Sylta och safta!

Jordgubbar Sylt_1 Sylt_2 Sylt_3 Sylt_4 Saftmaja

Hej hopp!

Men det är inte alls så hurtigt som det låter kan jag meddela!! Fy bubblan så kladdigt och klibbigt det är i köket nu… måste sätta mig en stund och ta igen mig…samla kraft för att sanera köket och städa av resten av huset. Phu!
Näää, nästa gång tar jag ett par liter åt gången och gör lite sylt och saft då och då. Nu har jag testat att göra rårörd saft med, det kanske tom blir bättre än med Saftmajan. Känns som att det är saftkladd över hela köket och det är inte riktigt min melodi…

Eftersom det skulle vara mulet hela dan idag, tänkte jag att jag ju lika gärna kunde stå och kladda med detta. Men det har ju varit strålande sol hela dan!! Så nu vet jag till nästa gång;-)

Dax att lyfta på rumpan och S K U R A!!

Ha en fin onsdagskväll!! Tror det blir att provsmaka limoncellon som blev klar idag;-)

♥ Kramelikram Anna♥

Syltosaft_1 Syltosaft_2 Syltosaft_3 Syltosaft_4 Syltosaft_5

12 thoughts on “Sylta och safta!

 1. Men det känns skönt då det är gjort. Fast det är klart… dåligt väder är att föredra då man pysslar inne med sånt där 🙂
  Kram

 2. Vad härligt med en massa härlig egenproducerad sylt och saft.
  Men det är klart kladdet är väll kanske inte riktigt lika roligt ;)))
  Nu har jag jobbat sent ett par kvällar men är nu ledig torsdag och fredag och på fredag lämnat jag och Janne Ella hos Farmor och tar en tur med bilen till Jönköping för en hel dag bara han och jag.
  Hoppas att ni har det bra i värmen.

  Kram Thess

 3. Lena Ohlsson

  Hej, sånt där kladd har jag gjort mycket i mina dar. Men ett tips har jag: frys ner alla bären när du plockat dem i stora påsar, ta upp senare i höst och gör så mycket du orkar åt gången. Saftmajan gick varm här i köket om höstarna.Då var det ju bara bra med värme!För visst är det gott med hemlagat! Både saft och sylt- det vill ju i alla fall barn ha.
  Läser gärna din fina blogg, du bor ju inte så långt från mig i Blekinge…
  Sommarvarma hälsningar Lena

 4. Jessica

  Vilka underbart somriga bilder! Finns det något godare än hemmagjord saft serverat i fina glas?! Det och allt det vackra som jag förstår att du har att vila ögonen på när den avnjuts… Det är livskvalitet! Tack för att du delar med dig. Njuter!
  Kram Jessica

 5. Men så huslig du är!

  Trosa-tips önskades och här kommer några 🙂

  Glass skall avnjutas på Bomans café och glassbar, ligger längs med kanalen. Trevlig miljö och GOD glass.

  Inredningsbutiker finns det flera. Jag gillar Lusthuset och Darlingsdesign bäst. De ligger centralt och bredvid varandra.

  Skostället har fina skor och rea just nu.

  Mina favoriter att fika på är Marsipangården och Hannas café. Hannas ligger längs Trosa ån vid sidan av bokhandeln. Marsipangården ligger nära inredningsbutiken Lusthuset. Två fik helt olika varandra men väl mysiga och med en massa gott.

  Ta er ned till hamnbodarna, där är det mysigt.

  Matställen finns det gott om. Antonskrog och Bomans och Fyren och Tullhuset och Fina fisken är några alternativ 🙂

  Ha en trevlig dag

 6. Åh vad gott, men synd att det ska kladda så himlans mycket. Jag har inte gjort saft i år och inga jordgubbar har jag heller. Limoncello gjorde jag förra året, och den står i kylen men vet inte om den går att dricka efter ett år, vet du?
  Kram Helena

 7. Då vet jag ju nu varför jag varken gör hemmagjort saft eller sylt (fast det är då fasligt gott)- för allt kladd! Haha!… Inte min melodi heller.
  Önskar jag kunde strunta i sånt och att hällen kommer att ta stryk av allt smält socker, men… fast man vet aldrig. Kanske står jag där snart med förklädet och uppkavlade armar!
  Kram kram! Judita

 8. Åh, har sagt flera gånger att jag måste testa det där.
  Men så kommer det saker i mellan.
  Kräm har ju övats på i år iallafall, saft, marmelad och sylt får vi ta till framtidens spännande husmors-experiment.
  Men misstänker att det smakar extra gott sen efteråt iallafall när man gjort det HELT själv, och utan konstiga konstgjorda e-ämnen.

  Tack så mycket för de fina grattishälsningarna, vi lever vidare i vår mirakelbubbla och njuter av våra två små underverk.
  Ha en fortsatt skön vecka, kram Malin

 9. Det blir ju gärna lite stökigt och kladdigt när man saftar och syltar, men gjort är klart godast. Jag försöker göra i omgångar.

Comments are closed.