Mannerströms ord ringer i mina öron…!

DSC_0151 DSC_0152 DSC_0154 DSC_0158 DSC_0159 DSC_0162
Nu använde jag inte matlagningsvin utan det maken kom hem med…
Men det såg ju fint ut på bild det här;-)

Tjingeling!

Tänk att det är lördag igen!!
Fattar inte att en hel vecka har gått sedan vi var i Enköping.
Sen å andra sidan har ju inte min vecka gått i ett rasande tempo precis;-)

För att ha något annat att se fram emot har systern min och jag bokat in en helg i Stockholm med våra töser i slutet på höstlovet.
Vi har vår bror i huvudstaden och i hans förening kan man hyra en övernattningslägenhet, mycket behändigt!
Gissa om lilla loppan blev glad när hon fick veta det igår kväll :-)))

För jag tror på att hitta på saker ihop, men även bara tjejerna ibland och för sig själv andra gånger. Man behöver alla bitar, iaf gör jag det.

Hur är du??

Just det… Vi, hrmmm, eller rättare sagt jag 😉 lagade ju räksoppa igår.
Från grunden, enligt konstens alla regler.
Inga genvägar.
Inget fusk.
Men det tog inte särskilt lång tid för det.
För det gör ju faktiskt oftast inte det.
Att göra saker ordentligt alltså.

Och med Mannerströms ord ringande i mina öron skulle jag inget annat våga;-)
Nej, nej, jag har inte träffat stjärnkocken himself,
det var bara något han sa på TV nån gång.
“Släng för allt i världen inte era räkskal, då ska jag personligen leta upp er!”
Såååå, som den lydiga jänta jag är fryser jag ordentligt in mina räkskal tills jag blir sugen på en rykande härlig räksoppa, kokad på egen fond.

DSC_0163

Ok, så här ser det inte så aptitligt ut, men vänta bara…

DSC_0166 DSC_0170

Bad maken köpa hem ett gott vitt vin till soppan.
Jag är inte jätteförtjust i så sura vita viner utan lite mera söta, men när vi åt detta ihop  förstår jag vad kvinnan på systemet hade sagt till maken.
Soppan är ganska så mustig och vinet fruktigt och sött, så det hade nog passat bättre med ett lite “friskare” vin.
Så nästa gång ska jag lita på deras expertis 😉
Eller ja, förmedla till den som ska handla iaf.

DSC_0172 DSC_0173 DSC_0174 DSC_0175

Blombuketten som Anna Örnberg hade med sig till fotograferingen
förra veckan står sig än..

DSC_0176 DSC_0177

Bad även maken köpa hem ett gott surdegsbröd.
Han var i stadens saluhall och handlade… Den som vi hört tyvärr gått i konkurs.. Trist.

DSC_0178 DSC_0180 DSC_0182 DSC_0184 DSC_0186 DSC_0187 DSC_0191 DSC_0194 DSC_0195

Om det smakade bra???…
Jaaaa, det gjorde det faktiskt om man får säga så själv 🙂

DSC_0196 DSC_0197

Och mörkret sänkte sig och vi kröp upp i soffan
en stund innan lilla loppan skulle i säng…

DSC_0198

Och idag är det lördag och helg.

Vad har ni för er idag?

♥ Kramelikram Anna ♥

11 thoughts on “Mannerströms ord ringer i mina öron…!

 1. Men finns det nåt godare! Perfekt nu när hösten är på g, hmm ska nog göra det till middag idag 🙂 Jag har för övrigt jobbat med Mannerström i fem vintersäsongen på Sjömagasinet, som han inte har kvar längre, och han är en helt fantastisk person och såklart kock! Jag jobbade i servisen men han är ju överallt och tar hand om sin personal. Få chefer som hyllar sin personal så mycket som han tror jag, har sett honom grina flera gånger när han berättar hur mycket han älskar dem alla. Alla är lika viktiga enligt honom, diskare som kökschef 🙂 Sen är han sträng som tusan med ;), perfektionist ut i fingertopparna, men rättvis är han. Det var han som lärde mig äta lutfisk med, han gjorde iordning en tallrik åt mig mitt bland alla gäster under ett julbord, “tösen måste ju lära sig” som han sa 😉

  Åh, en helg i Sthlm låter underbart! Så mysigt och jag blir riktigt avis!

  Svarade dig hos mig btw 🙂
  Kram och ha en härlig lördag och helg!
  Catta

 2. Vad gott det ser ut. Jag vill nog också ha allt. Jag vill både vara mamma, endast fru och bara mig själ på olika sorts resor….Kram Anette

 3. Hej sötaste annapanna…
  Nu har jag varit hos dig jätte länge och myst i soffan, läst i kapp och tassat runt där i mrgondimman i morgonrocken jag med..;)
  Jag hittar verkligen sann inspiration här hos dig och som alltid får jag lust att städa..;) I dag har jag fullt upp med att göra ingenting och det ska bli sååå skönt!
  Vi har haft strålande väder här i flera dagar och det fortsätter i dag. Kajsa ville umgås lite med sin mamma i dag så jag tror kanske att vi ska åka någonstans och fika..;)
  Vilka underbart fina bilder du tagit anna! Jag bara njuter.
  Mattias brukar också koka egen räksoppa på skalen..det blir riktigt gott och di däringa tallrikarna du har…ååå sånna vill jag med ha..;) Man vill ha så rackarns mycket bara…jag råkade shoppa lite väl mycket i går men jag ursäktar mig med att min ju faktiskt är i Las Vegas..;)
  Vad mysigt att ni har en liten resa att se fram emot..du och tjejerna.. ♥ sånt behövs.
  Hoppas du blir riktigt frisk och pigg nu i helgen.
  Kraaaaaaaaaam min underbaring!

 4. Hejsan rara!
  Vi åt oxå räksoppa igår men en lite enklare variant på fiskbuljong men gott blev det iaf. Bra ide att frysa räkskalen, det ska jag försöka komma ihåg.
  Kul med en tjejhelg att se fram emot..
  Ha de så bra, kram Ing-Britt

 5. Jaaa, det får man verkligen säga!! 🙂
  Ser supersmaskigt ut och smart att frysa in räkskalen…det har jag aldrig gjort, men som sagt….smart. Och så himla fint du har det, ser ut som hämtat från vilket magasin som helst. Fantastiskt fint och hemtrevligt!!
  Ha en fin lördag! Själv ska jag snart till frissan för en välbehövlig klippning och slingning.
  Kram Jennica

 6. Jag älskar riktigt god hemamgjord med egen fond till soppa. Men ibland kommer de där fusket in när man vill att allt ska gå fort… Så då anväder jag mig att räkost (chilli smaken) som med smakar gott.. Men de bästa är ju en riktigt god hemmagjord fond på räkskal! Hur gott som helst… Så mysigt du har gjort och du har ett sånt fint hem.. Kram och trevlig helg!

 7. Fryser också alltid in räkskal till kommande fondkokning, inget slår en egen fond. Hoppas du mår bättre o kan njuta av det fina vädret som håller i sig, ljuvligt. Själv har jag haft en sömnlös natt, så det har bara varit att släppa alla måsten o lyssna på kroppen idag. En underbar dukning som värsta lyxrestaurangen, vad kommer de djupa tallrikarna ifrån? Ha nu en skön lördag finaste. Kramisar Tina

 8. Oh My vad gott det ser ut! Lilleman som jag ammar får ont i magen när jag ätit skaldjur så jag får lugna mig lite med rätter som dessa.. Men oj vad man suktar! Ja visst är det gott att göra från grunden! Glömmer aldrig ett nyår när vi var lite för många kockar i köket, någon skalade räkorna o näste person städade snabbt undan dessa till sopkorgen, som tur va hade de slängts i en försluten påse så vi fiskade upp dem igen! Vi blundade för det faktum att det låg en bebisblöja i påsen bredvid räkskalen i sopkorgen.. 🙂

  Vad mysigt att åka iväg med dottern! Jag hoppas mina söner vill följa med mig på lite utflykter när de blir äldre. Tror att det är väldigt viktigt att ta sig tid åt varandra o byta miljö, det är ju vid dessa tillfällen man skapar fina minnen tillsammans!

  Ha det gott! Kram malin

  PS: har du provat att baka makarons än?! Har själv funderat på att pröva en sådan mix när man gör dem första gången.

 9. Gu vad skoj om Mamnneström him self skulle dyka upp på trappen och gasta “Du slängde räkskal igååååår!” Jag vet inte om jag skulle bli rädd eller ärad…

  Men det var sinte så svårt sa du, så man kanske skulle försöka sig på en räksoppa från grunden.

  Ha en fin söndag!
  /Anna

Comments are closed.