Fläderfrossa…

Flader_1 Flader_2 Flader_3 Flader_4 Flader_5 Flader_6 Aker Flader_7 Saft Himlen Korg_1 Korg_2 Flader_8 Flader_9

 

God morgon finingar!

Kan inte låta bli att bli lite full i skratt när jag tänker på hur det ska gå på jobbet idag… Jag mår ju liksom bra igen och kan jobba, även om rösten inte är som den skall. Det är bara det att jag är väldigt beroende av min röst på jobbet… Halva dagen sitter jag i Servicedesk och ska svara på samtal… Jag får nog vara lite backoffice idag och hantera mail istället och hoppas att det är lugnt på samtalsfronten 🙂

Igår tog jag med tösen och hennes kompis på en liten promenad och picknick. Jag hade allt en baktanke för jag ville plocka fläder;-) Så medans de lekte på områdets lekplats plockade jag fläder så gott jag kunde en liten bit bort.
När jag var klar tog vi en liten fika i gröngräset. Efter det lekte de en stund till medans jag latade mig på filten och tittade upp på den vackra skyn…

På fredag när vi kommer hem kan jag tappa upp saften. Nu är lillfia hos farmor medans vi jobbar några dagar till. Hörde minsann talas om fika på stan och bada i badkaret och massa mys… Tänk om man var 8 år igen 😉

♥ Kramelikram Anna ♥

15 thoughts on “Fläderfrossa…

 1. Vilka fantastiska bilder du bjuder på! Tyvärr har vi ingen fläder här omkring, så jag får passa på att njuta av dina bilder här istället. =)
  Nyfiken på vad det är för roligt du fått snickrat och håller på att måla, Ernst har verkligen massor av fina idéer man kan inspireras av! =)
  Gott att du mår bättre och kan vara på jobbet, fint att kunna hoppa in i en annan roll en stund så att du kan spara på din röst tills den är tillbaka ordentligt igen.
  Ha en härlig dag!
  Kram Petra

 2. Åh, ska du göra flädersaft? Det är väl världens godaste saft! Krya på rösten nu, så du klarar dagen… 🙂 Vilken vacker midsommardukning!!!!

  Kraam
  Petronella

 3. Tusen tack för tipset! Har mailat din svärfar. :0)

  Hoppas att dotra dins op går galant, vilket den kommer att göra. ;0)

  Sen måste jag bara fråga om ni bor i närheten av Dörby och/eller Hagby? Jag har släktforskat en del och mina anfäder på farmors sida kom därifrån.

  Kram Linda

 4. Hej Anna!
  Härliga bilder!! Skönt att du också får gå på ledighet snart! 🙂
  Jag ska ha semester i 3 veckor, tänkte jag skulle ge mig på att måla lite möbler 🙂
  Du får hälsa din lilla tös, hoppas allt går bra med operationen! Ska ni vara hemma i sommar eller blir det någon resa?
  Kram på dig!

 5. Vad mysigt! Kanske skulle göra lite flädersaft i år, om inte myrorna har bosatt sig i blommorna.

  Byggkillarna som byggde vårt hus byggde även altanen och pergolan. Nu får de gärna bygga ett växthus också 😉

  Kram Therese

 6. AC

  Stackars dig som blev sjuk till midsommar. Inte vad man önskar precis. Skönt att du nästa är återställ i alla fall.
  Ljuvliga bilder!!!
  Jag börjar min semester om två veckor…….
  kram
  AC

 7. Satt just och tänkte på att det var dags att göra flädersaft. eller rättare sagt: är det redan dags hehe! Det är så mycket som ska fixas nu…skönt att du snart har semester, det har jag med!

  kramen

 8. Tack goa du för så fina kommentarer om vår trädgård och framförallt köksträdgården. Vi trivs som fisken i vattnet hos oss ute nu, inte mycket som fattas.
  Vår fläderbuske har fått en blomma som står i blom med men resten är bara knopp. Får låta bli denna och invänta de andra innan safttillverkningen startar. Vår buske är nog bara ca fyra år och för första gången blommar den så pass mycket att det blir saft. Härligt och som jag har väntat.

  Kram Teres

 9. Ja, det var fläderfrossa! Jag har bara druckit flädersaft från affären.
  Det låter mysigt hos farmor! Skönt med semester snart. Jag jobbar två veckor till.

  Hoppas att din röst kommer tillbaka!
  Kram Agneta

 10. Ja jag tänkte ta och plundra fläderbuskarna här borta vid vägen någon dag när jag tror att ingen ser mig ;))
  Härliga bilder på vacker himmel och fina fläder blommor 😉

  Kram Thess

 11. Vilka vacka bilder du fotat!
  Flädersaft är ju så gott! Vi planterade en fläderbuske på landet för två år sedan och som det ser ut nu har vi nog blomklasar så det räcker till en omgång saft 🙂

Comments are closed.