Årets allra första…

Kok_1
Kok_2
Prickig bricka Bruka Design, svartmönstrad ElCe Sth, träfat Lakewood, ljusstake Virus Kalmar, korg Bruka, glögg Morberg
Kok_3
Stjärnljusstake House Doctor
Kok_4
Kruka/Ljuslykta med stjärnor IKEA
Kok_5

Kok_6

Heeeej!

Idag vaknade en snufsig liten smula här, så hon är hemma med mig idag.
Så nu sitter hon och kollar lite på Play och vi har en riktigt soft fredag fm här i Ekenäsliv.

Igår var vi och fixade present och sen mötte vi upp mannen och tog ett varv på IKEA.
De hade ju som bekant hyacinter och så hittade jag dessa söta ljuskoppar som får agera krukor till hyacinterna.

Det är sent på året men ändå tid för årets första. Årets första hyacinter, årets första amaryllis och dessutom
årets första glögg och pepparkakor.

Har ni druckit glögg än? Eller det kanske jag som är sen med den i år;-)

Kan säga att jag var tokslut när jag körde hem efter handlingen. Och min käre make sa: “Du måste lära dig ta emot den hjälp du får.”
För han erbjöd sig så klart att handla efter IKEA-besöket.
Så idag lär jag mig det. Tänker på det och lär mig.
För han är klok min man och han känner sin fru bättre än vad hon själv gör ibland.

Vad hittar ni på idag?
Här är mer än  lovligt blött och grått så vi håller oss inomhus, tänder ljus och myser.
Lilla skatten ville göra “Tivolibananer”, så det får vi sätta upp på dagens agenda 🙂

Önskar Er alla en skön fredag!

♥ Kramelikram Anna ♥

Kok_7

Kok_8

Kok_9

Kok_10

Kok_11
Kran Tapwell

10 thoughts on “Årets allra första…

 1. Tivolibananer? Det lät kul.. vad är det? 🙂 Jättefina och juliga lyktor, nu blev man ju inte mindre julpyntar-sugen.. 😉 Näe, nu sitter familjens lillasyster i stolen bredvid mig – ler med sin söta och enda tand – och en välbekant ”doft” osar.. 😉

 2. Åh,så vackert ♡ …
  Nä,har inte smakat glögg än hihi det blir nog tidigast till Lucia 🙂

  Ha en underbar helg/Kram finaste du & ta hand om dig!

 3. Hej fina du
  Tack vad det värmer att du skriver så fint till mig!
  Värmande vackra bilder så fint du visar
  gott det låter med glögg och pepparkakor
  varmaste kramar till dig
  och ha en riktigt fin Fredag kramis

 4. Hejsan rara!
  Åh vad härligt med dessa julblommor…missade totalt att köpa med det då jag var på ikea men en ny ljusslinga blev det ;). Visst har jag hunnit dricka glögg flera ggr 😉 men Mobergs har jag inte smakat, är den god?
  Det där att du måste ta emot den hjälp du kan få tycker jag din man har helt rätt i, var inte envis utan ta det lugnt vännen och låt din kropp återhämta sig.
  Kramar Ing-Britt

 5. Hej vännen! Förstår att du var helt slut efter Ikea turen. Jag kunde knappt vara i affärer, alldeles för mycket ljud och synintryck som gjorde mig helt slut. Jag orkar fortfarande med max två grejer/dag, ibland bara en, sedan måste jag sova, så jag sover och sover, men min hjärna behöver det så jag tillåter det.
  Här har vi bara ätit pepparkakor och en hyacint har hittat hit.
  Ta och kolla om ni inte har medicinsk yoga hos er, suveränt för stressade själar.
  Kram på dig Helena

 6. Christine

  Hej! Så himla fina bilder igen! Och så smart med (silkes-?) papper i krukorna. Det ska jag apa efter:) I skrivandes stund sitter jag och lyssnar på Jöbacks jul-cd för första gången i år. Har även tagit ett par pepparkakor och pustat ut efter en lång arbetsvecka. Kram och trevlig helg!

 7. Måste nog köpa hem både glögg, hyacinter och en amaryllis snart! Så mysigt med advent snart 🙂
  Kram och trevlig helg!
  /Maria

 8. mi

  Hej Underbara blogg.
  Du har en sådan underbar och inspirerande blogg. Har nyss hittat hit men nu undrar jag en sak….innan när jag lästa din blogg så kom bilder o text upp för varje dag som du bloggade, nyast först, var bara att ” scrolla” ner och läsa…..nu så kommer där upp en massa rubriker för varje dag som du gjort inlägg och så måste man “klicka” in för att läsa….Ska det vara så? Eller är det fel på min “padda”? Gillade som det var innan 😉
  Tack för en kanon blogg
  Kram Mi

 9. Ja, inte är det lätt att lämna av och låta andra göra det där man själv gärna vill göra på sitt vis. Känner igen mig så i det där. Men man måste nog försöka för att orka med – särskilt när man är krasslig. Här hade maken preppat för fredag när jag kom hem från jobbet och jag blev först lite perpelx, sedan sjönk jag bara ner i badet och tänkte att nu njuter jag. Det funkade faktiskt! Kram och ah en fin lördag
  http://happyvardag.se/2014/11/07/att-tillata-sig-att-tjuvstarta-lite/

Comments are closed.