Höstmys…

Blomma_1 Blomma_2 Blomma_3 Blomma_4

Heeeeeej på Er!

Tack för era tankar och ord om mitt förra inlägg.
Jag tar dem med mig, men lämnar ämnet här på bloggen iaf…

Som den sommarflicka jag är, har jag ju lite svårt att släppa taget om den…
Men jag vet ju att hösten knackar på dörren.
Kvällarna blir snabbt mörkare och mörkare.
Kylan kommer snabbare och vindarna är friskare.

Som ni förstått har jag ju totalt snöat in på färgen lila i år.
Vilken tur för mig att den är årets färg då;-)
Så man inte är helt ute liksom, he he, det vill man ju inte.

Men det är ju ändå ett ganska enkelt sätt att ändra om lite hemma.
De somrigaste kuddarna i köket ska bytas ut mot några i lila linnetyg.
Tyget kommer med mor ♥ far i helgen, så sen ska jag sy.
Det behövs ju oftast inte så stora medel för att skapa ganska stor förändring.

I går var vi på utvecklingssamtal för lilla loppan.
Lilla skruttfian som utvecklas och blir större och större.
Efter samtalet kom jag på att hon kan behöva en liten morot.
Barn av idag läser inte så mycket böcker, då de snabbt konkurreras ut av digitala medier.
Så för att få henne att läsa mer böcker har vi kommit överens om att om hon läser en bok i månaden ska hon få välja något roligt vi ska göra tillsammans,
eller nån liten sak som hon vill ha.
Lika väl som vi vill ha lite påslag på lönen för det där extra vi gör,
behöver ju även våra barn något att sträva mot.

Eller vad tror ni?
Hur får ni era barn att läsa mer?
Eller läser de redan mycket böcker?

Tisdag mina vänner. Och tisdag innebär frallefika på jobbet.
Som sagt, vi behöver alla morötter;-)

Ha de gott!

♥ Kramelikram Anna ♥

Blomma_5 Blomma_6

12 thoughts on “Höstmys…

 1. Mina stora behöver lägga sig en viss tid. Men det är ok att läsa en stund 😉
  Så får de sig en halvtimma bokläsning varje dag!
  Kram,
  Jenny

 2. Nu på sommaren blev det lite slappt med läsandet, men vi läser för sonen och från skolan har dom att läsa en stund varje dag!
  Visst är det bra med morötter!

  Kram Sandra

 3. Verkligen höstmys nu på kvällarna. Och så fint med sol på dagarna. En riktig toppenhöst än så länge 🙂 Vilka fina ruffs ljusstakar. Gillar!
  Hoppas du får en bra dag. Kram Josefin

 4. Vi läser saga på morgonen och kvällen. Moa har lärt sig läsa och läser “extra lättläst”, så himla sött när de börjar med det om du minns 😉
  Det är ju superviktigt att de läser böcker och bra upplägg ni har!

 5. Anneli Österström

  Härligt att du försöker inspirera med bokläsandet. Vi har nu 2 vuxna barn men läste för dem ofta och mycket vilket gjorde dem intresserade att själv läsa. Det hjälpte dem både med stavning och skrivandet, förutom nyfikenheten till att själv läsa. Skolan blev inte jobbig för dem när de hade glädjen i att läsa och lära. För dem är bäcker fortfarande viktiga, de köper, lånar och läser och det har nog grunden i hur vi uppmuntrade dem.

 6. Hej sötis!
  Jag glömde skriva en ny kommentar i går…♥
  men nu så…;)
  Jag ska strax åka hem från jobbet nu…hu vad jag snörvlar. är lite trött men mår inte så jätte dåligt faktiskt…bara så förbenat täppt…meeen det kunde vart värre..;)
  Vilka fina ben du visar i dag..;) ahahaa…undrarns just om jag skulle ta o samla ihop alla mina…haha..eller inte…då blir jag kanske lite rädd för mig själv..;)
  Va kul det är att gå på utvecklingssamtal då ens barn utvecklas åt rätt håll.
  Våra har alltid läst rätt mycket. Kajsa lite mer än rasmus.
  Jag tror att om man läser mycket för barn då de är små så följer det med dem hela livet. När kajsa var som värst läste hon jääämt. Jag minns då vi var på semester och hon till o med läste på vägen mot restaurangerna…vi fick säga åt henne på skarpen att hon skulle sluta läsa då hon åt och prata med oss i stället….haha…. men nu är det lilla telefonen som sitter fast i handen i stället…
  Fast hon läser fortfarande…men mer i perioder precis som för mig..
  Jag kan tänka mig att lilla T kanske skulle gilla att läsa ungdomsböcker nu som handlar om hästar….;) Sen är ett tips att ni har en bok då och då som du läser ur…ett kapitel varje kväll..som en mysig stund.
  sen säger de ju att det egentligen inte spelar någon roll VAD man läser utan bara ATT man läser…kan vara tidningar eller instruktionsböcker, recept eller noveller…..;)
  haha oj vad jag snöade in nu va?
  Ska alldeles strax sluta nu och åka hem o laga mat.
  I går gjorde vi din fisk som vi fick….mmmm så gott det var!
  kram sötis ♥

 7. Skulle våra barn få välja själva så skulle de välja paddorna framför en bok, utan tvekan. Men både jag och J läser mycket skönlitteratur och vi tycker att det är superviktigt att man läser mycket. Så det brukar bli högläsning vid läggdags plus att de också läser en stund själva.

  Kram Linda

 8. Så fina höstbilder Anna! Tur den är bra mysig inne om kvällarna iaf:) Det här med böcker ja. Jag tycker också det är så viktigt och just nu är Wilma i en bokperiod men hon blir ju äldre och lockas säkert av annat då så förstår ditt huvudbry. Men tycker er idé är bra, börjar hon bara läsa så förhoppningsvis är hon snart fast i boken och kan inte sluta:) Du kan ju berätta hur det går.
  Håller så med dig in inlägget innan. Skrämmande och fruktansvärt och undra vad det är för människor som röstar så. Blir ju rädd!!
  Och du, ditt kylskåpsinlägg. Jag älskar det för det är så mycket du!!!

  Många kramar!!

Comments are closed.