Många tankar och stora funderingar…

Ffika_1 DSC_9932 Fika_3 Kok_1 Kok_2

God torsdagsmorgon på Er!

En efterlängtad helg ligger snart framför en och det är lite sömn som behövs tas ikapp för den här människan. Den här veckan har jag haft ett eeeeeenormt sötsug, ibland är det bara så. Har dock inte proppat mig full med fika dagarna i ända, men till helgen ska allt lite fika avnjutas! 🙂

Har gått och funderat lite… Har ni läst Mia Skäringers artikel om hennes syn på Lycka: http://www.expressen.se/kronikorer/mia-skaringer-lyckofasaden-tar-dod-pa-oss/
Det är en riktigt bra artikel.
För inte sjutton är varje dag heeeeeeelt fantastisk och allt och alla är såååå bra och fina, men handen på hjärtat, nog fasen går allt lite upp-och-ner???
Jag är inte perfekt, jag är inte världens gladaste fru 24/7, jag är faktiskt bara människa. Liksom min man är det. Liksom dottern är det. Ibland är jag tjurig som få, ibland är min man lite hopplös, ibland är dottern bångstyring som få.
Men tack o lov är ju inte de dagarna övervägande, men man måste tillåtas ha dem ändå.
Det är väl därför det heter i nöd o lust. Man tar motgångarna tillsammans och blir starkare ihop. Man måste ändå fokusera på det positiva!
Även om jag varit sjuk så kan jag tänka på världsliga saker och önska mig materiella ting som att jag så heeeemskt gärna vill ha den där lampan, eller ett nytt soffbord eller en ny TV-bänk, ja faktiskt.
Jag kan erkänna att jag blir GLAD när jag kan köpa mig den där lampan som jag suktat så efter, men oftast har jag kämpat för det. Jag kan inte bara gå och köpa det jag vill ha, men oftast kommer jag på en lösning för att det ska gå. Det är då jag säljer saker;-)

MEN, jag tänker ändå många gånger på hur bra jag har det. Hur mycket jag uppskattar det liv jag lever, för det gör jag verkligen. Och jag kan plågas av ett hemskt samvete för att jag inte kan hjälpa all världens barn till ett drägligt liv… Men tyvärr kan man inte hjälpa alla, men alla kan göra något. Och det där något kan få så STOR betydelse för någon som har det så mycket sämre än vi.

För visst är det så att allt man önskar är bara att alla man bryr sig om ska må bra och få vara friska eller hur? Och ibland tror jag det skulle vara befriande för många att släppa lite på fasaden och inte låtsas. Vi är ju bara människor eller hur?…

Nu ska den här människan, som är långt ifrån perfekt ;-), ta itu med denna torsdagen, veckans sista arbetsdag, och göra det bästa av den!

Må gott!

♥ Kramelikram Anna ♥

9 thoughts on “Många tankar och stora funderingar…

 1. Kunde inte ha sagt det bättre själv, och den där artikeln är verkligen så bra och går rakt in i hjärtat.
  Hoppas att du får en bra dag min fina vän.

  Kram Thess

  P.s hälsa syster yster 🙂

 2. Läskande smarrig kaka.
  Börjar ju undra om det är något särskillt med denna veckan. Jag har också sömn att ta igen och pga det också lite extra sötsug. Men har lyckats hålla det i schack så imorgon kommer det smaka sådär extra gott som jag tycker det gör när man fått längta några dagar 😉

  Riktigt bra skrivit. Känner igen mig så väl i allt.

  Ha nu en riktigt mysig kväll och start på din helg. Här är det ynka 3,5 tim kvar tills jag får min.
  Kram Malin

 3. God kväll !

  Ska koll På det . Har inte kollat på den artikeln.
  Men ska göra det.
  Så fint skrivet ! och alldeles rätt har du.
  Det finns ju altid saker som man har i verkligheten.
  Ingeng är perfekt och har det heller.
  Vardagen finns hos en och var.
  Men nått som mN har lärt sig att Leva i nuet ! Jag njuter av dagarna men så klart så finns det dagar när man är både arg och ledsen.
  Men mitt liv är min familj ! Är inte rik på pengar. men jag har en älskad familj, hälsa och lyckan.

  Ha en fin kväll och Trevlig helg !

  Så fina bilder från dig ! Trevlig helg ! Kramen

 4. Nä du har såå rätt så! Tror ingen har ett helt perfekt liv eller är lycklig dagarna i ändå,, Idag kände jag faktiskt den där känslan att oj vad allt är bra just nu och jag tar verkligen vara på de där tillfällena för det kommer och går. Man måste få vara i perioder med lite tänkande och så där, måste ju vara någon orsak till att man får de där perioderna.
  Hoppas du hade en fin dag på jobbet och ha en skön ledig dag imorgon
  Kram Jennie

 5. Jag läste också Mias artikel och visst är det sant att den där positiva fasaden knäcker oss. Fast jag vill ändå ha allt det där positiva även om det är en slags fasad. Jag vill se vackra hem (som ditt!), inte ostädade stökiga. Jag vill se glada människor, inte bara alla hemska bilder/filmer som nyheterna pumpar oss med. Jag vill se vacker mat, inte något uppslafsat. Det andra får jag ändå – i min vardag. Så ibland när folk klagar på allt det positiva i sociala medier så brukar jag säga att jag ser FB, Instagram och bloggar lite som löpsedlar. Man måste förstå att deras liv inte bara är vad som visas upp och känna sig stressad över det.
  Kram fining!

Comments are closed.