Varva med vegetariskt…

DSC_0570 DSC_0571 DSC_0574 DSC_0575 DSC_0577 DSC_0578 DSC_0579

Heeeeej där,

Nu vänder jag sakta på bladet.
Siktar framåt och funderar en del.
Det kan ta tid att komma fram till de där lösningarna, och vägen dit kan vara krokig som svärmor sa.

Men för att må bra i kropp och knopp är det viktigt att äta ordentligt.
Det var “köttfri måndag” igår tydligen, så utan vetskap om det hade jag iaf planerat vegetarisk middag.

Det blev en lasagne (gjord på glutenfria plattor, mjölet i bechamelen byte jag ut till maizena) med tomat, paprika, mozarella och spenat. Och det blev verkligen riktigt gott!
Receptet finns i boken “Monikas vardagsmat” av Monika Ahlberg.

Jag fotade av receptet, för jag orkade helt enkelt inte skriva av det.
Så jag hoppas ni kan leva med det:-)
Annars finns en länk här.

Brukar ni äta vegetariskt?

Jag vill gärna ha två vegetariska dagar här hemma.
Igår blev dottern lite frustrerad då hon ville bestämma nån dag denna veckan…
Men nu har jag redan planerat och handlat, MEN då kom hon på att “Jag gör matlista till nästa vecka!” Så hon satte sig på sitt rum och skrev en fin matlista till v.41.
Ett bra sätt att få henne mer engagerad i vad man äter och så tycker hon det är roligt att hjälpa till när hon själv fått bestämma.

Gör ni matlistor?

Ha en fin tisdag nu allesammans!!

♥ Varma kramar Anna ♥

DSC_0580 DSC_0581 DSC_0584 DSC_0585 DSC_0593 DSC_0594

11 thoughts on “Varva med vegetariskt…

 1. Det gör vi! Barnen brukar få önska varsin dag så balanserar vi upp resten av veckan. Oftast förbereder jag maten dagen innan eftersom några i familjen vill äta direkt när de kommer hem. Kram

 2. Så gott! Lasagne är poppis här hemma. Ingen matlista men med vuxna duktiga söner här hemma så lagar de mycket mat oxå.
  Hoppas det blir bättre för både kropp och själ, kram Suss

 3. God morgon rara!
  Åh vad gott det där lät, måste jag spara :). Här skriver vi lista med 12 maträtter och storhandlar var fjortonde dag…alltid blir det rester nån dag eller så äter vi i stan mm mm. Ska nog införa vegetariskt jag oxå…iaf en dag i veckan.
  Ha nu en riktigt skön dag och ta hand om dig, kramar Ing-Britt

 4. Anna Gustafsson

  Godmorgon Anna!
  Vad skönt att det känns lite ljusare i hjärterakten!
  Till min glädje ser jag att du återigen använder ekologiskt!! med handen på hjärtat så är jag fruktansvärt dålig på att laga vegetariskt, men varför inte två dagar i veckan, ett jättebra tips!!. Nu ska jag bryta gamla vanor! Ha en fin dag och var rädd om dig!!
  Kram Anna

 5. Gaah(!!), Ser himmelskt gott ut! Tack för tips- kan behövas lite variation:-).
  Skönt att saker och ting börjat ljusna igen. Ta väl hand om dig!

 6. jag är inget bra på vegetarisk mat och har väll inte läst på så mycket heller direkt 😉
  Får kanske bli en ändring där ;))
  Men hur som helst så seer det fantastiskt gott ut :)))

  Kramar Thess

 7. Förut gjorde jag oftast det och handlade efter listan. Numera måste vi leva mer a la minute eftersom store sonens träningar/matcher/aktiviteter ändras med mycket kort varsel. Jag ahndlar hem x antal olika proteiner så att säga och så lagar vi utefter hur dagen ser ut. Helgens mat planeras dock väl och är mer helig. Gillade matlistor och nu gillar jag detta så….Kram Mia
  http://happyvardag.se/2014/09/29/det-basta-med-hosten/

 8. Så härligt och gott det såg ut! Här brukar det oftast bli vegetariskt 1-2 gånger i veckan. Men ibland kan det vara svårt att variera de vegetariska rätterna tycker jag. Matlista brukar det också bli, jag gillar mina listor, tycker det underlättar i vardagen:)
  Kram

Comments are closed.