Vänner…

Blasinge_1 Blasinge_2 Blasinge_3 Blasinge_4 Blasinge_5 Blasinge_6 Blasinge_7 Blasinge_8 Blasinge_9 Blasinge_10 Blasinge_11 Blasinge_12 Blasinge_13 Blasinge_14 Blasinge_15 Blasinge_16 Blasinge_17 Blasinge_18

 

God morgon!

Igår var vi hos fina vänner i Bläsinge på östra sidan av Öland. En söt liten fiskeby med en härlig sandstrand. Igår hade det blåst in mycket tång så det var bara barnen som inte bangade på att bada;-)
Vi hade en fin dag och kväll tillsammans. Tack ♥

Igår fick jag även reda på att en av min systers närmsta vänner fått cancer i magen. Jag gick på Maxi när min syster ringde och vi pratade och först kunde jag inte riktigt ta in vad hon sa… Sen ringde jag upp och blev så ledsen för det kändes som att jag liksom inte fattade först. Min syster känner ju mig vid det här laget och vet vad som snurrade till.
Men så handlar det också om att jag inte först tänkte på vad hon behövde, och det var inte alls meningen.
Saker händer i livet som vi KAN påverka med vår tanke. Vi ställs inför situationer och vägval där vi MÅSTE göra ett val. Man kan välja att bekämpa och gå vidare ELLER gå ner sig totalt… Den här tjejen har envisheten i sig och har helt rätt inställning som min syster berättade. Men det här är också en situation som man inte till fullo kan styra över själv och det är det som skrämmer mest, tror jag (så kände iaf jag). Man måste lita på expertisens kunskap och göra det de säger.

Så därför tänker jag på hur viktigt det är att vi själv väljer att ta oss igenom svårigheter, för det drabbas vi alla av. Men tänk på att många gånger kan det handla om saker som vi KAN styra över och då göra det. “Jag kan och jag vill gå vidare, det är ju mitt liv det handlar om!”
SEN ska det även tilläggas hur viktigt det är med de som finns där runt omkring en. De som peppar och ger kickarna, som säger: “Kom ingen nu, du fixar det här!”

När jag var sjuk och vänner kom på besök och pratade om vardagliga ting och om problem de hade så sa de ibland: “Å nej, jag ska inte tynga dig med mina bekymmer du har nog med ditt eget.”
Nej, så är det inte alls. Jag ville höra om livet som faktiskt pågick utanför sjukhuset. För man kan inte grotta ner sig i sig själv, det finns ALLTID nån annan som har det värre. Och det gäller att välja LIVET!

Så om jag kan vill jag skicka ut energi idag, energi att besegra det man kan! För det kan man!!!

♥ Varma kramar Anna ♥

3 thoughts on “Vänner…

 1. Otroligt vackra foto…
  Ooooo…Jaaa,du har så rätt i det du skriver & denna hemska sjukdom har jag alttför nära,men…Positivitet,humor mm är otroligt viktigt & viljan//Kram Annmi

 2. Halloj! Kul att du hittade till mig så att jag kunde hitta hit, till din jättefina blogg! Vilka bilder! WOW!
  Tänkvärt det du skrev om vänskap o svårigheter. Ska ringa en vän nu som jag tror behöver mig, tack vare att du gav mig en spark i baken! För det är som du skrev, ibland vet man inte vad man ska säga men huvsaken är ju att man finns där o ger stöd.
  Kram och ha det så fint!
  Judita

 3. Det är så fruktansvärt och framför allt när det kommer till yngre personer.
  Men som sagt viljan är jag övertygad om är det absolut starkaste vi har.
  Min egen mamma överlevde pga av sin envishet har läkarna sagt henne.
  Och då hade hon endast 7% chans att överleva och klarar det <3.
  Jag hoppas verkligen att det ordnar sig för henne.
  Och du….så härliga bilder på alla stenar :))))

  Kram Thess

Comments are closed.