* Nyårstema 2013 *

Tema_1 Tema_2 Tema_3 Tema_4

Heeeeej,

Jag gjorde en helomvändning.
Bestämde mig för svart, vitt, silver & stjärnor till nyår.
Elegant och sobert.
För dukningen betyder nästan lika mycket som maten för mig.
Även ögat ska ha sitt.
Nya servetter i tyg från Bruka Design och en bit tyg som ska bli en löpare.
Fick även fler sopptallrikar från Bruka i julklapp av mor o far.
Så det blir alltså soppa till förrätt.

Brukar ni avge nyårslöften?
Det brukar inte jag.
Men i år behöver jag det.
De här mellandagarna har jag i ärlighetens namn inte mått jättebra.
Om sanningen ska fram.
Min mage tar stryk liksom mitt huvud.
Huvudet exploderar av tankar som gör det svårt att sova.
Jag ska bli  S N Ä L L A R E mot mig själv.

Det syns inte ofta så väl utanpå.
Men inuti bubblar det.
Hjärnstress.

Jag är en total känslomänniska.
För mig betyder det att jag baserar i stort sett allt utifrån känslan.
Vilket gör att jag ofta grubblar väldigt mycket.
Jag sluter mig.
Mår dåligt när människor far med osanning.
Kanske inte mot mig personligen.
Tror det bl.a beror på att jag en gång blev väldigt sviken.
Jag önskar ingen annan det.
Vi tacklar det olika.
Jag tänker och känner till 100%.
Jag är inte rationell eller logisk.

Jag är den jag är.
Men jag behöver bli snällare mot mig själv.
Det är det här livet vi har.
Mamma har nyligen opererats p.g.a av magproblem.
Krohns.
Varför vår mamma?
Väckarklockan ringer i mitt huvud.
Var snäll mot dig själv och din kropp.
Ät sådant som kroppen mår bra av.
Mer frisk luft.

Det är skönt att släppa ut en del av det som man funderar på.
Jag har inte alltid lätt för att uttrycka mig i tal.
Så mycket enklare att skriva det.

Nu när vi alla ska vara glada och tacksamma.
Och jag inte är så glad.

Men jag ser fram emot ett nytt år.
Ett nytt år med nya möjligheter.
Ett år som kan bli mitt.
Ett år som kan bli vårt.
Nu lämnar vi ett tufft år bakom oss.
Blickar framåt.

Var rädda om Er!

I morgon får ni se hela dukningen!

* Varma kramar Anna * 

 

Tema_5 Tema_6 Tema_7 Tema_8

16 thoughts on “* Nyårstema 2013 *

 1. Hejsan vännen!
  Vill börja med att önska dig en god fortsättning…
  Din nyårsdukning kommer säkert bli riktigt snygg och lite lik min…iaf i färgtemat, här kommer oxå dukningen att gå i svartvitt om vi ska vara här vill säga…det är inte helt bestämt men jag hoppas det…är ju en hemma tjej och piffar gärna inför olika tillställningar.
  Kram Ing-Britt

 2. Hej vännen, och god fortsättning till dig!
  Så fint du dukat, kommer smaka extra gott till den dukningen:)
  Du skriver så ärligt och fint, fortsätt med det. Jag är också känslomänniska där känslor ofta fladdrar utanför kroppen. Har precis lika lätt för att gråta och skratta. Så lyssna till din kropp och hjärna, tänk på dig själv och ta hand om dig. Det har jag försökt i dessa lugna dagar efter julen.
  Många kramar fredrika

 3. Det kommer ju att bli en kanon fin dukning 🙂 Jag tycker att dukningen kan få vilken enkel maträtt att smaka fantastisk… jag är ingen jätte matgourmet eller gourmetkock heller så ugnspannkaka hade tom suttit fint om man får duka fint 😉

  Du skriver så fint, blir alldeles rörd! Jag är också känslosam fast kan vara ganska “hård och kantig” utåt ibland, kanske när det går emot mig för att skydda mig jag vet inte?? men jag tycker att du har kommit en bra bit på väg med att ha dina mål föra att få 2014 att bli ett bättre år för dig/er…

  ta hand om dig och gör sånt som får DIG att må bra!
  Kramar Sandra

 4. Nää visst är det märkligt att vi har en förmåga att ta hand om oss själva i sista hand :((((
  Men som sagt det måste bli en ändring……. Även här hemma !
  Kommer att bli en alldeles otroligt fin dukning om jag känner fru Wahlstam rätt ;))

  Puss och Kram

  Thess

 5. dnyahuset.blogspot.se

  Så tråkigt att du inte mår bra. Men ett nytt år, det innebär nya möjligheter, nya tankar och förhoppningsvis ett bättre mående för din del. Säg nej till sådant som inte får dig att må bra. Tänk på dig själv för det finns bara en av dig. Ha nu en riktigt fin kväll!

 6. Hej Anna,
  Så vackra bilder med hyacinterna!
  Jag måste också tänka till under det nya året. Fastnar alldeles för mkt med telefoner o surfplattor m.m…Nu har jag bestämt mig! När jag är med barnen ska jag vara närvarande. Och flera kvällar i veckan, ska jag ge mig ut o röra på mig.
  Ska försöka iaf! 🙂
  Önskar dig ett riktigt gott nytt år och med många nya fina möjligheter o tankar! 🙂
  kramar Jenny

 7. Hej fina!

  Så bra att du bestämt dig för att vara lite snällare mot dig själv. Det är väl konstig egentligen att en så varm, godhjärtad, klok, omtänksam och alldeles fantastisk människa som du inte är likadan mot dig själv som du är mot andra;) Men det är ju tyvärr så, att vi får bli bättre på att ta hand om oss själva på alla plan!
  Jag är ju en känslomänniska precis som du så jag vet ju hur det är.
  Ta hand om dig nu och sätt dig själv i första hand ibland!!

  Stor kram fina!

  P.s dukningen kommer bli vacker som en dröm såklart!:)

 8. Du måste vara rädd om dig. Ta hand om dig själv och dina nära och ha en riktigt härlig nyårsafton. Fina ord och tankar du beskriver! Kram Stina

 9. Vara snäll mot sig själv är en väldigt bra tanke för kommande år, håller med dig!

  God fortsättning och Gott Nytt År!

  Kram N

 10. Hej Anna! Tack för din kommentar, blev så glad! Trodde knappt någon läste bloggen längre, med tanke på min dåliga uppdatering.
  Känner igen mig i det du skriver, jag är en sån människa som tänker väldigt mycket. För mycket. På allt o alla, inte alltid så bra. Ska försöka ändra på mig lite tror jag, för min egen skull! Kram till dig! Gott nytt år!

 11. Att vara snällare mot sig själv och sin kropp är väl ett bra löfte.
  Hoppas ni får en riktigt mysig nyår och så hoppas vi på ett fantastiskt 2014!
  Massor av kramar vännen!

Comments are closed.