Lyxa till vardagen!

Dukat Basilikasas Rif fat Mat Recept
Receptet kommer ur boken “Monikas vardagsmat” av Monika Ahlberg. En fantastisk kokbok som jag varmt rekommenderar!

 

Halli hallå!

Låter hurtigt denna tidiga timme, men jag tillhör inte kategorin som studsar upp ur sängen på morgonen.. En riktig tröttkeps är vad jag är på morgonkvisten. Inte konstigt att fialisaskrutt drar täcket över huvudet och bara vill sova vidare när vi väcker henne…
Tänk den som fick sova till si så där sju varje morgon iaf… Ja vardagarna då;-)

Hellre är jag uppe på kvällskvisten och pular med lite av varje… Men min man påminner mig om att jag behöver sova i tid som tur är.
Sömn och mat, tänk så viktigt det är för vår hälsa. Jag lägger därför en hel del tid på matlagningen varje dag. Laga och äta är inga problem, diska är väl inte med på listan “topp tio roligaste hushållssysslorna” precis.

Igår var det iaf fiskdag här hemma. Åtminstone en dag fisk, en dag kyckling, en dag vegetarisk och en dag kött.  Fisken igår fick många kastrullpoäng av både man och dotter, och det gör det ju roligt att lägga ner lite extra energi på maten. Sen tycker jag att det man har i skåpen ska användas, så fram med fina uppläggningsfat och duka lite vackert varje dag! ♣

Då var det torsdag och en efterlängtad helg finns i sikte!

♥ Kramelikram Anna ♥

11 thoughts on “Lyxa till vardagen!

 1. Den boken fick jag i julklapp! Vad kan du mer tipsa om för bra recept från den? Jag behöver bli inspirerad…
  Ha en bra dag!

 2. Vilka fina bilder på mat och dukning!
  På vardagarna blir det bara lite enkelt framför TV:n. Men det är roligt att lägga ner lite mer tid på matlagning och dukning på helgerna. Jag är mest förtjust i dukningen och mannen i matlagningen. Men ingen av oss är förtjust i disken…

  Kram Agneta

 3. Hej snuttelisnuttan!

  Åå vad jag känner mig hemsk som i går köpte färdig mat med mig hem och allt som oftast kokar makaroner o steker köttbullar till kvällsmat…hmm..
  Måste nog bättra mig!!
  Så fint du dukat och den där rätten lät ju himmelskt god!
  Va skönt att det varit lugnt för lillfia men stackars liten med huvudvärk.
  Jag och min prinsessa är ju ensamma hemma eftersom killarna är på sin resa nu så jag hoppas hon är hemma ikväll så vi kan mysa lite..;)
  Snart dags att ta promenad med Sally och åka iväg o köpa lunch. Ingen matlåda med i dag..:( Va mysigt det lät med månskenspowerwalk. Duktigt!!
  Torsdag redan..å jag är i full färd med att smida planer för allt jag ska hinna i morgon.. haha..listan är redan på tok för lång…att man aldrig lär sig!
  är du ledig fredagar nu?
  Visst var det sista lördagen i sept som du kommer?
  kraaaaaaaaaam Katarina

 4. Klart att man måste vardagslyxa 🙂
  Jag älskar fisk… kan äta det varje dag! minst tre dagar blir det iaf!
  Kan man fråga här? då vet du ju hur sjukdomar påverkar familjen och nära och kära… Det måste ha varit tufft att gå igenom, skönt att allt slutade bra! Var detta innan Tyra?
  Ha en fin torsdag!

  Kram Sandra

 5. Jag måste bara köpa boken till mig! Jag har köpt en boken i present och nu vill jag ha en själv också. Tycker den verkar bra eftersom det oftast inte är en massa ingredienser i recepten.

  Ha det fint! Kram Therese

 6. Hej de där såg allt gott ut o att lägga upp extra fint gör ju de hela ännu bättre.

  Du har nå att hämta inne hos mig 🙂

  Kram Camilla

 7. Här har du en till som gärna dröjer sig kvar i sängen på morgonen… är lite avis på mannen som bara kan studsa upp liksom. 😉
  Oj, vad det såg gott ut det där! 🙂
  Trevlig helg,
  kram Jenny

Comments are closed.