En till som fyndat på bokrean…

DSC_1541

DSC_1542

DSC_1543

DSC_1544
Bok Marilyn Monroe, fyndat på Maxi 49 kr. Doftljus från DOFTA, Topiary Kalmar.

Tjingeling!

Hoppas ni alla mår bra idag! Fredag och allt! 🙂

Föreläsningen igår då?
Jaaaaa, jag gick därifrån alldeles salig. Jag sög åt mig likt en svamp och antecknade och fick idéer.
Jag kunde tom koppla bort vissa störande ljud (som fläktar och så som annars stressar mig), för det här
var trollbindande! Lika härlig och go känsla i kroppen som efter helgens skrivarkurs.
Tänk så viktigt det är att vi gör saker som vi mår bra av.
Saker som vi är intresserade av.
Om ni vill kan jag dela med mig lite av mina anteckningar?

Det var en riktigt skön avslutning på dagen, då jag fick lite besked att fundera på igår…

För man kan kanske tycka att det är märkligt (en del gör det..) att jag orkar med att blogga när jag är sjukskriven,
av de anledningar som jag är.
Men det här är, som för såååå många andra av er därute, även mitt andhål.
Min oas, där alla tankar och känslor är tillåtna.
Det är som en törst som inte kan släckas, utan måste näras hela tiden.
Jag mår bra av att ha ett hem jag trivs i.
Och jag vet ju vilka rum jag mår bäst i. Det är de rum där jag fått till en känsla.
Så för mig är inredning en slags terapi. Vill även tipsa om det här fina inlägget i just den här frågan.
Så jag struntar faktiskt i de som tycker det är fjantigt och ytligt, för mig är det så mycket mer än de förstår.

Hur känner DU? Funkar inredning, eller något annat, som terapi för DIG?

 

DSC_1545

DSC_1546

 

Även om det var Coco Chanel som sa:

“I only drink champagne
when I’m in love
and when I’m not in love”

Så känns det som att det citatet även skulle komma från Marilyn Monroe.
För visst är hon en ikon?
Och boken är vacker, lilla loppan (alias Fröken Söt ;-)) sög tag i den direkt.

Har du fyndat något på bokrean?

Nu, dax att göra mig klar för lite stadsbesök med mor och söstra mi ♥

Njut av fredagskänslan vänner!

♥ Varma kramar Anna ♥

 

12 thoughts on “En till som fyndat på bokrean…

 1. Lena Axelsson

  Förstår hur du menar många som ” tycker “……jag har en liten annan situation än du …..plötsligt hösten 2013 blev jag och mina arbetskamrater uppsagda helt utan förvarning…….det ja upplevt första halv året 2014 önskar ja ingen……mådde jättedåligt – vad händer nu – ekonomi- vad är Arbetsförmedlingen för nått ( aldrig varit arbetslös innan jobbat 33 år)…… och alla som låg på ….bara ut att söka nytt……inte lätt när världen vänts upp och ner.
  Nu mår jag bättre men finns sämre dagar oxå…
  Gjort en tavla ….målade med griffel färg……och skrev….
  Be who you are not who the world wants ju to be…..
  Läser dessa rader varje dag
  Kramar Lena

 2. Det är så viktigt att hitta nånting man mår bra av om man är i den situationen du är. Och om du nu vet vad som kan ge dig energi och hjälpa dig komma tillbaka ska du SÅ KLART göra just de sakerna, när du orkar och kan.
  Alla som varit där förstår, kan slå vad om att andra som tycker en massa inte riktigt vet vad de pratar om eftersom de helt enkelt inte har upplevt det själv.
  Det är en härlig känsla när man, från att ha det riktigt tungt och inte orka, kan hitta nånting som ger en glädje igen 🙂

  Stor kram!

 3. Vilken fin bok. Jag skulle såå gärna göra lite härlig bokfynd jag med..hmm får nog lov att bege mig ut en sväng till tror jag.

  Fin fredag till dig
  Stor kram Susanne

 4. Jag förstår precis vad du menar. Vad som ger en energi är så otroligt individuellt. För mig är att pyssla något som ger mig energi och att blogga. Det tyckte någon var att likställa med att jobba så jag blev anmäld till FK och dom drog ner min sjukpenning från 75% till 50%. Vad läkare och jag tyckte spelade ingen roll. Jag kunde inte jobba mer för det så jag har fått stå med det ur egen ficka. Det är aldrig något jag kommer att förstå och så sårad och ledsen har jag aldrig blivit heller. Stå upp för det som ger dig energi! Jag hejar på dig!
  Kram Anki

 5. Klart att man kan orka blogga fast man är sjukskriven, det är ju ett sett att få ner tankar och funderingar eller bara inspirera andra, jag har min blogg mera som en dagbok tror jag än inriktad på något särskilt.
  Jag gillar verkligen din blogg och skulle tycka det var jätte synd om du slutade
  Kram Linda

 6. Bry dig inte om vad folk tycker! Mitt andhål är en löprunda i friska luften.
  Jag har inte fyndat på bokrean än, men jag har inte hittat “rätt” bokhylla än så mina nya böcker ligger i en snygg stapel bredvid sängen och många i lådor i källaren.
  Hoppas du hittade något kul på stan. Kram

 7. Hej Anna
  Att hitta något meningsfullt att lägga lite av sin tid och lite energi på är viktigt. För att dagarna ska kännas något positiva och innehållsrika. Själen behöver ju sitt.
  Jag har förtidspension sen 33 års ålder pga reumatisk sjukdom.
  Att leva med daglig värk tar massor energi. Lite påfyllnad får jag genom kreativt skapande i lite hantverk samt att läsa bloggar bl a.
  Gäller och hitta sin “grej”.
  Önskar dig en trevlig helg. Kram Lotta
  livetsbergodalbana.blogg.se

 8. Härlig bok :).

  Tänk att så många gamla fördomar sitter kvar i vårt tänk, att är man det minsta krasslig eller sjuk så ska man ligga nerbäddad under täcket, stirra i taket och inte röra sig.. det finns så många sätt att bli piggare och friskare på och om fota och blogga är ett sätt så är det väl det bästa som kan funka. Försök att låta det rinna av dig, DU vet vad som är bäst för dig och din hälsa.

  Ha en underbar lördag.
  KRAM

 9. Men åh jag förstår absolut att du vill blogga. Inredning är som syre för mig, jag bara måste få vara kreativ. Ytligt tycker jag inte att det är. Man vet ju vad som är viktigt i livet. Men kreativitet är viktigt för att må bra psykiskt. Och inredningen är ju själva verktyget och bloggen också för den delen.

  Om man inte bloggar själv så tror jag det är svårt att förstå hur mycket det ger. Vilken gemenskap man får med härliga personer runt om hela Sverige. Och det är ju inte alltid som man delar samma intressen med sina fysiska vänner :-).

  Vad kul med böcker!!! Och jaaaa jag vill gärna höra mer om din föreläsning!
  Stor kram och tack för en superfin och mysig blogg!

  Malin

Comments are closed.