Så får man väl inte tänka…

DSC_3168 DSC_3169 DSC_3170 DSC_3171 DSC_3172

Heeeej,

Hemma hos mamma och pappa.
Där är det klart. I mina ögon.
Som i ett magasin.
Tänk den känslan att saker och ting är klara ändå.
De har nyligen gjort om i sitt vardagsrum.
Det som står på tur hemma hos oss.

Ibland känner jag en enorm frustration. Över att man inte bara kan göra klart.
Man sparar som en tok för att kunna göra i ordning rum för rum.
I vardagsrummet där vi har en bit betong synligt efter att en ny altandörr sattes in.
Saker man måste lära sig att leva med eftersom man inte kan göra allt på en gång.
Så kommer den, känslan av enorm frustration.
När man bara vill ha klart.
När man inte vill ha betong synligt längre.
Och när man renoverat vill man fixa lite och man vill gärna ha en TV-bänk som man inte haft sedan man flyttade in… Man vill inte ha sladdarna i en korg längre.

Sen skäms man.
Dumma Anna.
Som vet att hon kunde varit död.
Som vet att livet är skört.
Som vet att INGENTING är för givet här i livet.
Inte ens jag är det.
Som vet att materiella saker inte kan styra lyckan.
Så klart.
MEN frustrationen kommer utav att man inte kan leva ut alla tankar och idéer man har.
Det man vill och tycker är så roligt.
Inte denna månaden för vi måste köpa vinterdäck.
Eller inte denna månaden för vi måste serva bilen.
Eller inte denna månaden för vi måste köpa mer färg till huset.
Eller…

Dumma Anna som ju vet bättre, men som vill så mycket.
Ärligt, det är inte alltid kul att vara vuxen.

Förbjudna tankar som skrivs ner med svarta bokstäver.
För man ska inte, man får inte tänka så här.
I synnerhet inte jag, tänker jag.
Men jag är en människa likt alla andra, även om jag gått en match med döden en gång.
Jag vill inte göra det igen. Inte nu.
Absolut inte än.

Jag önskar bara för en liten stund ibland att man var lite klar.
Bara en liten stund tänker jag så.
Och jag säger det. Och jag skäms för det.
För så är det.
Man ska inte säga det, och man ska inte tänka det.

I andras ögon har ingen det klart.
De ska ju göra det och det och det…

Så nu är det sagt. De smutsiga tankarna i mitt huvud.
Sådant jag inte vill tänka.

Jag andas in. Ett djupt andetag och tänker på att snart ska jag på spa.
Med den finaste tjej jag vet.
Som ser mig som den bästa mamma som finns.
Det säger hon till mig.
Runt jorden och sen tillbaks igen.
Ja, jag vet…

Så, vågar du dela en förbjuden tanke du har?

♥ Kram Anna ♥

DSC_3173 DSC_3174 DSC_3178 DSC_3179 DSC_3180 DSC_3181 DSC_3182 DSC_3183 DSC_3184 DSC_3185DSC_3176

20 thoughts on “Så får man väl inte tänka…

 1. Oj vad jag känner igen mycket.
  Här ville vi ju hinna byta fönstrerna klart innan Ebba kom.
  Det hann vi ju….men alla fönster flyttades ut.
  Vilket innebär att foder, fönsterbrädor och lister ska special mätas, målas och sen pusslas på plats….vilket inte hanns med innan Ebba kom….så du kan ju tänka dig hur fint det är runt alla fönster här.
  Men Men, försöker tänka logiskt…men mycket svårt ibland…och mycket svårt att inte få det till “mannens fel” ibland med 😉
  Sunt är dock att erkänna att man stampar av frustration över det ytliga då och då, det gör oss till människor.

  Men oavsett så hoppas jag att du får en härlig start på veckan. Kram Malin

 2. Hanna

  Så fint de har dina föräldrar, förstår du vill också!
  Och så fick du mig att gråta såhär på morgonkvisten… 😉
  Men helt ärligt, ändrar man verkligen sina tankar när man gått en match med döden? Jag tror inte det. Man tänker likadant som innan. Tankar är inget man kan styra över, de vill samma sak som innan. Jag tycker vi har samma rätt som alla andra att tänka precis vad vi vill, att vilja precis vad vi vill, sen är vi en erfarenhet rikare och den kommer vi aldrig att glömma. Det kanske är lättare att för oss att värdesätta saker, att tänka till, att uppskatta på ett annat sätt, men jag tror ändå att våra tankar är detsamma. Vi vill också får ett slut, blir färdiga, så jag förstår din frustration. Men din tanke är inte förbjuden, jag tycker den är SUND!
  Ha det så fint fina du! 🙂

 3. Bettan

  Jamen visst är det så!!! Nånstans måste man behärska sig och stanna upp och bara vara glad och nöjd för det man har! Men alla är vi där ibland och bara vill så mycket och glömmer bort för en stund att sånt egentligen är så oviktigt. Att ha sina nära och kära omkring sig är ju ändå det viktigaste! :))

  Kram Bettan

 4. Jag tycker att du VISST får tänka så, vare sig din tuffa match eller inte! Och kanske t.om att du FÅR tänka så för att du faktiskt är värd en hel vägg och inte en betongbit, just bara för att du klarade av den där matchen! Tänk så istället!
  Klart man vill ha det fint, och FÄRDIGT runt omkring, annars blir man ju oxtokig till slut. Och det vore ju inte så bra menar jag… om du klarat av att besegra döden och får ett psykbryt istället, va, haha?
  Jag har också lite förbjudna tankar. På lördag fyller jag år och jag tycker att jag är värd en svart, blank sak som jag vill ska stå på uppfarten… Men det är inget jag BETT någon om. Det får helt enkelt bli en present från mig själv till mig själv!
  Men det får man väl inte säga högt för det kan ju sticka i ögonen på många och speciellt de som är troende av “Jantelagen”… uj uj.
  Men men, om den inte står där på lördag, så ska den banne mig stå där innan året är slut i alla fall. Sen får man tycka vad man vill om det. Punkt slut.
  KRAMAR till dig!
  Judita

 5. Åh jag kan bara hålla med! Jag suktar oxå efter mycket, hela tiden… Men visst är det viktigare att alla är friska o mår bra! Jag tror att det alltid kommer vara så här att man önskar att man hade liiite mer pengar!
  Kul att du tar upp detta, jag har en känsla av att alla i bloggvärlden har mycket pengar, “bara jag” som handlar budgetvarianter 😉
  Ha en fin dag, kram Suss

 6. Åh, vad fint dina föräldrar har det. Känner igen mig så i det du skriver men tyvärr är det nog så att man aldrig känner sig färdig eller nöjd, oavsett hur mycket pengar man har, då skulle man nog vilja ha något annat istället, nytt hus, större båt, ny bil osv. Det fina är ändå att man sätter ett större värde i det man har fått kämpa för och sett fram emot att köpa när man väl ha det i sin hand. Men visst skäms man för att man aldrig blir riktigt nöjd, särskilt när tänker på hur lyckligt lottad man är just nu när alla är friska.

  Tack snälla att du gjorde mig uppmärksam att bilden inte fanns där. Kram Therese

 7. Hej fina du !

  Visst förstår jag dig !
  Och även det att du har varit sjuk så kan man ändå hamna i dessa tankar…der är nog ganska så vanligt att vi var och en gör det.
  Man drömmer , man vill och så är det ju att man får göra sakta men säkert.
  Ändå försöka se det som man hR istället det man inte har.
  Det som man har gjort.
  Ett vra sätt är att se tillbaks i bilder och inse att man har kommit långt.
  Jag tycker ni har det aå fint där hemma ! Kanske vlir man ivland hemma blind ? :0
  Jag vill ju ockaå !
  Jag vill mycket ….jag vill få klart. Jag vill både mer pengar och tid att hinna snickra.
  Tänk och få kakelugnarna på plats,och hela det andra halvan av nedre våningen,gäattoalett mm…
  Du ser listan kan bli lång men jag försöker påminna mig att det är lyx att ha rinnande vatten i köket ich inte behöva springa till badrummet att hämta det 😉
  Det var aå länge …..
  Ha nu en fin vecka och tankar har vi rätt väl att ha ? 😉
  Så fint dom har i sitt vardagsrum…
  Kraaam på dig

 8. Hej! Jättefint rum du visar! Dina föräldrar har verkligen gjort det fräscht och vackert. Vi hann göra ALLT i huset innan barnen. Men med för lite sömn och för mycket stress under många år tog ut sin rätt senare. MEN! Ni kommer att göra lika vackert i vardagsrummet som resten av huset. Låt det ta tid och blunda inför väggen innan det är dax. För betongväggen finns kvar att lägga energi på men barnen växer, förädrar blir gamla och livet snurrar på. Jag har också alltid en massa nya projekt jag vill genomföra. Och just då är det superviktiga. Men om jag backar lite och tänker efter så är gräsliga väggen obetydlig gentemot livet i sig! Att vara inredningsnörd är lite av en förbannelse! Nu blev det ett långt och snurrigt inlägg! Kram Anna

 9. Oj så fint de har dina föräldrar. Visst får man ha sådana tankar som du, men jag förstår att det blir en jobbig tanke när det enda man är lycklig över är att man lever. Men jag tror att någongång måste man få önska mer här i livet även fast man bara är glad att få leva. Tänk Maslows behovspyramid. När man är längst ner då är man nöjd med tak över huvudet och mat på bordet. Ju högre man kommer i pyramiden ju högre önskningar och behov har man och bara för att du varit längst ner ett tag, betyder det inte att du slutat leva utan du tar dig upp på pyramiden igen och därmed fler önskingar. Men det bästa är ju att du reflekterar över dina tankar..
  Kram fina Anna.
  Helena

 10. Otroligt snyggt! Vilken inspiration att kliva in där.
  Men du, du får se allt som ni HAR gjort som något positivt. Men jag förstår din frustration. Klappa dig på axeln för ni har ett fantastiskt hem 🙂
  Kramar

 11. Å så fint dom har! 🙂
  Kul med föräldrar som gillar inredning, det gör inte mina, dom har en salig blandning av allt – rörigt!

  Men du, sluta!!!
  Du har all rätt till dina tankar, oavsett vad du gått igenom…
  Blir så ledsen för att du “trycker ner” dig själv pga av det hemska du upplevt. Förstår ju hur du menar, men nej, sluta! :))
  Materiella ting kan göra en glad, så är det bara. Visst är livet mycket mer att vara tacksam över. Men även det lilla..
  Fina du <3

  Kram kram

 12. Hejsan där!
  Ja men visst är vi många som känner samma frustration som du. Man vill ju ha allt färdigt på en gång och tänk om man kunde vinna lite någon gång..tänk om. Skulle man bli lyckligare då? Kanske skulle det underlätta en himla massa och jag intalar mig att jag skulle fortsätta jobba som vanligt men njuta lite mer. Jobba sig rik kommer nog aldrig hända:) Men jag har det nog ganska bra men visst vill jag ha massor gjort här och helst det där huset jag visade på bloggen häromdagen.
  Ha det så fint nu Anna.
  Kram jennie

 13. Klart att man får tänka så!! och acv kommentarerna att läsa så är du banne mig inte ensam!!! 😉
  Jag kan ju förstå hur du tänker med att du gått en match redan och vet hur skört livet är, men det är väl då vi måste leva här och nu! Ytliga saker kan få mig otroligt lycklig, ja det kanske låter dumt det med men om jag har fint runt mig och oftast städat så mår jag bra! det kan lika väl vara en rea kudde från HM som en designkudde från ja Himla, DAY vad som, som pryder min soffa fåtölj….
  Jag gastar efter ett nytt kök, kräks på det vi har!! Ett standard Ikea! Vårt hus är 4 år gammalt alltså ett nytt kök, nu är det så att vi är andra ägarna, första ägarna sålde efter 6 mån… men med ett nytt kök redan så är det ju inte så att man bara hostar upp ett nytt för att JAG VILL ha det… men det är något jag drömmer om och lätt skulle kunna prioritera för annat, men så kommer förnuftet in… det är ju “bara” fyra år… men vem vet! Vi lever här och nu…

  Kram Sandra

 14. Så bra skrivet!! För visst får man känna så. Och man får säga så också. Vi är inte mer än människor och när vi lever i vardagen blir allt annat, som faktiskt är det viktigaste när det kommer till kritan, så väldigt långt bort. Det är inte det man ser utan det är sladdhögen eller tv-bänken man inte har. Jag är precis likadan. Precis. Jag vet inte vilken match du gått men jag är glad att du idag verkar må bra och du får ändå känna och tänka det som kommer över dig just när du ser sladdarna.

  Fina du, du har uttryckt det många av oss känner!
  Kramar fredrika
  (förresten har din mamma det jättefint OCH det har du med)

 15. Tror de flesta av oss suktar efter vissa sakliga ting och vill ha det som glittrar i våra ögon även om vi vet att lyckan inte finns i det sakliga. Men man måste även kunna få önska sig saker och känna en enorm lycka när man får den där efterlängtade mattan eller väggen…eller såna där snygga träljusstakar som din mamma har ;).
  Men en sak är säker och det är att du nu fick mig att känna mig väldigt rik och imorgon ska jag nog ge mina skatter en extra varm kram (de sover ju nu). Fast det är klart krama mannen kan jag ju göra ikväll redan…hihi..
  Ha det så gott och önska på du, kram Ing-Britt

 16. Men det är ju precis så det är. man balanserar som en tok mellan önskan och att vara lycklig över det man har. Känner helt klart igen mig. Har ju varit knalldålig sen den 5 september och fram till i fredags fanns det bara en önskan what so ever….bli frisk, slippa värken, få tillbaka mitt vanliga liv. och så blir man lite bättre och vips, då hittar jag massor av saker jag vill köpa, göra, fixa – name it. Grrrrr…blir så trött på mig själv. Kram Mia

  http://bloggmorsorna.se/happyvardag/2013/10/22/golfanka-det-ar-jag-det/

 17. Så träffande! Visst har vi alla dessa “smutsiga” tankar. Viljan, önskan, drömmen och verkligheten är inte alltid i fas. Jag kan bli så frustrerad på mig själv att jag inte kan bli klar, nöjd liksom! Nä då kommer nästa idé (läs infall) och jag måste bara prova. ….Ja, det tillhör väl att vara lite crazy, inredningsnörd som man är =)
  Tack för att du delar dina tankar!
  Kram
  A

 18. Känner igen det! Vi skulle tapetserat och gjort om i vårt sovrum för 1,5 år sedan när vi flyttade in i vårt nya hus. Den lexington- marina stilen som vi har på kuddar och överkast matchar inte riktigt med rummets tapeter. Fortfarande är det gul,söt tapet med blommig bård!!! Inget jag själv skulle valt. Kanske till jul…. eller efter;-)

Comments are closed.