magsjuka härjar
här och var och köper därför endast paketerat godis!!! 🙂 Är det något som sprider sjukdomar
nu så är det lösgodis mina vänner…

Heeeeej!

Alltså… Först och främst så är jag alldeles rörd och berörd av alla era fina kommentarer i
förra inlägget.

                                                          T A C K!!! ♥ ♥ ♥

Samtalet gick bra igår, men det var riktigt jobbigt och tårarna steg många gånger…
Men som hon sa… Till en början är du 25% frisk, inte mer. Du ska jobba 25%, inte mer.
Det innebär att 75% behöver fortfarande återhämtning.
Så jag har ju en bit kvar att vandra…
Lära mig att sätta upp ett planeringsschema och verkligen hålla mig till det. Det blir en utmaning för mig
tror jag, men jag ska jobba på det.
Samt att lära mig att vara mer närvarande i nuet. Inte låta saker som jag ska göra sen stressa mig nu…

Så… Idag ska jag plocka lite här hemma. Det ser jag fram emot. Här ser ut som kriget verkligen,
men jag ska ta en sak i taget. Pynta lite och plocka in ris och sätta i fjädrar.

Och Tranan ja… Det är nog en ganska så lokal tradition som jag fått lära mig sen jag flyttade hit.
Där jag är uppvuxen hade vi ingen Trana, utan det var påskharen som kom med ägg på påskafton.
Men man ska ju ta seden dit man kommer och dottern var noga med att påminna oss om denna tradition;-)
Fick noga instruktioner på att Tranan minsann lämnar fjädrar efter sig med;-)
Tranan hade lämnat något i min sko igår.. ♥

Maken har åkt riktigt tidigt hemifrån nu tre mornar (typ vid sex), så “Tranan” hade lämnat något till
honom i morse med…

DSC_2035

Nu är tvättmaskinen klar, magen kurrar och det är dax för mellanmål.
Ha en fin onsdag finingar!

♥ Kraaaaaaaam Anna ♥

14 thoughts on “Tranan was here…

  • Ja, det är nog väldigt lokalt här i Kalmartrakterna, för jag hade aldrig hört talas om den innan jag flyttade hit…

 1. Hej finaste Anna!
  Gulligt med påskägg. Jag är så himla usel på det härmed Påskpynt. Tror ej jag plockat fram pyntet på säkert 5 år. Så idag ska jag bege mig ner i källaren och kolla vad som finns, rensa bort och kanske bara spara något litet som kan vara kul att pynta med. Har man barn blir det där med Högtider en viktig del. Förstår verkligen alla som lägger ner lite extra arbete på att göra det fint och speciellt helger som denna!
  Trappen ser finfin ut. Hoppas få se lite mer av den framöver:-)!?
  Du ska se att det ordnar sig nu när du ska prova att börja jobba igen. Och känner du att nej, det går inte- då behöver du helt enkelt mer tid att komma tillbaka!
  Jag tänker på dig och håller verkligen tummarna att allt ska bli jättebra för dig!
  Massor med kramar, Tina

 2. Hej!
  Ja, tranan var hos oss i morse också. Lämnade några fjädrar och några spår vid kaminen, där luckan lämnats öppen så han kunde komma in 😉 Vi hänger strumpor och ger saker, påskäggen kommer påskharen med på påskafton. Kul det där med traditioner, tranan är ju lokal här i östra småland…
  Ha en mysig dag!
  Kram

 3. Åh så gullig du är som ger familjen små godis gömmor. Och så fina du är på bilderna vännen. Men jag förstår precis vad du menar, jag tycker det är mycket värre att se mig själv på kort än i spegeln…
  Var nu försiktig när du börjar jobba, vet flera som fallit tillbaka i gamla banor så fort de kommit tillbaka till ett stressigt jobb.
  Ha en fin dag, kram Suss

 4. Tina

  Anna, jag tänker på dig och du måste ta en dag i taget. Känn efter hur du mår just i nuet! Vad vill och orkar du idag! Ta det lugnt och var rädd om dig! Tranan hittade även till mina stora barn, kul att dom tycker det är kul fortfarande. Er trappa blir så fin, som allt annat i erat hem! Kram Tina

 5. Oj, nu blev jag ännu mer nyfiken att se er hall efter den lilla trapp-glimten.. 🙂 Så fint påskägg – och smart tänkt av tranan att köpa plastat godis.. 😉

  Kraam Therese

 6. Mysigt!! Jag vill också ha en trana som lämnar gottis till mig… 😉 Stor kram!! Ps. Du är så fin på bild, så det så. Men jag vet hur det e 50 fula och 2 bra, haha! 😉

 7. Här på västkusten finns ingen trana… Påskharen däremot brukar kika förbi!

  Du blev ju kanon fin i håret!
  Jag beundrar dig för din resa din kamp din vilja… Ett steg i taget… Att du delar med dig är starkt tycker jag och jag tror att någon som läser här, kanske vågar ta det steget att få hjälpen tack vare att du visar att hjälp finns… I din resa hjälper du garanterat någon annan!

  Hoppas att du har haft en fin dag

  Kram Sandra

 8. Ingen trana här inte -påskharen är det som gäller här med. Det där med planeringsschema tror jag är superbra. Man märker ju att du gärna varvar på så fort du känner dig bra (eller kanske på bättringsvägen är ett bättre ord). Så lätt hänt….

  25% är bra. Håll fast vi det ända tills du känner dig redo för nästa kliv. Inte vara duktig nu och inbilla dig att det där ska ske så snabbt som möjligt. SE DET SOM EN INVESTERING I DIG SJÄLV raring. För att du är värd det. Alla dagar i veckan. Kram kram
  http://happyvardag.se/2015/03/25/matlagningsorgie-i-vabbtrasket/

 9. Ååå hej lilla sötsnöre…
  Förlåt jag glömde ju skriva att du skulle ta frisyren till vänster..
  Lite Wild änd crazy…
  Jag ser att du gjorde som jag tänkte…;)
  SKITSNYGGT!!
  Du är världens finast hjärtat!
  Å vart ska jag börja…
  Trappan!!! åååå nu blev jag faktiskt riktigt sugen på att sätta i gång med våran…guuuud så snyggt!
  Å vilken rolig tradition..med tranan…den har jag aldrig hört talas o förut.
  Å va skönt att du bara ska jobba lite…blev lit orolig att du skulle lassa på med för mycket på en gång.

  Å jag blev arg för att jag tog ledigt från jobbet o åkte hem till 14.
  Trodde ju han låg o sov så därför ringde jag inte…
  17 kom han hem…å du vet ju hur “synd” det är om män då de är sjuka…
  Hur som helst var jag så sur då så jag hade ingen lust att lägga klinkers.
  Hade ju dessutom bokat av spinningpasset. Fast det var nog lika bra för jag sov så dåligt i natt, drömde mardrömmar, så jag är rätt trött i dag. Hur som helst rinner ju det arga av mig väldans fort jämt…jag klarar liksom inte att gå runt o vara arg.
  Så vi tände en brasa hällde upp ett glas rött (offrade en massa bonuspluppar) och bokade hotell i Toscana. Nu har vi snart hela rutten klar och det ska bli sååå spännande..;)
  Ha nu en toppentorsdag!
  Kram Katarina

 10. Den där tranan har jag inte hört talas om. Men det verkar vara en generös en:) Finfin tradition.
  Och er trapp, så tjusigt det ser ut! Spännande.
  Skönt att samtalet gick bra, men kan tänka mig att det var många känslor såklart. Det är verkligen inte lätt att hitta en balans, jag jobbar också på det. Att vilja är ju en sak, och att orka är en annan… Ta hand om dig nu!
  Kramar

 11. Jessica

  Du är så fin Anna!
  Visst är det jobbigt när man inte riktigt känner igen den där i spegeln – var är jag?
  Du är jättefin Anna! Inte bara på insidan!
  Och trappan blev så snygg!

  Varm kram

 12. Så underbart! Jag minns så väl när mina föräldrar gömde påskägg för mig och nu längtar jag sååå till den dagen mina barn blir lite äldre så traditionen kan föras vidare 🙂 kram på dig

Comments are closed.