Gjorde kola i helgen och det var verkligen ett toppenrecept!
Så jag delar med mig av det 🙂
Vaniljkola med flingsalt
1/2 vaniljstång
2 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
80 g smör
170 g glykos
3 dl strösocker
Flingsalt
Smörj en lagom stor form (en avlång sockerkaksform är lagom)
med matolja på sidorna och lägg ett bakplåtspapper i botten.
Dela vaniljstången, skrapa ur och lägg i en kastrull. med grädde, vaniljsocker
och smör. Värm på tills smöret har smält.
I en annan kastrull kokar du upp glykos, häll i lite i taget av sockret och blanda, låt sedan allt koka tills det fått en fin gyllenbrun färg.
Plocka upp vaniljstången från grädden och häll försiktigt i grädden i sockret och glykosen och koka igen till 123 grader.
Rör om mellan varven annars är det risk att kolan bränns i botten.
Häll upp kolan i formen, strö över flingsalt och låt svalna 3-4 timmar i rumstemperatur eller i kylen, då blir det lättare att dela kolan i bitar.
Lycka till!
♥ Och TACK så hjärtligt för alla fina kommentarer på vår bröllopsdag ♥
En fin fredag till er ALLA!
Stormar det hos er med?
♥ Kramelikram Anna ♥
5 thoughts on “Kanonrecept på kola!”
Comments are closed.