Likt vildhästar skenade de i ridhuset…

Till hast_1

Till hast_2

Heeej!

Ledig dag idag då 🙂
Vi ska till stallet igen, de kör lite intensivstart i början på terminen.
Det är nog tur med tanke på vad som hände igår.
Först fick en häst spelet och kastade av sin ryttare, sen följde dotterns häst efter och hon föll av.
Efter det utbröt kalabalik bland hästarna och alla barn drog i backen och hästarna skenade i full galopp
i ridhuset.

Jag rusade ut så fort dottern föll av och allt det hände medans vi mammor sprang in i ridhuset från läktaren.
Himmel vad hjärtat bultade !!!!!!!!!!!!!!
Vi samlades utanför när de fått fatt på hästarna och pratade om det som hänt.
Ingen hade tidigare varit med om något liknande.
Dottern vad skakad (och hennes mamma ännu mer tror jag..) men inte rädd. Så idag är det stallet
som gäller och sitta upp igen.
Idag får vi låna hjälm eftersom dotterns hjälm fick sig en smäll. Då är de förbrukade och skall kastas.
Så ny skall införskaffas så snart som möjligt.

Så några julsaker plockades inte undan igår inte… Vi var rätt slut och landade i soffan efter en lång varm dusch.

Vad hittar ni på idag?

♥♥♥

Kramar Anna 

Till hast_3

Till hast_4

9 thoughts on “Likt vildhästar skenade de i ridhuset…

 1. Dresscode är kavaj men sambons kusin som ska gifta sig säger man får ha exakt vad man vill och nu är det trendigt med svart men jag tycker att jag kanske är tråkigt om jag tar svart även om det skulle funka… jag använder ofta svart som sagt! 🙂 men ska kolla in andra klänningar också. har denna på reserv i alla fall! 🙂

  men oj…. vad läskigt!!! hoppas det gick bra även om hon gjorde sig illa… tur hon fick låna en ny hjälm! modiga tjejerna är som rider igen trots de som hände. vissa kan ju tycka det är otäckt igen att sitta på hästen igen.. kram

 2. Kia

  Hej och god fortsättning på året.
  Här blir första ridpasset för året på torsdag. Lät inge bra med kalabalik men springa in från läktaren är heller inge bra då man skrämmer slag på resten av hästarna. Hände en grupp i vårt stall. En tjej åkte av, inget märkvärdigt men pappan kom in farande och skrämde då alla andra hästar som skenade och alla barn åkte av. Kan säga att han fick sig en utskällning! Hoppas er nästa ridtur blir lugnare!
  Ha en toppen vecka.
  Kram Kia

 3. God fortsättning:) ja det är jätteläskigt när sånt där händer , har också gått igenom det både på ridskolan och på träningar … Man förstår då vilket otroligt flockdjur hästen är och vad beroende den är av en trygg ledare ! Så skönt att det gick bra och att hon inte blev rädd utan vill upp igen! Kram Anna

 4. Hanna

  Hjälp! Och du som var reserverad innan… förstår det kändes hemskt jobbigt. Vilken tur det gick så bra iaf! Stor kram

 5. Nämen oj vad läskigt. Ja, hästar är verkligen inte ofarliga. Det gäller att alltid ha ett riktigt högt säkerhetstänk. Jag trillade av en häst för många år sedan och har tyvärr inte kommit upp på hästryggen igen efter det. Det gäller nog att ta sig upp så fort som möjligt, för mig tog det för lång tid eftersom jag blev ganska ordentligt skadad. Men både dottern och min mamma har varsin häst och rider jämt. Det händer ganska sällan att någon av dem åker av men jag tjatar ofta på dem om säkerhetstänket. Man får aldrig koppla av och fokusera på annat när man rider.
  Hoppas det gick bra idag och att din tjej kom upp på hästen igen utan att känna sig rädd, och du också såklart 😉
  Kram!

 6. Hu vilken skräckupplevelse!
  Mina yngsta två har ridit länge, och jag minns hur jobbigt det var vid en hopptävling och Mellantjejen fick en häst som vägrade vid ett hinder och kastade av henne… Vid samma hinder vid varje nytt försök hon gjorde. Det smällde ordentligt i bommarna när hon föll ner på dem… Tur det finns säkerhetsväst! En gång slog hon även i näsan/munnen i backen när hon föll av… då bytte vi också ut hjälmen, förstås. Jag är inte överförtjust i hästar och ridsport… 😉 Men samtidigt tror jag att det är ett lärorikt intresse på flera sätt.
  Skönt att dottern inte blev rädd och inte vill fortsätta. Bra att prata om saken efteråt.
  Kram och ha en fin dag!
  /Maria

 7. Usch, inte roligt när det händer men det kommer att hända fler gånger. Tro mig. 😉 Men samtidigt undrar man ju varför de inte har ledare eller har de ridit länge tjejerna?

  Kram Linda

Comments are closed.