Det där med middagen…

Duka_1 Duka_2 Duka_3 Duka_4 Duka_5 Duka_6

Heeeej där!

Då har vi återigen en ny vecka.
Det jag önskar av den här veckan är en vändning.

För att hjälpa mig själv på traven dukar jag fint och ser till att det är
lugn och ro vid matbordet.
Jag tuggar sakta och äter så gott jag kan.
Jag har nog provat allt nu känns det som.
Glutenfritt och laktosfritt, lite och ofta, lugnt vid bordet, men ändå trilskas kroppen.

Vi har ofta en lugn matsituation här hemma, men igår fick vi ta en liten diskussion kring det där med vad som serveras. Oftast är det jag som planerar vad vi ska äta (mycket med tanke på vad jag kan/inte kan äta) och jag tänker igenom det noga.
Men så har vi senaste tiden haft en liten fröken som direkt dissat det som serveras skall.
Till slut blir man ju lite, ja uppgiven, trött och ledsen.
Går alla barn igenom den fasen?
“Å neeeeeej, inte ris.” Eller “Hmmm, jag vill hellre ha nudlar…” osv.
Nån som känner igen detta?
Så det blev som sagt ett litet snack kring hur man uttrycker sig igår….

Nu tittar solen fram här och jag ska försöka få lite frisk luft i mina lungor.

Ha en fin måndag nu!

♥ Varma kramar Anna ♥

Duka_7 Duka_8 Duka_9 Duka_10 Duka_11 Duka_12 Duka_13 Duka_14 Duka_15Fönsterlampor Watt & Veke, vit urna Rif, randig vas Kähler, ljuslyktor Tine K & iitalla, duk Himla, underlägg IKEA (som jag målat vita) tallrikar & glas Kosta Boda, bestick Hackman.

12 thoughts on “Det där med middagen…

 1. ja fy vad trist med en mage som inte hänger med. Jag har varit där.. gjort alla undersökningar.. inte kul. Hoppas du får en fin dag i solsken. Den tittar fram här i Skåne med nu. Kram

 2. Du, jag tror att alla barn har sina faser oavsett ålder. Vi vuxna har ju dessutom våra fast de kanske är liiite mer sansade än när man var yngre. Då gjorde man ju uppror för minsta lilla. Just nu är ju vår son 3 år och det vet ju alla vad som kommer då – 3-års TROTS. Och så pratar man om det och undrar när den fasen ska ta slut men då kommer förmodligen nästa. Och många säger ju “små barn små bekymmer, stora barn stora bekymmer”. Det är nog verkligen sanning. Lär ju bli varse om inte annat.

  Alla faser hör ju till utvecklingen och det bästa är väl om man kan prata om det och lära barnen vett och etikett och vad som är rätt och fel. Det är ju inte lätt, för alla har vi olika upplevelser och uppfattningar om hur man ska bete sig. Finns ju massa exempel på det som jag tänkte skona dig från här haha.

  Kanske att vissa beteenden hos våra barn också är olika lätta att tas med. Just nu är du skör där maten har en stor central del i ditt liv för att DU ska må bra. Då räcker det ju med din dotters missnöje för att du ska ta åt dig och kanske inte ha det tålamod som du egentligen brukar ha i sådana situationer. Eller vad tror du?

  Hoppas du får en god vändning i veckan. Lycka till!!! Många kramar Josefin

 3. Oh ja!
  Mellantjejen har verkligen haft sådana perioder! Usch! Vilket till slut kan göra hela måltiden till något jobbigt och trist. Tokigt, egentligen!
  Så med Bebben bestämde vi oss från början att tagga ner. Hon serveras allt, men om hon äter dåligt någon måltid så gör vi ingen större grej av det. Och mängden mat brukar, tack och lov, jämna ut sig över dagen!
  Kram!

 4. Jag kan tala om att så har våra varit ända sedan de började äta riktig mat. De gillar inte nåt av det som serveras. Mer än taco och plättar och det kan man för fasen inte käka sju dagar i veckan. De gillar inte spaghetti och köttfärssås vilket är superkonstigt, ingen av dem är speciellt förtjusta i pasta eller ris, de äter inte grönsaker och inte gärna potatis i någon form. Och så har vi haft det i ca 7-8 år. Så våra är i den fasen hela tiden.

  Kram Linda

 5. Väldigt fint dukat och mysigt.
  Hann med vara ute en stund i solksenet idag, mycket skönt.
  Ha en mysig kväll, kram

 6. Hej vännen!

  Så skönt att det gick bra hos doktorn:) Nu får du tid att varva ner och ta hand om dig.
  Hihi det där med maten är nog en fas alla barn går igenom, ibland länge och ibland flera gånger:)
  Fina Anna nu ska jag väcka G, han har sovit lite middag;)

  Ha en fin kväll!

  Kram fina

 7. Har du testat helt mjölkfritt? Hoppas magen blir bättre snart… Själv är jag ständigt som en hård och uppsvälld ballong i magen. Inolaxol hjälper ibland, men tyvärr inte jämt.

 8. Ser i alla fall väldigt mysigt upp med uppdukat bord och tända ljus. Vi brukar tyvärr oftast äta framför en serie men jag ser verkligen fram emot familjemiddagarna i framtiden 🙂

 9. Vår store son (18 nu) matvägrade till han var 11 typ och Gabriel har verkligen sina faser med maten han med. Dock äter han mer och njuter av mat på ett annat sätt än TB. Efter senaste tidens Vattkoppor är det minimalt som intas, men jag brukar ta det easy och tänka att det ger sig. TB äter numera som en hel karl nästan och flyttar ständigt sina matgränser – Gabriel har varit i skolan några timmar och käkade då riktigt bra på såväl lunch som mellis så….Håll ut! Låtsas som om det spelar dig kvitta om hon äter (fick det rådet av min dietist) och låt henne gärna vara med och laga sin del av maten. Har funkat fint här….Kram Mia
  http://happyvardag.se/2014/10/19/det-basta-med-morkret/

 10. ja herre Gud ungar och mat ;)))
  Själv är jag helt övertygad över att Ella kommer att få sjörbjugg en vacker dag ….hi hi;)
  Men hon äter i alla fall och det är väll huvudsaken tänker jag.
  Hoppas verkligen att du får ordning på din mage snart…..så här kan du ju bara inte ha det :((
  Många styrke kramar.

  Kram Thess

 11. Ooh, än så länge gapar lilla Minimannen åt allt, men jag kan tänka mig att andra tider kommer att komma…
  Din dukning var då väldigt fin!

  Kram!

 12. Så fint dukat och så fint fotat! En målbild för mig är att kunna fota hemma utan att det är fult i bakgrunden (disk, kläder, leksaker, tidningar…). Och barnens smak, den kan ju växla från en dag till en annan här. Älskar blodpudding/tycker faktiskt inte om blodpudding/gillar blodpudding lite osv.

Comments are closed.