Gilla lammkött ;-)

Kok_1 Kok_2 Kok_3 Kok_4 Recept Gronsaker Tyra_1 Dukat Tyra_2 Salsa Mat
 
Igår kväll blev det lammfärsburgare i pitabröd, åhå va gott det var!!!!

Go’ middag på Er!

Jag ska erkänna att jag inte gjort på många knop idag än inte. Kroppen är allt lite mör efter gårdagens E N O R M A rensningsinsats från fru Ekenäsliv 😉 Fönstret i vårt sovrum ställdes på vidgavel och jag hystade ut saker så grannarna undrade säkert vad som pågick. Kan lugna alla med att min man är kvar, jag var inte småtokig på honom och kastade ut saker i ren agression 😉 Just nu är han ute i regnet och snickrar på garaget, jag ska alldeles strax göra lunch här.
Tänk, jag tömde säkerligen 10 flyttkartonger med skrot igår. En del lades i en hög till tippen och en del till loppis och ett fåtal saker fick vara kvar, men de är lätträknade ska ni veta 🙂 Hela jag känner mig så mycket lättare nu!! Nu återstår bara ett utrymme att rensa och det tänkte jag ge mig i kast med efter lunch!
Men inte nog med att jag rensade, jag städade resten av huset, tvättade och putsade två fönster, så duktighetsfaktorn var hög igår. Med andra ord kan jag ta det liiiite lugnt idag och tycka att det är ok;-)

Apropå lammkött så gillar jag det i alla former, i synnerhet min man som ju faktiskt är 9 år
Y N G R E än mig, så absolut jag håller med, han har gjort ett kap 😉 Jodå, jag med helt klart!
Lammfärsbiffar med vitlök och spiskummin med en tomat- och avokadosalsa, egenodlad ruccola och mango chutneysås i pitabröd fick bli fredagsmiddag igår. En riktigt hit för både stor och liten i vår lilla familj!

Nähä mina vänner, magen börjar kurra på mannen i regnet, dax att fixa fram lite torsk simsallabim!

I Ekenäs regnar det idag, hur har ni det hos er??
Hur eller hur får ni ha en synnerligen skön lördag ♣

♥ Kramelikram Anna ♥

PS: Det finns några Eldsjälar som gör ett enormt arbete för barn i Uganda. Hjälp dem att hjälpa och skänk en liten slant. Ingen kan göra allt, man alla kan göra något, eller hur…
Klicka här för att se hur du ska göra, det är sista dagen för insamlingen idag!

6 thoughts on “Gilla lammkött ;-)

 1. Hejsan!
  Såg onekligen riktigt gott ut det där och så söta bilder på lilltjejen.
  Skönt att få så rensat som du gör det nu. Du ger allt lite insperation att börja tömma i vråna :).
  Här har vi ännu sol och varmt men det skulle kunna bli regn framåt kvällen.
  Ha de gott, kram Ing-Britt

 2. Så gott det ser ut på dina bilder! Lammkött är verkligen så gott. Tyvärr är det bara jag och Lina här hemma som gillar det så det blir inte så ofta som jag skulle vilja. Men när vi grillar kan ju var och en välja det den gillar bäst. Vad duktig du varit med utrensningen! Förstår att det måste kännas skönt. Feng Shui är inte att förakta. 🙂 Tyvärr har inte jag varit så flitig som jag tänkt, en och annan vrå har fått sig en rensning men mesta tiden har ju gått till vårt poolprojekt. Sååå mycket att fixa med och slitigt.

  Hoppas din helg blir härlig!
  Kram Linda

 3. Vilka underbara bilder, det Anna, Jennie och Victoria gör för barnen på Bristol är fantastiskt och beundransvärt. Ha en fin lördagskväll

 4. Det såg galet gott ut.
  Men kan erkänna att här äter vi aldrig lamm. Mest för att frun i huset är uppvuxen
  med får och ursöta lammungar som vi mest hade som sällskap då de betade av allt som inte hästarna åt.
  Och minns än klumpen i magen när vi ibland var tvungna att skicka vissa till slakt.
  Men ju äldre jag blir desto nyfiknare blir jag (och så ändrar man ju lite tankesätt med att bättre att äta det som går när man ändå måste avliva).
  Så skönt att rensa ur, det skulle behövas lite här och var i gömmorna också.

  Hoppas ni får trevligare väder idag, kram Malin

 5. Hej vännen.
  Nu har jag läst ikapp lite hos dig, känns som evigheter sedan jag var inne och läste bloggar nu.Vad vackert ni bor där i Ekenäs!! härligt att ha havet så nära, det kan jag sakna lite för det är ju något speciellt med havet:) Flitiga du som städat och rensat och kastat å allt!! Inte konstigt du är trött hihi. Det skulle jag definitivt oxå vara, igår var en riktigt trött dag, då hade jag ändå inte gjort jätte mycket..nästan så där så man somnar vid matbordet:0
  Fina lampor du lånade hem till din fina veranda där, har aldrig sett dom innan faktiskt.
  Jo men du visst var det lövkoja jag köpte för några dagar sedan, jag satt här och du vet ju mitt minne.. tänkte att ja men de är ju lika riddarsporrar men så kom jag till affären och kom ju på att de hette lövkoja, riddarsporrar är inte så platta blommor på utan mer lite ihåliga liksom.. Usch vad senil man är.
  lamm är ju förresten super gott, mannen har köpt hem lammracks som vi grillat flera gånger,sååå gott! Ja du e rolig du hihi du har då verkligen hittat rätta lammköttet du.. i mannen där:)
  ha en fin dag vännen.’
  Kram Jennei

 6. Fina bilder och gott ser det ut! Skojigt med ortnamnet Ekenäs, vi har en stad i södra Finland som heter så – men jag bor i Lovisa, lite längre österut längs kusten.

Comments are closed.